Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytająca o radę

wody płodowe

Polecane posty

Gość pytająca o radę

Czy jak odejdą mi wody płodowe ale nie będę miala żadnych skurczy, boli ani nic to mam odrazu jechać do szpitala? Bo dziecko chyba może sie udusic i wg.. No i co w takiej sytuacji w szpitalu? Dają jakąś kroplówkę albo zastrzyki żeby skurcze były czyco?

Tak jedż od razu. Kiedyś słyszałam,że podobno w ciągu 4 godzin należy dotrzeć do szpitala ale nie wiem ile w tym prawdy. Ja pod odejściu wód zwlekałam bardzo długo. W szpitalu podejmą decyzję. Będzie zależało od tego co z dzieciątkiem. Najwyżej podadzą Ci leki wywołujące poród.

Gość pytająca o radę
Dziękuje bardzo za odpowiedź. Staram sie wiedzieć jak najwięcej bo to pierwszy poród i trochę panikuje a jak już przyjdzie ten czas to chciałabym być opanowana i wiedzieć co robić.

Mnie odeszły wody pojechałam do szpitala. Skurcze sie nie pojawiały dostalm oxy i dzięki niej urodziłam. nie ma co czekać bo jak nie ma wód nie ma ochrony przed bakteriami dziecka. Robili mi potem posiew wód czy coś się nie pojawiło.

Gość ????
Skarbie poród to nie operacja na otwatym mózgu, nie martw się na zapas i nie panikuj nawet jak się coś takiego wydarzy. Wystarczy że zachowasz podstawowe zasady higieny. A dziecko się nie udusi bo nie oddycha płucami jeszcze. A tak wogóle zbieraj informacje z książek lub od lekarza, a nie z forum kafeterii.