Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Czarny Rycerz

Jaki macie stosunek do Polski, czujecie związki z ojczyzną?

Polecane posty

Czym właściwie jest dla was Polska? Czujecie narodową dumę? Macie tożsamość narodową czy czujecie się bardziej obywatelami świata?

Gość fdfds
kiedy bylam mlodsza bylam wielka patriotka. pozniej , kiedy zaczelam pracowac i kiedy potem nie moglam znalezc pracy przestalam czuc jakikolwiek zwiazek z tym krajem. mam zamiar wyjechac.

Gość Ewelllina Lilly
raczej druga opcja, ale wolę mieszkać tutaj, choć mam mentalność "zachodnią"(ogromna tolerancja, otwartość na innych, nic mnie nie zaskakuje)

Gość askawelpalka
Mam identycznie jak fdfds, jak bylam uczennica bylam wielka patriotka, dumna z Polski jak cholera ;/ tak nam sie wpaja wszystko w szkole ... i na tym sie skonczylo. Gdyby ktos zaproponowal mi obywatelstwo kraju zachodniego, bralabym w ciemno ;/

Gość ja i moje dziecko jesteśmy
intruzami w tym kraju, wyjechalismy ic hce sie zrzec polskiego obywatelstwa po tym co zrobiła mi polska

Ja zawsze będę dumny z Polski i wierzę w jej potęgę, bo Zachód upada, a Polsce udało się zachować jednolitość etniczną.

Gość fdfds
nie chcę głodować w polsce w imię patriotyzmu. wiem, to nie wina kraju, tylko politykow.. ale na jedno wychodzi. w pl normalny czlowiek (czyt. uczciwy, pracowity, itd.) nie ma szans zeby cokolwiek osiagnac. za granica nawet na najnizszym fizycznym stanowisku zarabia sie tyle, ze spokojnie mozna sie samemu utrzymac.

Gość wredniucha10
ja dla odmiany - chociaż mieszkam za granicą - zawsze podkreślam, że jestem Polką i wszędzie, gdzie mogę opowiadam o bohaterskiej historii Polski, wspaniałej polskiej kuchni, zabiciu kwiatu inteligencji przez radzieckich komunistów i sprzedaniu Polski Stalinowi przez Churchilla!

Gość Samotny XX
Kiedyś byłem wielkim patriotą, ale z czasem kiedy znalezienie kobiety stało się takie trudne w tym kraju coraz częściej spoglądam na wschód

Gość obecnie średni patryiotyzm
kiedys tak obecnie juz nie jakbym był z innej planety

Gość wiecie co ?
Polska to tylko kraj w tu nie ma rzadu tylko bezprawie i tyle takie mam poglad na moj kraj

Gość wredniucha10
"Naród wspaniały, tylko ludzie kurwy" - Piłsudski

Gość mnjha
nie czuję się z tym krajem specjalnie związana.Większość mojej rodziny mieszka w Hiszpanii.Ja i narzeczony chyba wyniesiemy się do Niemiec.