Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zasiłek na dzieci w uk

jak to jest z tymi zasiłkami?

Polecane posty

mamy 2 dzieci, ja z dziećmi w pl, mąż jest w uk, bierze na 2 dzieci 125 f, czy to jest możliwe, że taka mała suma? czy mi ściemnia?

7 f różnicy nie robi.

Gość zielony groszek bonduelle
ciesz sie ze wogole cos dostajecie. W rzadzie juz sa glosy, ze powinno sie uciac dodatk na dzieci ktore nie mieszkaja w Uk. Wiec zapewne niebawem je wam zabiora

Gość i slusznie......
dzieci mieszkajace w UK (mozna miec nadzieje przynajmniej ;-) ) oddadza ten zasilek kiedys, placac podatki. Dzieci mieszkajace poza granicami UK to zwykle pasozyty, na ktore my placimy. Utna, utna. Nareszcie!

Gość farba dulux do lazienek
Nie sciemnia, po prostu pobiera tylko to co mozna dostawac na dzieci mieszkajace poza granicami kraju. Jesli masz niskie zarobki i mieszkasz w kraju z dziecmi i tutaj pracujesz to sa wieksze dodatki.

Gość ja mam to samo,jestem tu od
zasiłek rodzinny na 1-wsze dziecko to 20,30 Ł tygodniowo, na 2-gie dziecko 13,40 ł tygodniowo,więc rodzinnego na 2-jkę dzieci dostaje 134,80 ł tu masz link do tego zasiłku,poczytaj sobie: http://www.benefity.org.uk/child-benefit

Gość oh...
Znalazła sie kolejna która siedzi w pl, nie wie nic o życiu na obczyźnie i wydaje jej sie,ze będąc w Uk można kokosy zarobić a państwo daje miliony zasiłków na każde dziecko, które nawet nie przebywa w tym kraju.... Druga sprawa jak Ty ufasz mężowi ze musisz sprawdzać czy faktycznie państwo daje mu taka kwotę pieniędzy a nie np i tysiąc więcej.

Gość znowu 10 osób pisze..,,,
zrób sobie jeszcze z 10 dzieciorów to dostaniesz wiecej :D przez te zasiłki tylko głupota się po świecie rozprzestrzenia w zastraszającym tempie.

Gość frezer
Zasiłki w obecnej formie, to największa krzywda jaką to państwo wyrządza swoim obywatelom. Co bardziej obrotni i "płodni " uczynili z tego sposób na życie i źródło dochodów, które potrafią dorównywać zarobkom przecietnego czlowieka. Zmiany są tutaj konieczne.

Gość Dlaczego tak można?
Dlaczego mężczyzna pracujący w UK może pobierać zasiłek na rodzinę mieszkającą w Polsce? Rozumiem kogoś w trudnej sytuacji (przede wszystkim co tam mieszka a nie w Polsce),ale takie numery:O Pewnie to normalne. Mieszkam w Polsce,ale czasami tu wchodzę bo bardzo chciałabym wyjechać kiedyś z rodziną i przede wszystkim pracować. W Polsce to Państwo ledwo co grosze rzuci na swoich z tego co mi wiadomo:) Więc ani tak jest dobrze ani tak. Bo rodzenie dzieci dla kasy to też nie wyjscie:P

Gość kajka i kokosz56
ale jaka to kasa dla mnie smieszna ja z tego nie wychowam dziecka naprewno

Gość blockhead
ty za to dziecka nie wychowasz fakt, ale jest to ogromne obciazenie dla budzetu panstwa.

Gość znowu 10 osób pisze..,,,
ale jaka to kasa dla mnie smieszna ja z tego nie wychowam dziecka naprewno>>>bo kretynko za wychowanie dzieci odpowiedzialni są rodzice to oni mają je finansować a nie obcy ludzie za pośrednictwem podatków !!! jeszcze pretensje że za zasiłek nie wychowasz :D no kurwa szczyt bezczelności :D

Nie polecam korzystania z pomocy socjalnej. Polecam zmotywowac sie do pracy. Choc wiadomo, jesli ktos jest w bardzo ciezkiej sytuacji materialnej to niech korzysta. Ale wiadomo, ze jak sie korzysta z dobrodziejstw typu zasilki, to potem trudno zmotywowac sie do szukania pracy bo czlowiek przyzwyczaja sie do latwych pieniedzy i zycie przecieka miedzy palcami.

Gość zlodzieje??? ale kto???
:D ci, ktorzy pobieraja benefity bo im sie naleza???? :D Pretensja do panstwa brytyjskiego, ze ma taki system a nie wyzywasz ludzi :O Niesmaczne! PS: Nie, nie biore zasilkow i kolo tylka mi lata, ze inni biora.

złodzieje którzy biorą kasę na dzieci nie przebywające w UK (chociaż temat to najprawdopodobniej prowokacja, teraz tego tak pilnują, że ciężko byłoby obejść zarejestrowanie dziecka do szkoły itd).

Gość blockhead
Moorland niestety child benefit moga pobierac. Ostatnio nawet w rzadzie o tym debatowali ze czas to ukrocic

Gość yujytujhjkhjk
Tak samo jak benefity ,na dzieci przybywajace w PL. zje...y system i tyle.

halooo!!! nie zagalopowaliście się aby??? jeśli płaci ubezpieczenie, podatki to czemu ma nie brać zasiłku rodzinnego? rozumiem, że co niektórzy piszący tutaj a pracujący w pl oczywiście nie biorą zasiłku rodzinnego?:O akurat. no chyba, że dochody przekraczają, ale jeśli nie to nikt sam z tego nie rezygnuje, obłudnicy!!! ja nie pracuję w pl, więc czemu niby nam się nie należą zasiłki na dzieci? wszystko jest legalnie, zaświadczenia z zusu [poszły do uk, z up też zaświadczenie, że jestem bezrobotna...więc odwalcie się , nikt niczego nie wyłudza! to, że niektórzy nie dostali zasiłku w uk, lub nie potrafią załatwić to już ich problem, a nie wchodzą na forum i gnoją innych:O

Gość zielony groszek bonduelle
zasilek powinny dostawac dzieci mieszkajace w uk. i tyle w temacie. niebawem tak bedzie.

Gość zasilki dla dzieci z uk
a nie mieszkajace w Polsce - chodzi o to ze jak wysylasz kase do Polski to uk nic z tego nie ma a takto przynajmniej kasa zostaje w kraju i jest jakis obrot i biznes sie kreci

Gość zlodzieje??? ale kto???
alez oczywiscie, ze jezeli juz placi sie zasilki to powinny one byc wyplacane jedynie na dzieci mieszkajace na terenie UK. To ma jakis sens. Wywalanie pieniedzy w kosmos - zadnego :D Ale nazywanie ludzi pobierajacych te zasilki, zgodnie z obowiazujacym prawem zreszta :D zlodziejami....to daleko posunieta...ekhem...niegrzecznosc ;-)