Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lkiiolk lko98998

dlaczego polska jest taka biedna?

Polecane posty

Gość lkiiolk lko98998

podobno tylko rumunia i bulgaria sa biedniejsze w ue wydaje mi sie ze jak wchodzilismy to bylismy najbogatsi wsrod krajow wchodzacych do ue

Gość zadziwony eryk
Powiedziec ci dlaczego? Dlatego ze polska nie m swojego przemysku ani handlu. Nie kuoujemy w malych lokalnych skleppach osiedlowych tylko w biedronce tesco realach kauflandach. To sa firmy stworzone do wypompowania pieniedzy z polski. Podatkow nie placa. Wez pod uwage wielka brytanie, tu wszystko prawie jest brytyujskiemnie ma biedronki media markt , anglicy swoje zarobione pieniadze czy benefity wydaja w anglii na anogielskie produkty w lokalnych firmach ktore placa podatki. W polsce glupi polak pojdzie do biedronki bo mysli ze tam taniej a zarobionaa kasa przez biedronke jest wysylana za granice nic nie zostaje w polsce. Nie mamy polskiego przemyslu handlu wiec skad panstwo ma byc bogate. Polacy kuouja zachodnie produkty w zagranicznych sklepach.

Gość prawik glonojad
bo polacy zmiast polskich marek kupuja zagraniczne ..

Gość i będzie biedna dopóki
Jarosław Kaczyński w grudniu 2014 pójdzie na emeryturę i zniknie

Gość ewewqewqe
brak przemysłu, potworne bezrobocie- tak na serio pracuje tylko 58% osób w wieku produkcyjnym, pozostałe 42 nie pracuje. Te 14 % co podają oficjalnie to równa bzdura jak srednie zarobki 4500, których tez nie ma prawie nikt. większosc osób jest niezarejestrowana w UP wszystko się opiera na handlu, ale ile mozna, rynek przesiąknięty, do tego sporo wplywów z tego idzie za granice

Gość choć jestem młodszy od
a teraz możesz cmoknąć w jaja Yaro Kaczkę

Tusk- mąż stanu daje nam doprobyt!! Módlmy się za niego !!!!!!!!!!

A teraz idę dać dupy mojemu partnerowi, a niech mnie walnie w srakę

Gość to jest yuskowa robota
bo tusk rzaadzi a jego przydupasy karza jesz szczaw i tusk wprowadzi nowe podatki np od deszczu padajacego na dach ijaki masz metrasz dachu tyle bedziesz płaciła zamierza terz podwyszyc za smieci

Gość Niech zgadnę
Niesioł?

Śmiejcie się tumany,już jesteście niewolnikami we własnym kraju. Jeszcze trochę a nie starczy Wam na podstawowe produkty nie mówiąc o czym innym,no ale byle kaczor nie rządził.Dług zaciągnięty przez Donka bedą spłacać jeszcze pra pra wnuki jak do tego czasu nie wezmą Was w jasyr.Polska wyprzedana,zadłużona.Zielona wyspa na kredyt.

Gość ewewqewqe
kaczor ani tusk nic do tego nie mają, Pis to akurat była jedyna partia która cokolwiek zorbiła, spozniona dekomunizację, lustrację, otworzenie zawodu dla prawników, itp winę tez ponosi nasz ekonomiczny analfabetyzm, nieumiejęnosc głosowania- najgorsze zrobili postkomunisci w SLD, praktyczni epogrzebali kraj, a tępi ludzie na nich jeszcze głosowalil nie chcieli dekomunizacji, nie rozumieli że potrzeba gruntownych reform, zaciskania pasa, że potrzeba 50 lat zeby było dobrze... ludzie do dziś nie jarza, że to oni sa zródłem bogactwa a nie rząd, który tylko dzieli srodki, myślą, ze jak wyjda na uicę to Tusk im da... buachachacha chcą tylko kolejnych swiat, obnizenia wieku emerytalnego, który u nas 67 lat- to szok, a w bogatej UK od dawna pracują do 70

