Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość muślin czy koronka

suknia z muślinu czy koronki? proszę za i przeciw, bo nie wiem którą wybrać

Polecane posty

Gość muślin czy koronka

Obie sukienki bardzo mi się podobają i nie wiem na którą się zdecydować, może któryś z tych materiałów ma swoje wady lub zalety o których nie wiem, a które pomogą mi w wyborze... Proszę o opinie i doświadczenia...

Gość TakaONA89
Ja miałam suknię z koronki , cieniutkiej, takiej wręcz babcinej, halkę miałam z jedwabiu i żorżety i byłam bardzo zadowolona. Suknia się nie mięła, na zdjęciach wyszła bardzo ładnie.

Gość kisielowa
Koronki są ponadczasowe, eleganckie, nie gniotą się ( a muślin tak). Jeśli po wyjściu z auta chcesz wyglądać jak psu z gardła wyciągnięta to wybierz muślin. Jeśli szykownie i modnie ( rok 2013 należy do koronek!) to postaw na koronki.

Gość bakteria na suficie
Muślin się gniecie? wy chyba w życiu muślinu nie miałyście na sobie! Gniecie się tafta, a muślin to mega delikatny materiał, który się pięknie układa i jest bardzo lekki. Może jak się gdzieś zagnie to zostanie ślad ale to normalne, ale na pewno nie jak psu z gardła. Lepszy muślin niż firanka a la koronka.

Gość BettyLove
Kto co lubi, jak kobieta chce wyglądać elegancko to wybiera koronkę. Większość panien młodych z wyższych sfer wybiera dobrą gatunkowo koronkę. Koronka jest zawsze modna i oglądając kiedyś zdjęcia, nie będziesz się zastanawiała " Boże co ja miałam na sobie". Ja swoją koronkę sprowadzałam z Francji , a suknię szyłam u krawcowej , niestety w salonach z sukniami często koronki są twarde i świecą się niemiłosiernie.

Gość liiiiiiinka
Patrząć na koronki, ktore sa w salonach to zdecydowanie muslin. Moja suknie byla z muslinu, szylam ja we wloszech i bylam nia zachwycona, nie zamienilabym w zyciu na koronke, a co kto lubi :)

Gość muślin czy koronka
no właśnie tak myślałam, że z koronką nie ma ryzyka, że się wygniecie ....muślin jest piękną delikatną i zwiewną tkaniną, ładnie wygląda w tańcu, ale na nieruchomych zdjęciach traci już swój niepowtarzalny efekt ...jestem elegancka ;) i chyba zdecydują się na koronkę, chociaż muślin ze swoją zwiewnością jest zachwycający...tym bardziej, że jestem po 30-tce i elegancka, ponadczasowa koronka może jednak chyba bardziej mi pasuje ;)

Gość rtr6775
a mnie sie koronka wcale nie kojarzy elegancko i ponadczasowo. raczej jest to materiał , w którym lubują sie tandetne przaśne dziewuchy. do tego te wasze "francuskie koronki" jakoś niewiele się róznią na oko od koronek z poliestru.. głos na muślin.

Gość BettyLove
Rtr6775 widać, że nie znasz się zupełnie na materiałach z jakich są wykonane suknie ślubne. Koronka , koronce nie równa. W salonach z sukniami widać wszędzie sztywne, świecące się koronki, które są po prostu kiczowate. Jeśli koronka nie byłaby elegancka to myślisz że Kate Middleton wybrałaby właśnie ją jako materiał na suknię ślubną ? Przaśne panny to wybierają wielkie bezy, w stylu księżniczek, które są tak pstrokate że aż oczy bolą.