Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kanapkaa

na ratunek malcowi - swędzenie pupy, brzuszka i ud

Polecane posty

Gość kanapkaa

Witam! Mojego 7 miesięcznego malca swędzi chyba strasznie skóra na pupie , próbuje się po niej drapać i kręci pupą jak leży. Najgorzej jest jak chce spać a ty kręceniem pupy się ciągle wybudza, a potem płacz. Nie ma żadnych odparzeń.Próbowałam już różnych pieluszek i kremów. Malec ma też atz bo ma alergię pokarmową ale obecnie nie ma żadnych przesuszeń skóry bo regularnie go nawilżam i kąpie emolientach. Czy ktoś miał podobny problem - już nie wiem jak mam mu pomóc, codziennie muszę patrzeć jak się męczy.

Gość to jajajaja
może to owsiki? dokładnie tak to wygląda a wzmaga się swędzenie w pupie w nocy

Gość kanapkaa
Przez cały dzień tak ma tzn nie kręci pupą cały czas ale co jakiś czas. Owsików nie zauważyłam, zresztą lekarz też nie podejrzewa owsików u takiego malca. Bo niby skąd miał złapać

Gość mala ni
zbadaj czzy nie ma owsikow, a nie zastanawiaj sie czy mogl dostac. moze inny pasozyt??? ratuj dzieciaka przeciez to straszne dla niego

Gość to jajajaja
Owsiki nie tak trudno złapać. Zobacz w kupie czy nie ma cienkich ruszających się niteczek. Na mocny świąd polecam Oillan http://www.doz.pl/apteka/p4506-Oceanic_Oillan_balsam_intensywnie_natluszczajacy_250ml mocno natłuszcza, synkowi sąsiadki z AZS pomaga ale smaruje go kilka razy dziennie. Co do alergii pokarmowej warto spróbować zmienić mleko, na nutramigen lub bebilon pepti, spytaj też o zyrtec dla malucha. Z pieluszek dla takiego malca z AZS to najlepszy jest pampers.

Gość kanapkaa
Oliannem smarowałam - bez efektów, zresztą nie chcę zbyt długo nim go smarować bo jest to balsam dla dzieci powyżej roku. Kupy obserwuję cały czas jest ok. Pije bebilon pepti, zyrtek też brał. Chyba spróbuję jeszcze tych pieluch z zieloną herbatą, chociaż w wielorazówce jest to samo. Lekarz kazała zrobić tylko morfologię i mocz jest wszystko ok. Już sama nie wiem..........

Gość to jajajaja
ten co ci wysłałam jest powyżej 3 miesiąca a nie roku

Gość to jajajaja
tak przyszło mi do głowy może fenistil w żelu - chłodzi, jest antyalergiczny, jest też w syropie skontaktuj się z pediatrą, spytaj o fenistil w syropie i żelu i zyrtec, no i oglądaj dokładnie kupy.

Gość to jajajaja
zmień na nutramigen, jeśli nie idzie na pepti

Gość kanapkaa
Właśnie taki kupiłam ale w aptece pani mg powiedziała że z tym oliannem poczekać lepiej do skończenia roku, bo kiedyś na nim pisali że jest od roku.

Gość kanapkaa
Nutramigen nie przechodzi małemu przez gardło, zreszą chyba nie ma sensu go męczyć nutramigenem skoro po bebilonie alergia się wyciszyła.

Gość to jajajaja
schodź powoli z bebilona np. 210 ml i 6 miarek bebilon a 1 nutragmigenu tak przez 3 dni, potem 210 ml 5 miarek bebilon 2 nutramigenu aż zejdziesz, sama tak robiłam i udąło się

Gość mabelinka
jest w aptece taki krem.. Mediderm.. Jest super, u mojego było to samo... Pupa az do krwi zdrapana... Ma bardzo suchą skórę, az się robią takie paskudne placki suche i drapiące, tez mleko podejrzewali... Ale to wcale nie bylo to.... Spróbuj..

Gość kap go w emolium
na atopowe sa specjalne masci przepisywane przez lekarzy. Robia je w aptekach Nie ma tam srterydow a dziecku trzeba codziennie nawilzac skore.

Gość kanapkaa
Maści i kremów mam w domu kilkanaście rodzajów ale i tak widzę że najlepiej jest po zwykłym alantanie. Medidermu jeszcze nie mam ale używamy Dexeryl a on podobno jest lepszy i rzeczywiście jest b. dobry na rączki i nóżki. Dobrze że pije jakoś Bebilon Pepti , jak próbowałam na początku z Nutramigenem to był niesamowity płacz. Głodny był bardzo ale Nutramigenu nie przełknął. Nutramigen próbowałam na początku nawet mieszać ze zwykłym mlekiem a i tak nie przeszło. Kąpie go w emolientach ale Emolim uważam że jest słabiutkie w porównaniu do innych. Spróbuję jeszcze wykąpać go w Atoperalu może skład oleju lnianego coś zdziała.