Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rwąca stopa

,,Rwanie" w stopie

Polecane posty

Gość rwąca stopa

co jakiś czas czuje dziwne rwanie w stopie (podeszwie) podczas chodzenia. Po jakimś czasie jakby coś sie przerywa gdy mocniej zegnę stope czemu towarzyszy piekący ból. Co to może być? Warto w ogóle się tym przejmować?

Gość deidree
Zapalenie ścięgna podeszwowego ( tzw. rozcięgna). Przejdzie za kilka miesięcy - do 2 lat potrafi trzymać. Mnie trzymało ok. 3 lat.

Gość medus_A
ale to nie ma przejść samo, leć do lekarza, bo może się przekształcić w tak zwaną ostrogę piętową, bardzo upierdliwą dolegliwość - tworzy się zwapniała wypustka, która dosłownie wżyna się w piętę od środka, makabra...

Gość deidree
Zapalenie rozcięgna można złagodzić sterydami,ale sterydy to sterydy, wiadomo, jakie mają skutki uboczne. Kiedys brałam na zapalenie barku, to wiem. Można brac środki przeciwbólowe, ale to półśrodek. Nie działa ani laseroterapia, ani krioterapia ( choć mozna spróbować tej ostatniej, nie zaszkodzi). Nałaziłam się po 5 ortopedach. Nic nie pomogło. Przeszło samo po ok. 3 latach.

Gość medus_A
mój znajomy to miał nie wiem, jak się dokładnie leczył, ale dość szybko mu przeszło a lekarz powiedział, że dobrze, że wcześnie do niego przyszedł, bo mogło się to przekształcić w ostrogę piętową tyle wiem ;) i wiem, że na szybko pomagało mu rozciąganie bolącej stopy, ćwiczenia podobne do rozciągania łydki - na stojąco noga do tyłu i piętą dociskamy do ziemi i na siedząco w rozkroku podciągamy stopę do siebie ręką trzymając za palce robił sobie też okłady ze zmiażdżonych liści kapusty, owinięte folią i na skarpetka - też na polecenie lekarza