Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fghtuu

czy jest mozliwe ze dziecko uodzi sie chore lub uposledzone jesli

Polecane posty

Gość fghtuu

wszystkie wyniki usg, wszystkie badania prenatalne wyszly dobrze i lekarz nic nie wychwycil?? zastanawiam sie nad taka sytuacja, poniewaz sama jestem w ciazy, ale o ciazy dowiedzialam sie w 11 tygodniu, i bedac juz w ciazy rozjasnialam wlosy, bralam leki na przeziebienie, mialam jelitowke zawsze mialam problemy z miesiaczka, mam pcos i brak okresu mnie nie dziwil, objawoow ciazy tez nie mialam az do 10tc boje sie ze dziecko bedzie chore

Spokojnie, jak wszystkie badania sa dobre to dzidzius bedzie zdrowy:). Nic sie nie martw:)

Gość fghtuu
dziekuje :)

Gość dawnatika27
Nie chce straszyc/kolezanka urodzila wlasnie syna ktory ma zapalenie pluc,oraz przeszedl smierc kliniczna,na usg bylo zawsze ok teraz moze byc kaleka. Ona miala w ciazy grype,cisnienie oraz miala jakas bakterie w pochwie.

Gość ???????????
może wszyskie być wyniki ok..a dziecko mieć wady genetyczne

Gość jhygyuuuuuuuuu
i po co ja tak straszycie ???? autorko oczywiscie ze wszystko bedzie dobrze. mam duzo znajomych ktore nie wiedzac ze sa w ciazy pily co weekend, palily itp. mi samej sie choroba trefila i bralam silne tabletki a jak nie wiedzialam jeszcze ze jestem w ciazy to nurofen i ibuprom non stop jadlam niestety mam migreny i tylko to pomagalo. moja mala ma 8 miesiecy jest zdrowa dziewczynka tak samo jak dzieci znajomych urodzily sie zdrowiutkie wiec nic sie nie martw.

Gość jhygyuuuuuuuuu
a co do wlosow to rozjasnialam cala ciaze bo naturalne mam bardzo ciemne wiec musialabym z mega odrostem chodzic cala ciaze.

Gość fghtuu
jhygyuuuuuuuuu dzieki za posta:) troche mi lzej

Gość hmm*hmm*
ja farbowalam przez cała ciąze włosy,na poczatku jak nie wiedzialam ,ze jestem w ciazy mialam zapalenie pecherza ostre wiec i antybiotyk byl mocny,corka urodzila sie zdrowa ,ma prawie 5 lat i wszystko jest ok;) Mozna o siebie dbac od poczatku a dziecko moze urodzic sie chore wiec nie straszcie jej tak,po drugie nie robila tego specjalnie.

Gość każdy ma zryty beret
Będzie dobrze :-) ale nie zgadzam się, ze skoro badania wyszły ok, to dziecko bedzie zdrowe :-( mam świezy przykład, moja koleżanka niedawno urodziła córeczkę z Zespołem Downa i to okazało się dopiero na sali porodowej :-O a wczesniej miała robione badania genetyczne, przeziernośc karkową!!! oraz 3 razy usg 3d i ŻADNE badanie nie wykazało niczego złego :-O Teraz jest dramat w rodzinie, bo nikt nie był pryzgotowany na to :-(

Gość a moze slyszalas o dziecku szc
nie martw sie na zapas.trzeba byc dobrej mysli.bedziesz miala kolejne usg i bedzie widac coraz lepiej.to,ze komus nie wykryli wad nie znaczy,ze u ciebie tak byc musi.najwiecej rodzi sie zdrowych dzieci,wiec nie ma co sie martwic

Nikt nam nie da gwarancji, że nasze dzieciątka urodzą się zdrowe, nie ma 100% wyników badań. Nie martw się na zapas. Ja właśnie kończe antybiotyk i tez się martwiłam, niestety na pewne rzeczy wplywu nie mamy:) spokojnej ciąży:)

Gość nie opowiadajmy glupot!
Farbowanie wlosow nie nic do choroby dziecka! A badanie usg i testy pappa to tylko chore ststystyki ktore nie daja zadnej pewnosci ze dziecko bedzie zdrowe! Moja znajoma urodzila dziecko po wspanialych wynikach badan prenatalnych nieinwazyjnych a dziecko urodzilo sie z Zespolem downa!!!! i WIECIE CO TE BADANIA TO SOBIE MOZNA WSADZIC W CZTERY LITERY! Jak chcesz wiedziec czy dziecko nie ma wad genetycznych to musisz zrobic amniounkcje na podstawie ktorej bedziesz moglo sie albo cieszyc ze masz zdrowe dziecko albo oswoic z mysla ze urodzi sie chore! A i jeszcze jedno gdyby okazalo sie ze jest chore poddac sie terminacji ciazy!

Gość roladinia
do 4 m-ca ciąży miałam okres i nic nie wiedziałam ze jestem w stanie odmiennym

Gość Bądź sobą
ja urodziłam wcześniaka miał zapalenie płuc, grożąca zamartwica płodu. Teraz ma 2 miesiące i jedyne co mu dolega to kolki i skaza białkowa. Miałam stan przedrzucawkowy. Nie masz czym się martwić ;)

Gość gieniaswiatsiezmienia29
Tez mialam jelitowke,zapalenie pecherza,zapalenie oskrzeli i bakterie w pochwie przez ktora dziecko urodzilo sie 2 tygodnie przed terminem,a synek jest zdrowy jak ryba :)