Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lkiiolk lko98998

dlaczego polska jest taka biedna?

Polecane posty

Gość gość
,,Wedla,, Balcerowicz nie sprzedał ,ale oddał swoim pejsatym ziomalom za darmo i dołożył w pakiecie 25 MILIONoW dolarów na tzw. restrukturyzację i rozwój firmy ,cokolwiek to znaczy. Tak wyglądała ,,prywatyzacja,, Wedla. Nie dostaliśmy ani złotówki,jeszcze daliśmy pejsom 25 mln dolarów,za to że świetnie prosperującą firmę o znanej marce wzięli. Mówił o tym za życia m.in. Lepper.

Gość gość
ciezko to stwierdzic ale niestety polacy sa glupi,niewyksztalceni i malo inteligentni,nie umieja patrzec na siebie krytycznie sa bardzo ciemni. Mysle,ze intelektualny poziom rozwoju polakow rowna sie intelektualnemu poziomowi rozwoju amerykanow lat 30-tych. Ale wiadomo mielismy komune a ona nie rozwija, do tej pory wielu niezbyt madrych mysli,ze to dobre bylo i nie widzi,ze przez nia wiele jest nie tak. W tym kraju ludzi rozumiejacych,zastanawiajacych sie i wyciagajacych wnioski jest jakies 15-20% reszta to szara masa ktora nie mysli, jak im kaza tak robia, steruje sie nimi i mowi jak ciezko jest oraz,ze trzeba przetrwac, sprzedaje im sie byle co bo i tak lyknie ciemny ludek. Zobaczcie ilu ludzi kupuje w biedrze a tam zamiast jedzenia jest syf no ale dobrze zareklamowany i w promocji a do tego tyle tych biedron. Glupiego polaka idzie tak zmanipulowac,ze mysli iz sam wybiera i dobrze robi. Do tego to kraj katolicki a jak katolicki to tez zacofany. Nie mozna o sobie decydowac, narzucaja swoje zdanie. Jak to jest,ze banda ludzi decyduje za mnie ktorego nie znaja czy bede wychowywal chore dziecko bez oka czy nie? Moznaby tak pisac*****sac za 20-30 kiedy staruchy juz umra odbijemy sie troche ale na to trzeba czasu i smierc*****omunustow

Gość Gofeds
Kto ci takich bzdur nagadał polska jest piątym najbardziej wykształconym narodem ue dane pisa 2014 mówili w tvp info.rowniez wspomniała redaktorka ze polscy uczniowie sa najlepsi w europie coś ci sie nie podoba pewnie zdzicha cie nie nauczyła w szkole to ty jesteś głupi i niewyksztalcony

Gość Gofepoj
Ale mu dowaliłes takie cwaniaki nie powinni być polakami

Gość Cipkorek
Ale to prawda ze on jest głupi i niewykształconym bahorem cwane to takie ze zal go na ulice puszczac

Gość gość
Kto rozkrada Polskę - kto? PO

Gość Qwertyuiopcesjukja
Ty cipkorku a ty jaki jesteś

Gość EQaqcfcgctc
Po to dupa po niemiecku to wstyd?

Gość Yvugfbaq
Ja jestem pedałem mam chłopaka z którym sex analny uprawiam masz cos do tego?

Gość V gctgf
Agata skowrońska z pierwszej miłości umrze przez igora udawanego "piotra wacha" to ja już placze

Gość V gctgf
Agata skowrońska z pierwszej miłości umrze przez igora udawanego "piotra wacha" to ja już placze

Gość Vqawedvhh
Co mnie jakas agata obhodzi

Gość Opanyjsjeefderacjatojestmoja
Uwielbiam agate ale wole uprawiać sex na 1000 sposoböw

Gość Oplix
Miłość ta jest ważna/jak rodzina

Gość Namelków
Czegoz tu sie spodobac całym idoinairem ciorom tej mohy

Gość Widić
Co ty mówidz ja cie nie rozumiem

Gość Widić
Jak mam cie wogule zrozumieć??,

Gość Waszecajerody
Wyjdziesz za mnie kochanie?

Gość Widić
Jak mam cie wogóle zrozumie ja cie nie rozumiem namelków

Gość Wcxffgv
Das kan is schön

Gość Wasarwawarwawa
Browar namysłów najlepszy w polsce

Gość gość
Was has die spreche kann zu schön. Ich wohne in dresden ! Ich fahre in die oma in polen zu strzelce opolskie

Gość gość
Pomóżcie mi bo zwariuje niemiec tu jest jestem pieprzonym rasistą!

Gość gość
Nielubje rasistów ty rasisto jeden polska nie biedna taka jak nam sie wydaje pkb ppp per capita wynosi 21,100 dolarów usa na osobe (2013rok) zajmujemy pod tym względem 52 miejsce na 187 państw świata

Gość gość
Polska jest państwem stricte neokolonialnym a take państwo nie ma prawa być bogatym. Ze wzgledu na swoje geopolityczne położenie nigdy zapewne nie zdazy już takm się stać bogatym. Chyba że zachód zaleją nieudolni muzułmanie którzy zatopią zachód cofając go gospodarczo do poziomu krajów bliskiego wschodu.

Gość gość
Po za tym markety i inne zakłady dla białych wykształconych murzynów to zaledwie werzchołek góry lodowej. W Polsce brakuje rodzimych marek zwiazanych z przemysłem wysokich technologii. Przemysł farmakologiczny, motoryzacyjny, komputerowy, elektromechaniczny...Wszystko to co jest drogie przy relatywnie niskich kosztach wytworzenia. Pod tym względem Polska w latach 80 była bardziej rozwinieta niż dziś. Niestety produkty te były droższe gdyż miały zapuźniona technologię produkcji i słabo rozpoznawalne na zachodzie marki. Otwarcie na konkurencę oraz rozprzedawanie komu popadnie miast tymczasowej ochrony i protekcji w owe zakłady, doprowadził do tego że jest jeszcze gorzej i trzeba było zaczynać prawie że od od zera

Gość gość
No jeśli Polska na Expo promuje sie tym że jest największym producentem Jabłek to chyba nie ma sie czemu dziwić że tu taka bieda.