Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość help !a

Dlaczego ucho nie chce mi sie zagoic?

Polecane posty

Gość help !a

Przekulam platek ucha niecaly rok temu. Ptrawe zagoilo sie na tyle, ze spokojnie wkladam itp i nic nie ropieje. Lewe niestety gorzej.. ciezko wklada mi sie kolczyk. Ostatnio nosilam kolczyk 3 dni i w nocy a wieczorami przemywalam spirytuem (chyba nie powinnam byla :c ) potem to ucho zaropialo i obecnie troszzeczke spuchlo. Teraz zdjelam kolczyki na noc. Prosze pomozcie mi. Nie wiem czym mam przemywac, ile takie cos w aptece kosztuje jakie kolczyki nosic i wgl , help ;-( na dodatek nie mam zlotych wkretow zeby nosic, tylko takie wiszace ktorych niezaloze bo bd ciezko .blagam pomocy

Gość help !a
No i troszeczke krwi zaschnietej bylo na kolczyku, czyli kiepsko..... :( jakbyy co to przekuwalam uszy pistoletem

Gość KaarolinaK1987
Kup sobie przebitki u jakiejs kosmetyczki. Takie kolczyki sa ze stali chirurgicznej wieć ucho szybciej sie zagoi, bo pewnie nosisz jakaś sztuczna biżuterie która po czasie czernieje i moze uczulać.

Gość help !a
zagojone. 10 minut i po krzyku. wystarczło, że wyciągnęłam miód ;)

Gość help !a
Dzieki. Moze ktos jeszcze cos doradzi? PS Sio podszywie -.-

Gość dix ae
sprobuj przemywac olejkiem z drzewa herbacianego, to doskonaly srodek do dezynfekcji i na gojenie

Gość Mgr.
może masz cukrzyce albo jesteś uczulona na badziewie. ja moglam nosic tylko zlote.

Gość to ci powiem
Może jesteś uczulona na te wszystkie stale i metale. Ja miałam podobnie i babcia mi poradziła ze tylko złote kolczyki wyleczą cię z tej dolegliwosci. I podstawowa rzecz nie wyciągać kolczyków dopóki ucho całkowicie sie nie zagoi. Przemywać kilka razy dziennie - spisytus salicylowy lub perfumy na alkoholu. Po tygodniu nie powinno być śladu z dolegliwosci. Oczywiście przemywajac ucho obracasz kolczykiem i też go dezynfekujesz (bez zdejmowania)

Rzeczywiście duży wpływ na gojenie mają kolczyki. Najlepiej, żeby były na początku ze stali chirurgicznej, a potem złote skoro masz takie problemy. Im więcej dotykasz ucho tym dłużej się goi. Przemywaj spirytusem, który odkaża, do tego delikatnie rumiankiem. Za często nie poruszaj kolczykiem, raz, dwa razy dziennie wtedy gdy je przemywasz. Ja np. przy każdej zmienia kolczyków odczuwam ból, póki ucho się nie przyzwyczai do nowych koczyków. Nie mogę zmieniać za często kolczyków, ani poruszać nimi, bo zaraz ucho boli. Nosze tylko złoto i srebro.

Gość modlitwa prowadzi do
propolis pomoze

Gość szczuplutka :)
Dzieki wszystki, a szczegolnie autorom ostatnich postow. Nyslalam ze do przemywania trzeba zdejmowac ale juz nie bede. I jeszcze jedno.. czym przemywac? Zwyklym spirytusem salisylowym czy takim prawdzimym z dodatkiem bursztynow? Bo tylko takie mam do wyboru :/

Gość Grzeczna i porządna kobieta
uczulenie na nikiel prawdopodobnie. zmień kolczyki.

Gość taaaaa....
- tak jak ktoś juz pisał - kup u kosmetyczki KOLCZYKI ZE STALI CHIRURGICZNEJ (tylko nie zakurzone chińskie badziewie ze stojaczka z całym syfem na nich, tylko w oryginalnym opakowaniu na którym będziesz miała napisane że zrobione sa ze stali chirurgicznej - nie przemywaj żadnymi perfumami, olejkami ani innymi cudami tylko przed założeniem nowych kolczyków przemyj SPIRYTUSEM LUB WODĄ UTLENIONĄ - jak już zmienisz kolczyki staraj się NIE RUSZAĆ/KRĘCIĆ nimi - rana musi sie zagoić (pewnie zaraz ktoś napisze że musisz ruszać żeby ci kolczyk nie przyrósł :D - to wierutna bzdura) - jesli po około tygodniu nadal nie bedzie sie poprawiać, kup sobie w aptece TRIBIOTYK bo może siedzi ci tam jakaś bakteria i trzeba ją mocniejsza bronią pogonić. Tribiotic mozna kupic w małych saszetkach (ok3zl kosztuje chyba)

Gość help !a
Dziekuje ostatniej wypowiedzi :D teraz nosze kolczyki zlote, przemywam nie zdejmujac, bo sa to taakie "wiszace" a nie wkrety. No i mam nadzieje ze sie zagoi , dziekuje wszystkim za rady :-) jakby ktos chcialby dodac cos jeszcze to prosze bardzo. Pozdrawiam :)