Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KOJEC ŁÓŻECZKO

co lepsze na start łoż drewn czy turys?

Polecane posty

Gość KOJEC ŁÓŻECZKO

słuchajcie kochane mamy mam do was ogromne pytanie poniewaz juz niedługo zostanę mamą (niecały miesiąc) a nie mam jeszcze prawie nic dla Dzidzi (oprocz jakis drobiazgów-ubranek itd...)i wlasnie przygotowuje się do kupna łózeczka (taka mam liste po kolei butelka,pieluchy,ubranka itd...) wiec teraz czas na łózeczko i teraz mam pytanie CZY LEPSZE ŁÓZECZKO DREWNIANE CZY TURYSTYCZNE? jak w temacie:) dodam ze jestem od poczatku samotną mama i tatuś ani troche nie pomaga mi w zgromadzeniu wyprawki (dlatego to tak długo trwa bo mialam wczesniej tez inne wazne sprawy zwiazane z ubezpieczeniem,no i Dzidzią ogólnie a ze njetsem sama to wszystko robię 3 razy wolniej gdyz nie mam zadnej pomocy...) ale to szczegół no i tak patrzse teraz na allegro ze sa i takie lozeczka i takie wiec tak sobie mysle zeby teraz kupic jakies uzywane najtansze a potem dzidzius jak podrosnie to bedzie spał ze mną no ale teraz na poczatek cos musze miec. wiec ktora z was miala ł turystyczne? wydaje mi się to ciekawą opcją gdyz mozna je potem złozyc no i wogoel chyba zajmuje mneij miejsca a potrzebuję doslownie na rok-połtorej. prosze o odpowiedz-dziewczyny kobietki czekam:)

Gość KOJEC ŁÓŻECZKO
kochane mamy piszcie poradzcie podnosze

Gość KOJEC ŁÓŻECZKO
ja zawsze widzialam wszedzie lozeczka drewniane no ale ze mam teraz tylko 1 pokoj i mma mało miejsca naprawde bardzo mało jeszcze mam w tym pokoju aneks kuchenny to musze szukac jakis innych rozwiazan w typie b małe łozeczkko a mauluch przeciez i tak mały potem podrosnie to wezme go do siebie pytanie tylko bo mysle o turystycznym czy ono jest tak ogólnie wytrzymałe i czy maluszek jak bedzie wstawał albo siadał i nabierze siły to czy nie rozwali takiego łóozeczka tak się spiesze bo sa fajne aukcje na allegro ze np koniec jest za godizne to moze juz bym cos kupila.

Gość KOJEC ŁÓŻECZKO
no mamy bede pisac sama ze sonba czy juz wszystkie spia? prsze o odpowiedz a widzialam tylko u jednej kolezanki łozeczko turystyczne no i fakt mało miejsca zajmuje ale ona mowila ze jje mła prawie doszczetnie rozwalila potem to łozeczko czyli boje się trochę ze takie rozwiazania sa płytkie no i na kroptko mi starczy takie łozeczko no ale mozse się mylę.

Gość KOJEC ŁÓŻECZKO
no i widze ze zadna mama nie odpowie dziewczyny mlode i dojrzałe mamy czy juz spicie?

Gość KOJEC ŁÓŻECZKO
no dobrze jutro odswizę to mzoe ktos napisze bede jeszcz emonitorowac kilka razy moj temat moze ktos napisze a moze juz ktos napisał tylko ja nie widze? kobietki piszcie:)

Gość KOJEC ŁÓŻECZKO
no to ejszcze raz podnosze acha no jest juz pozno faktycznie-ide spac:) kto tu siedzi na kafe teraz tak w nocy; / dobranoc i jutro napisze:)

Gość gracooooo
moja corka bawi sie i spi dzien w lozeczku turystycznym. Skacze, upada ma 10 miesiecy. Lozko wytrzymale, ale dokupilysmy materac. Jak pobrudzi myje je gabka i w 30 minut jest suche. Ciesze sie, ze nie kupilam drewnianego. Posiadamy lozeczko Graco contour electra