A kto wyprzedał (czyt. sprywatyzował za bezcen) Polskę?Kto zadłużył? Czego idioci narzekacie? Sami zescie wybrali! Od dwudziestu lat wybieracie mniejsze zlo, wiec i macie samo zlo, no i juz zadnego innego wyboru. Wlaczcie nareszcie mozgownice i nie dajcie sie manipulowac emocjami. No ale jesli do parlamentu wchodzi ktos pokroju Palikota, to sie nie ma co dziwic. Ten facet, o ile przewyzszal intelektem Leppera, o tyle moralnoscią Lepper przewyzszal jego , choc obaj nie byli gwiazdami ani moralnosci ani intelektu. Wychodzi na to, ze Polak glupszy po szkodzie niz przed!

Gość bo tak ojczulek Rydzyk
gdyby nie Palikot, to byłaby Polska Republika Katolicka i być idioto, jak biskup pracował do 80 lat a za rozrywkę miał niedzielną mszę i pijanego biskupa.

Polak jest głupi przed szkodą i po szkodzie - czego dowodem jest ponowny wybór Tuska i jego złodziei. PIS nie jest idealny, ale lepszych jak narazie nie ma. A że złodziejom to nie pasowało, to nie mój problem. Wraz z Tuskiem upadły juz wszelkie nadzieje, bo z takich długów to nie widzę żadnego wyjścia, szczególnie że wszystko co p-rzynosiło dochód - oddali za pół darmo albo i za darmo. Ale głupi naród widzi tylko że Tusk jest przystojniejszy (???). Głupole nie odróżniaja wyborów do parlamentu od wyborów miss. I dlatego Polska stacza się jak lawina w przepaść.

Gość ewewqewqe
ja tez bym po Palikocie nie jechała, on jest po prostu normalny, Polska jest mega- konserwatywnym krajem, i dlatego nam sie wydaje , że jest dziwny, że nie mozna zyc bez katolizyzmu, itp. Ja bym Palikota nie mieszała do naszego stanu portfela. Zgadzam się z nim w wielu sprawach, np. wyrzucenie religii ze szkoł dałoby miliard złotych oszczednosci rocznie! To chore, żeby w takiej biedzie jeszcze finasowac koscioł... ale większosc została pogrzebana, winę ponosimy my sami- nasza cepowatosc, nigdy nie zrozumiem jak ludzie mogli byc tak durni, że głosowali na SLD, komunistów, Kwasniewskiego, co pijany przychodził na uroczystosci, ale grunt że wysoki i przystojny... nasz naród jest pojebany po prostu do kołyski

Gość dfsdgfgghhg
z ktorej strony on jest przystojny? on jest odrażający, wygląda jak trol i ma chyba 174cm wzrostu :O ten ryj taki falszywy, ten usmieszek, oblesny wstretny typ.

Gość ewewqewqe
"ewewqewqe-> ty jestes jakaś upośledzona umyslowo... ciekawe czy jakbys dźwigala czy sprzatala to bys tak chetnie robila do 67, a moze do 70? ty glupia tepa szmato poza tym k**wa jaki kryzy? ile poslowie zarabiają? ile zarabiają ministrowie, politycy? po 15-20 tys jaki kryzys k**wa i jeszcze milionowe premie i nagrody w ZUSIe, ale k**wa jest kryzys " sama jesteś tępa. człowiek zawsze niechętnie pracuje, bo najlepiej nic nie robic, i miec pieniądze, jak było w komunie.Niestety, teraz za to płacimy. Nic chodzi o to, czy ktos chętny czy nie w tym wszystkim. Po prostu pewne zmiany sa konieczne, bo społeczeństwo sie starzeje.

