Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katerinasmutna

zdecydowałybyście się na moim miejscu???

Polecane posty

Gość katerinasmutna

sytuacja wyglada tak: mieszkamy z mezem i 3letnim synem w mieszkaniu tesciow mamy jeden pokoj dla naszej trojki w drugim mieszkaja tesciowie a w trzecim siostra meza nie ukrywam ze jest nam ciasno w trojke w malym pokoiku ledwo sie miescimy szczerze mowiac i wiele razy rozmawialam ze szwagierka na temat zamiany pokoi gdyz ona ma wiekszy ale nie chce sie zgodzic za nic... a my juz nie dajemy rady po prostu dziecko jest coraz wieksze a wiadomo ze im wieksze tym wiecej miejsca zajmuje a my nie mamy zadnej intymnosci i teraz maz zaproponowal zebysmy sie przeprowadzili do jego babci ktora mieszka sama w kawalerce ma duzy pokoj kuchnie i lazienke no i z tego pokoju moznaby zrobic dwa mniejsze ta babcia sie niby na to zgodzila ale ja nie jestem przekonana co myslicie o tym???????

Gość ????????
a czegoś zupełnie swojego nie mozecie wynająć? babci, rodzicom i siostrze tez zapewne jest ciasno z tym wyjatkiem ze oni sa u siebie a wy siedzicie im na glowie.

Gość Izabelka......... ...:)
wczoraj juz tutaj kilka takich tematów było. dla mnie jesteście pasożytami. Mieszkacie w mieszkaniu tesciów i wymagacie od ich córki aby zamieniła sie z wami pokojami. a niby dlaczego? Dlaczego ona ma cierpiec z waszego powodu? Ona tam mieszkała znaim Ty sie tam wsprowadziłas i znaim urodziłas dziecko. Teraz chcecie sie do babci rpzeprowadzić do kawalerki. Znowu będzie ciasno a wy znowu będziecie u kogoś. dlaczego nie wynajmicie własnej kawalerki lu mieszkania? Ciągle liczycie na kogos...moim zdaniem to bardzo nieodpowiedzialne i nie lubie takich pasozytów. No sorki ale inaczej tego niz pasożytnictwem nazwać nie można.

Gość katerinasmutna
nie mozemy nic wynajac bo nas nie stac niestety

Gość katerinasmutna
wiedzialam ze zaraz sie zacznie jechanie po mnie jak po lysej kobyle a czemu ja jestem winna? temu ze nie moge sie dogadac ze szwagierka ktora sie uwaza za pepek swiata? chyba jej korona z glowy by nie spadla jakby zamieszkala w mniejszym pokoju?

Gość katerinasmutna
i nie wynajmiemy nic swojego bo nas nie stac nie kazdy zarabia tysiace

to po co godziliście się na dziecko:O trzeba być odpowiedzialnym, wiesz? pewnie wpadeczka? albo myślenie - chciałam dzidzie, jest rodzinnie, jakoś damy sobie radę:O coraz więcej tu takich tematów. ludzie, ogarnijcie się do chuja.

Gość katerinasmutna
nie planowalismy dziecka ale tak wyszlo teraz juz czasu nie cofne

to jej sprawa, ty sobie zrobiliście dziecko, wy musicie zapewnić mu i sobie komfort. macie dziecko, i jakąś dziwną postawę roszczeniową - wszystko wam się nagle należy? nie. najpierw trzeba samemu zapewnić sobie komfort, a nie wymagać tego od innych. niestety!!! trzeba myśleć 🖐️

ale jak po tobie nie jechac? mówisz, że szwagierka mysli, że jest pepkiem świata ale Ty sama zachowujesz sie jak pępek świata. Wszyscy maja ci ustępowac i współczuć. Nie trzeba zarabiac tysięcy aby wynająć kawalerke. Pracujesz? mąz pracuje? dlaczego nie pomyslicie aby plepszyc swoja sytuacje finansowa, chociaż wiem, że jest trudno z pracą tylko ciągle liczycie na kogoś?

to musicie poprawić swoją sytuację finansową, a nie być zależnym od innych!

Gość katerinasmutna
no to co twoim zdaniem mamy teraz zrobic? isc mieszkac z malym dzieckiem pod most zeby szwagierce i tesciom nie przeszkadzac?

Gość ????????
fakt nie każdy zarabia tysiące, też nie trzeba ich mieć aby mieć dziecko. ale nie miej pretensji do całego świata że nie chcą Ci ustąpić, rusz dupsko idź do pracy, ogarnijcie się. wynajmijcie choćby maleńką kawalerkę niekoniecznie w centrum miasta i będziecie na swoim. nikt nie bedzie wam przeszkadzał ani wy nikomu również.