Gość jutgrfedwq
Ja pomimo wszystko radze łóżeczko drewniane! też na poczatku myslałam o turystycznym ,ale poczytałam opinie ze się turystyczne przewraca ja dziecko starsze.. Mam drewniane i jestem bardzo zadowolona.Dziecko za miesiąc skończy 2 latka i nadal śpi w łóżeczku/Nie wiem czy to dobry pomysł abyś autorko dziecko w przyszłości przyzwyczajała spac ze sobą.. :) zobaczysz ja maluch się urodzi! szczęsliwego rozwiązania! :)

Gość poczwarrra
Turystyczne mogloby byc,ale z innym materacem,bo ten dolaczony to taka prowizoka i zdrowy to on raczej nie jest. No i dziecko ciezsze i juz stojace/chodzace da rade takie lozko wywalic. Niespecjalnie tez mi sie podoba pomysl spania z dzieckiem 'jak podrosnie'- ja rozumiem,ze nie masz warunkow,ale takimi zabiegami mozna dziecku zryc beret. uwazaj,bo sie latwo mozesz uzaleznic od dziecka i mu tym namieszac w glowie. zwlaszcza jako samotna matka

Gość Moppie
Turystyczne jest dużo lepsze! Tylko kup do niego materac.

Gość takie moje zdanie jest
Lepiej drewniane. Choć na początek pomysl czy żadnych ważniejszych wydatków nie masz. Takie malenstwo jak na początek może spać w wózku a Lozeczko możesz. Dokupić np za 3-4 miesiące.

Gość kup turystyczne i to
Najtansze bo to wszystko to samo :o my kupilismy drozsze i wiem że niczym się nie rozni od takiego za 100 zl, nie daj się naciagnac na jakieś plozy do bujania bo korzystac z tego nie będziesz :o kup najtansze turystyczne, dokup materacyk tylko porzadny i posluzy Ci dlugo ;)

Gość dhjbvhjdbhvjbvb
łóżeczko turystyczne jest odpowiednio mocne, nie martw się później posłuży Ci jako kojec i będziesz mogła kojec przeciągnąć, by dziecko mieć cały czas na oku ja mam i drewniane i turystyczne stabilność taka sama drewniane stoi w sypialni i jest używane tylko w nocy chyba tylko ze względu na to, że pasuje Nam do mebli to stoi drewniane są ładniejsze i chyba tylko to kieruje dorosłymi w ciągu dnia turystyczne sprawdza się rewelacyjnie jadę sobie z małą gdzie chcę gdybym miała teraz wybrać i kupić jedno to tylko turystyczne nie trzeba zabezpieczać szczebelków tymi super osłonkami-szmatami, dziecko nie próbuje przez szczebelki przełożyć głowy i jak zechcemy się gdzieś wybrać to mamy już gotowe łóżeczko i kojec dla małej, bo drewnianego przecież nie zabiorę

Gość KOJEC ŁÓŻECZKO
gracooooo bardoz dziekuje za odpowiedz i o to chodziło!!! o opinie i informację ktora tylko mamy dadzą a nie artykuły!. wlasnie ja nigdy jak wspomnialam nie mialam turystycznego przy 1 dziekcu mialam drewniane no ale widze ze teraz wchodzi jakby trend na turystyczne(to znaczy ci co mają miejsce mają i takie i takie no ale ja musze zdecydowac się na 1 bo nie mam miejsca) to dziekuje z aopinie a jesli jeszcze tu jestes to mam pytanie gdzie dokupilas materac? no i wlasnie ciekawa bylam bardzo czy takie lozeczko jest wytrzymałe no i piszesz ze tak to fajnie bo teraz jetsem sklonna bardziej na turystyczne.

Gość KOJEC ŁÓŻECZKO
jutgrfedwq no wlasnie tez niewiem czy to dobry pomysł abym przezwyczajala malenstwo zeby spał ze mną no i musze przemyslec jeszcze raz jakie to0 ma być łozeczko bo mimo wszystko-drewniane jest bardziej wytrzymałe a znajoma miala tyr. i mowila ze jej mala kompletnie je rozwalila.a drewniane tez mozna potem złozyć.

