Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość clook

Chyba mam kłopoty

Polecane posty

Gość clook

Witam! Zapisałam się na prawo jazdy. Jak wiecie potrzebne jest ksero dowodu osobistego, nie miałam możliwości wykonania ksera, więc dałam instruktorowi dowód osobisty, żeby to załatwił. Ma oddać mi go w przyszłym tygodniu. Teraz zastanawiam się czy dobrze zrobiłam. Czy może jakoś wykorzystać mój dowód. Mam 18 lat. Z góry dzięki za odpowiedzi.

Gość Goldi 2011
Rzeczywiście rozsądnie nie postąpiłaś, dając obcemu własny dowód. A dlaczego dopiero w przyszłym tygodniu ma Ci go oddać?

Gość clook
No dopiero na następnej jeździe, a w tym tygodniu raczej już nie będę miała

Gość clook
Pomoże ktoś???

Gość no raczej jest normalnym
facetem i na jego miejscu nie wykorzystalabym do niczego, ale zawsze mozesz zadzwonic i powiedziec, ze musisz miec dowod np. bo odbiereasz przesylke od kuriera i pojedz po niego.

Gość zaspana troche
Za madre to nie bylo.

Gość clook
Bank udzielił by kredytu po pokazaniu tylko dowodu? a w dodatku jest tam jeszcze zdjęcie

Gość singuaria
bank moze nie, ale wszelkie providenty owszem i dziwię się, że on w ogóle wziął to bezprawne

Gość duszka ja
właśnie, podejrzne jest, ze n wziął ten dowód

Gość clook
Ale przecież było by wiadomo że to właśnie on, jest osoba która może potwierdzić że dałam mu dowód

Gość glupia jestes jak but
Potwierdzic?:D Moze sie wyprzec i co? I powiedziec ze zgubilas ty jakas nienormalna jestes ze dajesz do reki dowod komus obcemu:o

Gość powszednia Iza
No nie rozśmieszaj mnie. A komu to będziesz udowadniać jak dostaniesz do spłacania pożyczkę?

Gość powszednia Iza
i w ogóle posiadanie własnego dowodu tożsamości jest obowiązkiem każdego i NIE WOLNO nikomu takiego dowodu dawać. Sama już popełniasz wykroczenie a dodatkowo narażasz się na niebezpieczeństwo, bo dowód może być wykorzystany do tysiąca nielegalnych rzeczy.

Gość ZADALA PYTANIE TO ODPOWIADAJA
LUDZIE CO MYSLA O CO CI BIEGA?

Gość powszednia Iza
"Zawsze możesz rzucić na rozładowanie atmosfery z instruktorem coś w stylu : " chyba Pan nie wziął na mnie żadnego kredytu " zobaczysz co ci odpowie" ­ idiotyzm ­ "naprawdę" to jeden wyraz...

Gość kornela33
Jeśli ma twój dowód osobisty to może wziąć kredyt w praktycznie każdym banku (do 5000zł na dowód), telefon na abonament, że o prowidentach nie wspomnę. To nic że jest tam zdjęcie. Wystarczy, że namówi jakąś znajomą która młodo wygląda i po sprawie. Takie są fakty, ale myślę, że nie ma powodów do paniki. Przecież znasz tą osobę, wiesz gdzie pracuje. On też nie chce stracić pracy i reputacji. Zaczekaj do przyszłego tygodnia i nie nakręcaj się.

Gość babsje
mialam podobna sytuacje w pracy, szef potrzebowal mojego dowodu do zalatwienia spraw w urzedach , dalam u dowod oddal po paru dniach bez problemu, jakos sie nie balam bo to dawny znajomy mamy ale jak teraz o tym pomysle to glupie bylo