Gość katerinasmutna
ja nie pracuje ucze sie jeszcze pracuje tylko maz i zarabia 1500-1600 miesiecznie wiec jak ma nas byc stac na wynajecie kawalerki jak teraz ledwo dajemy rade?

słuchaj ja tez zaliczyłam wpadke. Uzywalismy prezerwatyw ale stało się, po kilku latach jest wpadka. Tez dużo nie zarabiam ale trzeba sobie jakoś radzic a nie wymagac od innych pomocy i tego aby wam ustepowali. Tzn pomoc mozna przyjmowac jak najbardziej ale nie miec postawe taką, że "mi sie należy"

Gość katerinasmutna
ale tlumacze wam ze nie wynajmiemy niczego bo sobie nie damy rady finansowo tak trudno to zrozumiec? naprawde wolalabym mieszkac oddzielnie ale na chwile obecna nie ma takiej mozliwosci

może spróbować jechać za granicę, i nie gadaj, że nie 🖐️

ja nie uwazam ze mi sie "nalezy" ale uwazam ze ludzie mogliby wykazac troche dobrej woli i naprawde nic by sie tej szwagierce nie stalo gdyby sie z nami zamienila na te pokoje tym bardziej ze jest chrzestna syna

"isc mieszkac z malym dzieckiem pod most zeby szwagierce i tesciom nie przeszkadzac?" no sorki ale Tobie nie da sie nic wytłumaczyć. Robisz z siebie kozła ofiarnego. Można pogodzić nauke z praca.Ja jakos dawałam rade mimo, że łatwo nie było

no niestety, nie ma lekko. mi też by się nie chciało zmieniać warunków na gorsze, bo ktoś urodził dziecko i sobie nie radzi. może jestem egoistką, ale nie miałabym zamiaru komuś ustępować i rezygnować ze swojej wygody dla innych, którzy sobie nie umieją poradzić. dlaczego miałabym płacić za cudze błędy? to niby tylko pokój, ale aż pokój-to jej komfort

Gość jdsl
oj autorko trzeba było nie myśleć dupą a głową :o Na pewno jesteś pełnoletnia więc zbieraj dupę w troki i do roboty a nie tłumacz ze się uczysz bo dziennie tego na pewno nie robisz! Ci co nazwali cie pasożytem mieli racje, pasożytujesz i na teściach i na męzu .

Gość jdsl
i jeszcze masz 3 letnie dziecko ! takie dzieci to już w przedszkolu są ! ale leniwa księzniczka z ciebie pewnie nic nie robisz tylko tipsem w nosie grzebiesz

Gość katerinasmutna
up

Gość nie macie kasy na wynajem
a na przerobienie jednego pokoju na dwa już tak ? Kogo macie zamiar dać do ślepego pokoju, pewnie babcie? założę się,że dodatkowo będziecie ją podtruwać żeby szybciej kopnęła w kalendarz a wy weźmiecie to mieszkanie. Niezłe pasożyty oby babcia zmieniła zdanie !

no jakis czas chyba mieszkacie u teściów? i przez kilka lat nie zrobiliście nic aby te sytuacje poprawić? to moj faet sie zapożyczył żeby zrobic prawko c+e zeby nam sie lepiej żyło, ja jeszcze przed ciążą robiłam dodatkowe nocki w restauracji na umowe zlecenie. Pracowłam w sobote od ok 11:00 do 6-7:00 rano a później rano wstawałam i szłam na 14:00 do mojej stałej pracy - bo akurat nie mam wolnych weekendow wszystkich tylko zamiast nich wolne w tygodniu. Czasem trzeba sie poświęcic zeby miec troche więcej żeby nam sie lepiej żyło.

nie macie kasy na wynajem - ale sie usmiałam. Dobre byo to o podtruwaniu babci :D chociaz miałam wredną ciotke, ktora mieszkała u mojej babci ze swoim mężem czyli babci synem. babcia to była cudowna, święta kobieta, a ciotka tylko czekała na jej smierc żeby przejąc mieszkanie.

Gość oj autorko anitko
i po co ta prowokacja? zakladasz temat jako matka 3 latka a potem zapominasz się wylogować i piszesz jako ty czyli anitka 21 masz dziecko zaburzenia psychiczne. Najpierw miałas męza potem się rozwiodłaś teraz nagle ten mąż powraca z 3 letnim waszym dzieckiem i zamiast mieszkac u twoich rodziców wymyślasz rodziców męża - określ się to ze zmienisz dział nie gwarantuje Ci ze ktoś cie nie zna z innego

Gość natmik
wszystko zależy od wielkości tej kawalerki, bo jak się zrobi 2 pokoje to też moze być ciasno. I też czy to mieszkanie własnościowe babci, bo jak jakies spółdzielcze czy inne to odpukać po jej smierci znowu nie mielibyście sie gdzie podziać

popieram izabelkę. albo za granicą niech sobie twój men poszuka pracy - wystarczy próbować. nie wiem co bym zrobiła, mając takiego niezaradnego faceta ..........

macie ciasny pokój u teściów. u babci też będzie ciasny pokój po przerobieniu kawalerki na 2......... przestańcie zalegać innym:O