Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość drugi raz mama

Druga ciąża inna niż pierwsza? Jak bylo u was?

Polecane posty

Gość drugi raz mama

Witajcie. Dzis dowiedzialam sie ze ponownie zostane mama. Ale czuje sie zupelnie inaczej niz za pierwszym razem. nie bola mnie piersi, nie mam mdlosci itd. Czy za drugim razem organizm inaczej to "przezywa"? czy np gruczoly piersiowe po karmieniu sa inne i dlatego nie bola? jak bylo w waszym przypadku?

Gość może być taka sama
może być zupełnie inna. ja miałam takie same akurat. ale reguły nie ma

dwie podobne pod względem samopoczucia i objawów, w drugiej miałam większą zgagę i większą chęć na słodkie, w pierszej bardzo zatrzymywałam wodę, ale początki obydwa bezobjawowe

w pierwszej spałam ccały czas po 17 godzin na dobę potrafiłam i w ogóle miałam wylane na wszystko w drugiej po 3/4 godziny spałam zrywałam się co chwila w nocy i pod koniec deprecha masakryczna

ja druga ciążę zniosłam duuużo gorzej niz 1.miaąłm takie same mdłosci i sennośc,ale w domu brykała 1,5 roku córa.nie bylo sznsy na odpoczynek.obiad musiła byc ugotowany,bo dziecka chińszczzna nie da sie karmic. poza tym końcówka była tragoczna,bo drugie dziecko naciskało od srodka na krocze i nie mogłam chodzic.bolało jak diabli. tak więc trzeciej jzu napewno nie będzie.

Gość fgshsfhs
Płaski- taki jak na początku :] Coś zaczęło się uwypuklać w 21 tc. Obecnie 8 iesiąc i mam małą kuleczkę jak leżę widzę delikatne wybrzuszenie. W pierwszej miałam brzuchol duuuży. Obecnie mam +25cm w pasie = 86cm.

Gość hmm....hmm...
u mnie też było inaczej. Juz bez najmniejszych dolegliwości ego typu. Tylko brzuch i waga szybciej rosły

Przy pierwszej mialam brzuch o polowe mniejszy :P przy drugiej ciazy (wlasnie teraz jestem w 35 tyg.) zgaga jak diabli,do 12 tyg mialam okropne mdlosci,nawet zapach zoltego sera mnie odrzucal oraz sennosc tez do 12 taka,ze o 21 juz spalam.Dobrze ,ze corke mam juz 5 letnia,a taki duzy dzieciaczek wiecej rozumie i tak nie trzeba skakac wokol duzego przedszkolaka:-)...ale za to mniej przytylam teraz przy drugiej,wczesniej bo od 27 tyg bola mnie pachwiny strasznie a przy 1 ciazy od 36 t. mnie bolaly.Ogolnie teraz slabiej sie czuje,jakby wszystkie zawiasy w moim ciele byly wyrobione,zylki mi wylazly na nogach...jeszcze 5 tyg mi zostalo i te ostatnie sa najgorsze.