Gość KOJEC ŁÓŻECZKO
takie moje zdanie jest Lepiej drewniane. Choć na początek pomysl czy żadnych ważniejszych wydatków nie masz. Takie malenstwo jak na początek może spać w wózku a Lozeczko możesz. Dokupić np za 3-4 miesiące. no coz oczywiscie ze sa wazniejsze wydatki ale lozeczko musze miec zeby maluszek nie wypadł z normalnego łozka. przeciez czasem musze pojsc naczynia pozmywac albo sama się wykapac itd...nie moge dziecka pilnowac non stop.

Gość KOJEC ŁÓŻECZKO
kup turystyczne i to Najtansze bo to wszystko to samo my kupilismy drozsze i wiem że niczym się nie rozni od takiego za 100 zl, nie daj się naciagnac na jakieś plozy do bujania bo korzystac z tego nie będziesz kup najtansze turystyczne, dokup materacyk tylko porzadny i posluzy Ci dlugo dziekuje za opinie tez mam zamiar kupic jakies niedrogie na allegro sa takie nawet do 50 zł plus wysylka wiec mi pasuje a teraz musze tez patrzec na ekonomie bo neistety łozeczka drewniane sa drozsze, a potem jak dziecko podrosnie i enbdzie mialo moze 2,3 latka to mu kupie normalne łozko tak sobie mysle.

Gość KOJEC ŁÓŻECZKO
dhjbvhjdbhvjbvb łóżeczko turystyczne jest odpowiednio mocne, nie martw się później posłuży Ci jako kojec i będziesz mogła kojec przeciągnąć, by dziecko mieć cały czas na oku ja mam i drewniane i turystyczne stabilność taka sama drewniane stoi w sypialni i jest używane tylko w nocy chyba tylko ze względu na to, że pasuje Nam do mebli to stoi drewniane są ładniejsze i chyba tylko to kieruje dorosłymi w ciągu dnia turystyczne sprawdza się rewelacyjnie no wlasnie tez się z toba zgadam ze wszystkim-ze łózeczko turystyczne mozna przeniesc łątwo jak się gdzies chce pojechac,moze teraz nic nie planuje ale trzeba tez myslec perspektywicznie ze moze się jakis wyjazd przydarzyć i co jesli bede gdzies w domu gdzie ludzie nie sa przygotowani na małe dzieci to przeciez nie bede latac za dzieckiem wiecznie; ) choc z drugiej strony dzieci tak za bardzo nie chcą przebywac w łozeczku no ale przeciez tez spia w dzien choc potem juz nie.

Gość WDWDWD
chciałam kiedyś turystyczne dla córy ale obejrzałam program w którym odradzano takie, jako zbyt zabudowane - po prostu nie ma wystarczającej wymiany powietrza - i zrezygnowałam, i tak lekkie, najprostsze łóżeczko drewniane z Ikea sprawdza się już czwarty(!) rok (tak, tak, moje dziecko ma 3 lata i 4 miesiące, a wciąż śpi w łóżku ze szczebelkami bo po prostu je uwielbia)

Gość KOJEC ŁÓŻECZKO
WDWDWD dziekuje za wypowiedz,wlasnie wszystko musze przemyslec bo tez to mądry pomysł a łozeczko turystyczne na pewno tyle nie wytrzyma.

ja tak z ciekawości oglądając łóżeczka widziałam fajną opcję-z łóżeczka drewnianego możesz zdjąć jeden bok i masz "normalne" potem, po za tym z turystycznego dziecko samo nie wyjdzie a jak zacznie chodzić-przynajmniej my tak planujemy wyjmiemy szczebelki i jak się coś strasznego przyśni albo się wcześniej obudzi przyjdzie do nas. Ja odkąd ciocia mojego męża powiedziała że jej się łóżeczko przewróciło z maleńkim dzieckiem, bo tylko stanęło przy boku łóżeczka od razu wiedziałam, że jak takie kupię, to tylko na działkę, żeby mogło się przespać-wiadomo w łóżeczku lepiej jak w wózku. Ja nie jestem zwolenniczką łóżeczek turystycznych, a nowe łóżeczka drewniane nie są drogie, już chyba za 100 zł można kupić. I z tego co widziałam wypowiedzi dziewczyn o turystycznym, które chwaliły-i tak kupiły materac... Wydaje mi się, że jeśli jesteś w takiej sytuacji to drewniane będzie tańsze. Ja miałam propozycję odkupienia drewnianego za 50 zł.... za materac daliśmy chyba 80, nie wiem bo mąż kupował, a pamiętam że liczyliśmy 100 zł, więc za 150 zł możesz mieć drewniane, z materacem.

