Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anoonimoowa

Rak jajnika ?! Czy któraś z Was jest w stanie mi pomóc ?

Polecane posty

Zacznę od tego, że kilka lat temu zmagałam się z licznymi torbielami na jajnikach, co skutkowało oczywiście opóźniającym się okresem. Od kilku miesięcy wszystko było w porządku, miesiączka w miare regularna, torbiele podobno odeszły w niepamięć. Ostatnio jednak, tydzień po okresie, który był 20 stycznia) znów dostałam 4 dniowe plamienie. Do dziś nie mam okresu, jedynie brązowe plamienia od czasu do czasu oraz podczas stosunku czasami czuję przeszywający ból jajników nie do wytrzymania. Lekarz powiedział, że COŚ gromadzi mi się na jajniku, przez co on się powiększa i podejrzewa ciążę pozamaciczną. Niedługo muszę odebrać badania krwi. Razem z moim facetem zabezpieczamy się, więc skąd ta ciąża? a jeśli to nie ciąża, to co to może być ? rak ?!

Gość fdfghdhfg
Wszystko byc moze. Musisz poczekac na badania. Jak masz sklonnosc do torbieli, to moze torbiel w jajniku. Nie dnerwuj sie i nie wmawiaj nie wiadomo czego, czekaj na diagnoze poparta badaniami, po co sie dreczyc bez potrzeby. Zabezpieczenia czasami zawodza. Nie martw sie na zapas.

piszesz ze mialas torbiel - one czasami pojawiaja sie na nowo - no ale to tez moze byc ciaza pozamaciczna tak jak mowi lekarz - rak to raczej bardzooooo malo prawdopodobne - lekarz napewno jakby podejrzewala raka to by juz to sprawdzila ! pozatym rak jaknika ma troche inne objawy