Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość deretinka

ataki złości u 17 mies dziecka-co robic?

Polecane posty

Gość deretinka

moja córka od pewnego czasu dziwnie sie zachowuje . jak czegosc jej sie nie da, cos jej nie wyjdzie np upadnie jej jakas zabawka zaczyna sie denerwowac i tupac noga . do tego glośno wrzeszczy. jak reagowac?

niestety moja corka ma podobnie.i ma tez 17 mscy.tez nie wiem co robic.jak nie chce czegos dac albo pozwolic na cos np( wkladanie jedzenia do dvd itp) to jest krzyk ,tupanie.to samo w sklepie.ani nie chce siedziec w wozku ani za reke isc.tylko sama.w dodatku ucieka i nawet sie nie obejrzy gdy ja wolam.jestem zalamana.

Gość deretinka
i jak reagujesz? ja widzę _ a jestem w ciazy ze jak ona sie wscieka to ja tez i mam ochotę ja uderzyc

Gość deretinka
JEST TAKA KSIĄZKA ,, jak mówić żeby dzieci nas sluchały i jak słcuhac zeby dzieci do nas mówily" -wiem ze ma swietne opinie ale nasze dzieci jeszcze nie rozumieja na tyle zeby korzystac z tych rad. ale polecam. jakbys chciala wysle na maila

Gość prosze prosze prosze
deretinka ja bardzo prosze o ksiazke !!! na maila ? nox2@interia.pl dziekuje!!

staram sie tlumaczyc,co nie daje zadnych efektow ,bo nawet na mnie nie spojrzy:(.a tak odwracam jej uwage a to zobacz piesek w ksiazce itd.sama nie wiem co robic.kilka razy dalam jej pokrzyczec nie reagowalam i trwalo to z pol godz.ale przeszlo.a twoja corcia slucha ciebie?zwlaszcza na dworzu?

Gość htc02
Mge tylko. dac rade co masz zrobic w sklepie jak ci. dziecko ucieka albo chce wszystko miec w sloim reku. Poprosg tych co pracuja w sklepie o grzeczne zwrocenie. Uwagi dziecku......sama wypraktykowalam n swoim.

Gość deretinka
a w jaki sposób w sklepie pracownicy zwracaja uwagę? ksiązka wyslana

Gość deretinka
ona jest grzeczna ale te ataki dopwowadzają mnie do szału i nie wiem co robic. jak ma histerie to nei słucha co sie do niej mówi

Gość guzik prawda :D
nie reagowac, przeciez to malutkie dziecko, ktore za wiele nie rozumie :P

Gość guzik prawda :D
to matka jest od zwracania uwagi i wychowania a nie personel sklepowy ! Po za tym co to znaczy ze sie "starasz tlumaczyc", masz byc konkretna i nieugieta.

Gość htc02
Oczywiscie ze matka wychowuje dziecko al obca osoba m lepszy wplw. Mieszkam w Szwecji i tu dzieci robia to co im sie podoba a ja tego nie linje.

Gość deretinka prosze o wyslanie m
Moja to samo .Ma 20 msc, i od mieisąca tak ma,nie chce ją karac ,bic, ani krzyczec ,dlatego bardzo poprsze na maila ksiązke, by dziecko wychowac i przy okazji nie skrzywdzic (emocjonalnie),dlatego wole czerpac wiedze z poradnikow a nie popeniac bledy nastkawidz@interia.pl

Gość Poprawiam Mail
Poprawiam mail (tamten nieaktualny) nastkawidz@wp.pl

Gość b.e.a.t.a
To ja moze polece ksiazke "jezyk dwulatka" Tracy Hogg. Autorka bardzo dobrze wyjasnila m.in. rozwoj emocjonalny dziecka w drugim roku zycia, skad sie biora ataki zlosci i jak sobie z nimi radzic. Jest tez duzo konkretnych porad na rozne inne problemy.

Gość Poprawiam Mail
ja mam na pdf "Usnij wreszcie .Jak pomoc dziecku zasnąć U mnie sie to sprawdzilo"