padłam, dziecko może spać w wózku, nosz kurde... kiedyś spało ale tylko pierwszą noc, bo i tak szli kupić, nie wyobrażam sobie, aby moje dziecko cisnęło się w wózku!! nie słuchaj tego...

Moja siostra miała tylko drewniane i jak maly mial 1,5 roku to musiala kupić nowe bo je rozwalil... Ja na noc też mam drewniane a na dzien i wyjazdy trystyka, teraz jestem w ciąży i dla 2 dziecka będzie tylko turystyk... Zabudowane? Przeciez z 2 dluzszych bokow jest siateczka jaka latem zakladasz na drewniane żeby komarow nie było... , nie używam zadnych kretynskich baldachimow na turystyku ani tym podobnych i absolutnie nie uwazam żeby było zabudowane... Kup autorko na prawde najtansze turystyczne a do tego materac gryka - kokos. Bo jest najzdrowszy!!!! Pewnie materac wyjdzie Cię więcej niż lozeczko, ale przyda się ;) do tego tylko przescieradlo, kolderke i na pozniej podusie i masz z glowy! Za taki zestaw max 200 zl zaplacisz ( z posciela już ) a samo drewniane porzadne tyle kosztuje minimum

Z turystycznego nie wyjdzie? Przeciez bok jest rozpinany :)

mój chrześniak od kiedy skończył dwa lata nie chciał spać w dziecięcym łóżeczku i przeniósł się na normalne łózko - śpi na nim do tej pory nie przewidywałabym więc takiej przyszłości dla łóżeczka, bo prawie 4letnie dziecko niekoniecznie zechce w nim spać

Gość KOJEC ŁÓŻECZKO
dziekuje Wam dziewczyny i mamy za wypowiedzi.okazało się ze znajomy ma do pozbycia się łózeczko drewniane (mają juz 3 dzieci i napewno nie chca nastepnego:) ) wiec mi je odda za darmo.i kilka takich róznych rzeczy dla dziecka tez wiec się ieesze bo za bardzo się u mnie nie przelewa a wydatek ok 200zł jest dla mnie prawie jak zdobycie Himajajów. Facet spadł mi z nieba poprostu:) czasami warto poszukac,popytac i masz:) a tak podsumowując to mysle ze to tez (moje pytanie) zalezy od samego dziecka,.jak jest "żywe" to rozwali i drewniane łożeczko (a co dopiero turyst.) i jesli mialabym wiekszą kase i mogłabym wybierac to drewniane i tak bym wolala bo jest stabilniejsze,tak mysle, zresztą moje starsze dziecko w takim spało,wiec sobie chwalę.wlasciwie po ok.roku (jak pisalam wczesniej) oddalam za grosze i to wlasciwie w stanie -jak nowe gdyż było naprawde b. mało uzywane. tyle tylko ze tym razem mam sytuacje wręcz minusowa jesli chodzi o finanse wiec szukalam naprawde najtanszej opcji.ale znalazł się czlowiek o dobrym sercu:) i juz po problemie.wlasciwie to ejdsna z najwazniejszych rzeczy dla niemowlaka,bez tego się nie obejdzie. teraz szukam wózka:) dziekuje i pozdrawiam was Mamy:)

Gość WDWDWD
Jestem pewna że będziesz zadowolona. Porządne łóżeczko drewniane starczy nawet kilkorgu kolejnym użytkownikom.