Zobaczyciejak nasz miłościwy ministo od finansów puści ten kraj z torbami, zadłuża nas szybciej niż swego czasu Gierek, tylko, że Gierek to jeszcze mieszkania budował! A ci budują stadiony, ajaha, po co ludziom mieszkania, wystarczy zadbać by spadła tzw 'dzietność' wśród polek, wysłać młodych na zmywaki do Londynu i już nie trzeba mieszkań budować, można za to piękne stadioniki za 2miliardy PLN se strzeclić, a co! Podatnik się przecież zrzuci, przecież barany,nie?nie? A emerytury? Po co? Wydłużamy wiek emerytalny do 67lat i tylko co trzeci dożyje, ile kaski zostaje w budżecie, co można porozkadać, ha, jakie to proste! Głupich ludzi wystarczy przecież postaszyć PiSem i już w podskokach lecą do urn z krzyżykiem przy kratce 'PO". Jakie to proste.... Polacy to przecież barany,nie?

Gość ewewqewqe
wg mnie Kwas nie był przystojny, ale większosci się podobał. No ale wsród polityków nie było w czym przebierac, na pewno lepszy niz np. Oleksy czy Miller... Na pewno jest wyzszy od Kaczyńskiego. Który mimo wady, że był konserwatysta, miał same zalety, bo oni nie brali w łapę, jako jedyni w historii Polski, ale u nas jest wazny wzrost i jak kto wygląda a nie co robi

Gość dfsdfs
polscy producenci słodyczy: Wedel i ŚNIEŻKA-INVEST michałki , ptasie mleczko

Gość dfsdgfgghhg
ja pierdole ty tepa dzido poczekamy zobaczymy jak bedziesz miala 50-60 lat czy tak chetnie bedziesz pracowac, zwlaszcza jakos ciezko fizycznie jak w niektorych zawodach :D

Gość dfsdfs
zamiast jesc Snickersy kupujcie Michałki

Gość przestańcie pieprzyc. polski
dług nie jest wielki, mieści się w średniej europejskiej podobnie jak bezrobocie. ministra finansów na świecie uważają za znakomitego i dostaje nagrody. bieda jest i będzie bo budujemy nasz kraj, a raczej podnosimy z ruin po komunie. i nikt tego procesu nie przyśpieszy bo tylko latami zdobywany kapitał zmieni los Polaków.

Gość igreki
07 fajnie,że siebie jako również Polaka nazywasz baranem. Brawo za brak hipokryzji ;)

Gość igreki
a wedel to juz dawno wykupiony przez japonczyków :D

Gość lata biedy nas czekaja
i nic się na to nie poradzi

Gość dfsdgfgghhg
mnie najbardziej przeraża ten debilizm polaczkow, ze oni naprawde wierzą w to, ze jest taki kryzys i że wiek trzeba podniesc i tak sie cieszą, że będą pracowac do 67 :O widzialam posty takich osob na forach, oni są jacys bez mozgow, cieszą sie, ze beda starymi dziadami ciezko pracującymi do 67? ja tego nie rozumiem jak mozna byc tak glupim.... chyba ze tacy co mają lekką pracę i tylko siedzą na dupie, tacy to wiadomo, ze mogą do setki robic ale nie jacys robole co ciezko pracują :O

Gość ewewqewqe
"dfsdgfgghhg ja pie**ole ty tepa dzido poczekamy zobaczymy jak bedziesz miala 50-60 lat czy tak chetnie bedziesz pracowac, zwlaszcza jakos ciezko fizycznie jak w niektorych zawodach " raz to mogłabys sie zwraca ładniej, dwa to czego ja chcę nie ma tu nic do rzeczy. Rozmawiamy o ekonomii a nie zachciankach... własnie ten typ myslenia spodowował taki syf. Po komunie przyszła SLD i zaczeła obiecywac ludziom bzdury, dobrobyt w 5 minut, itp. no i się kończyło że mamy co mamy. CZechy i Wegry przegoniły nas na łeb, ale w Czechach dekomunizacja była od razu gruntowna, mają własny przemysł, swietną markę samochodu Skoda, a my jestesmy takimi białymi murzynami

Gość ale kiedyś będzie
dobrze