Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

evlilia

BÓL SZYI

Polecane posty

Od kilku dni boli mnie szyja do tego stopnia, że nie ruszam nią z obawy przed bólem. Sytuację taką mam nie pierwszy raz. Byłam z tą dolegliwością u lekarza ogólneg, który przepisał mi mydocalm forte. Ból jest mniejszy ale nadal go czuję a jak ruszam powoli szyją to czuję takie "trzaski" w kręgach. W 2009 roku miałam incydent komunikacyjny, bez poważnych skutków, ale profilaktycznie wykonano prześwietlenie kręgosłupa szyjnego. Opis brzmi: zniesienie lordozy szyjnej, niewielkiego stopnia zwężenie przestrzeni międzytrzonowej C5-C6 z wyostrzeniami krawędzi trzonów odpowiada dyskopatii szyjnej, zmiany zwyrodnieniowe w stawach międzykręgowych. Zastanawiam się, czy te częste bóle szyi są sygnałem, że coś złego dzieje się z kręgosłupem. Proszę o poradę i ewentualną opinię do powyższego opisu prześwietlenia. Dziękuje.

Bóle szyi może powodować lub potęgować niewłaściwa poduszka, zła pozycja podczas snu. Dlatego oprócz porady lekarza i ewentualnie odpowiednich leków warto wybrać poduszkę, która da nam odpowiedni komfort snu. Jako doradca w sklepie internetowym polecam poduszkę Treenes http://doradzamy-materace.pl/index.php?route=product/product&path=76&product_id=55 Poduszkę możesz dopasować do swojej budowy ciała. Raz wyregulowana poduszka będzie Ci służyć całe życie. Dzięki temu zawsze śpisz komfortowo i wygodnie. Pozdrawiam doradca Justyna www.doradzamy-materace.pl tel.730 787 814