Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wierząca praktykująca

Uważam, że pary żyjące w konkubinacie nie powinny mieć żadnych przywilejów

Polecane posty

Uważam, że pary żyjące w konkubinacie nei powinny mieć żadnych przywilejów, co nie oznacza że neguję takie pary, po prostu są to związki nieformalne, zatem z definicji nie mają praw i obowiązkow jak małżeństwo (mowa o cywilnym).

Gość jjjjjjjjjjjjjuu
nie mam pojęcia , nie mowie tu o parach homo bo to wiadome, ze slubu cywilnego wziac nie mogą, ale hetero...o co walczą ? przeciez to to samo co ślub cywilny jak autorka mowi, tylko pod inną nazwą, nie rozumiem. Czy nazwa związek partnerski brzmi jakos lepiej, mniej zobowiązująco, mniej koscielnie ? :D

związek partnerski nei ma mocy wiążącej, w każdej chwili jedna strona bez zgody druegiej strony czy sądu może ot tak zerwać związek. Stąd dla mnei to nei jest żaden związek, tylko konkubinat + możliwość wspólnych odliczeń na picie

Gość krzysio_malibut
ja tez nie rozumiem- DLACZEGO osoby zyjace w konkubinacie,a chcące mieć pełne prawa i przywileje-nie wezmą ślubu cywilnego?

Gość no ale nadal nie wiem, jaka
czy ktos mi jednak wytlumaczy? jak mozna latwo taki zwiazek zerwac ( ktos pisze) to jaka ma moc prawną? jedna osoba np cos postanowi, a druga w tym samym momencie zerwie - jak to dziala? ja tego kompletnie nie rozumiem.Skoro ludzie strasznie o to walcza to chyba wiedza, o co. Dlaczego nikt nigdzie tego nie tlumaczy

Gość Zuzanna Amelia & 7
To moze zaczniemy od wyjasnienia o co konkretnie ci ludzie walcza i co to sa za ludzie ? Mezczyni czy kobiety ?