Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakie studia

studia po ktorych bedzie kasa?!?!?! POMOCY!!!

Polecane posty

Gość jakie studia

witajcie, pisze tutaj bo te forum cieszy sie najwieksza popularnoscia, sa osoby mlode i starsze dlatego mysle ze moglbyscie kochane mamuski mi pomoc, otóz chcialabym zaczac studiowac ale kompletnie nie mam pojecia jaki kierunek wybrac.moze podzielibyscie sie swoimi doswiadczeniami i zaproponowaly mi jakis dobry kierunek po ktorym zarabialabym dobre pieniadze. w tych zcasach mam warzenie ze gdziekolwiek bym psozla to wszedzie bede zarabiala najnizsza krajowa;/ niestety medycyna odpada nie mam tak obszernie pochlaniajacego wiedze mozgu:D podobnie z prawem tez odpada.czy oprócz tych kierunkow sa jeszce jakies po ktorych zarabialabym wiecej niz 1200zl??

Gość weronikafaustynka
geodezja i architektura zawsze ma wzięcie i duża kasa z tego jest:)

Gość kurkanagrilu
informatyka, programowanie, wszelkie rzeczy związane z IT

Gość jakie studia
architektura moze i masz racje ale wydaje mi sie ze trzeba miec duza wyobraznie a nie wiem czy potrafilabym tworzyc takie projekty ale masz racje ciekawy kierunek

Gość to popracuj nad mózgiem
i na medycynę, stomatologię, kosmetologię

Gość i po co to
fizjoterapia :)

Gość kurkanagrilu
możesz też zrobić jakieś studia - 2, 3 języki: angielski, norweski np. trochę kursów nurkowania - można wyciągnąć bardzo dobre zarobki nawet jeżdżąc na kontrakty za granicę

Gość tikal
IT + języki obce, pracuję jako informatyk, znam angielski i niemiecki, zarabiam dobrze. Moi koledzy ze studiów, którzy nie znają angielskiego nie mają pray. ALE prawda jest taka, że teraz nie liczą się studia tylko wiedza.

Gość jakie studia
na studia zwiazane z architektura trzeba miec jakies portfolio i szkice rysunkow na wstepie ;/ wiec widocznie nie kazdy moze isc na ten kierunek;/

Gość na pomarańczowo teraz
filologia angielska, na etacie może kokosów nie ma, ale na prywatnych zajęciach owszem:)

Gość weronikafaustynka
nie wiem jak jest teraz, bo ja juz daaawno po studiach, ale kiedys nie trzeba bylo

Gość ojtam ojtam
niestety nie liczą się studia, wiedza też średnio a liczą się znajomości i dojścia.. znam ludzi na wysokich stanowiskach bez studiów albo z byle czym byle mgr pisało, znam ludzi po konkretnych kierunkach: po prawie itd i siedzą gdzieś za marne grosze..

Gość ,,,,,,,,,,,,..................
projektowanie wnętrz jest bardzo na czasie, ile ludzi z takich usług korzysta, bo nie chce im sie myslec:D a i jaka kasa:P

Gość Mrs.Elitte
ojtam ojtam troche się mylisz, prywatna osoba nie zatrudni osoby, ktora nie ma o niczym pojęcia, tak to tylko państwowo przyjęłam kuzynkę po studiach, po rodzinie, bo mnie prosili, ale odrazu zaznaczyłam,ze jak sie nie sprawdzi to out i byl out, zatrudnilam dziewczynę, która nie ma studiów, ale zajebiscie wszystko ogarnia, bo juz w tym siedziała wiec liczy sie WIEDZA!!!

Gość ddsdsasdsasd
najlepiej bogato wyjsc za mąż

Gość Karla Koolumna
Ja jestem po filologii polskiej. I jestem rzecznikiem prasowym w państwowej instytucji. zarobki rzedu 5000 zł :) Kolezanka ze studiów jest nauczycielka w prywatnym gimnazjum, zarabia tyle samo i ma mnóstwo wolnego. A tak wszyscy szydzili, że to studiach humanistycznych będę kible czyścić :)

Gość Prawda jest tka ze.....
Amoze i po medycynie i prawie sa wysokie sarobki, ale to studia czasochlonne, a potem jeszcze praktyka staz i naprawde wiele trzeba przejsc jeslinchce sie sarabiac dobrze, to nie przyjdzie od razu ale za wiele wiele lat, oczywiscie znajomosci ulatwiaja sprawe bo bez. Nich tylko dluga ciezka praca do czegos moze dojdzisz. Idz na studia informatyczne, to kierunki przyszlosciowe i zawsze po nich zarobisz. Jak ja zaluje ze wybierajac studia sugerowalam sie sercem a nie rozmumem. Studia kosztowaly a i tak w zawodzie nie pracuje. Gdybym miala wybierac teraz wybralabym cos zwiazanego z IT.

Gość justa ma dużego biusta
Dentysta. Architektura nie bo kryzys nie ma pracy. Informatyka tak.

Gość jakie studia
wiem ze wszedzie licza sie znajomosci ale chodzi mi o dobry kierunek po ktorym jest kasa. architektura to super pomysl ale nie wiem zy taka osoba jak ja czyli nie maja wczesniej z zadnymi rysunkami do czynienia moze tez studiowac. czytam teraz na stronie szkoly wyzszej w sopocie ze potrzebne jest portfolio i 2 szkice ale ja nie mam czegos takiego... nie wiem nawet co dokladnie to oznacza bo nie ma napisane szkice czego i portfolio tez czego zdjec czy projektow.. nie lapie;/

Gość weronikafaustynka
kazdy ze znjomych po architekturze pracuje, albo w UM albo maja swoje biura

Gość kurkanagrilu
Architektura, medycyna, prawo to takie kierunki, po których kasa jest, ale jeśli tego nie czujesz/nie jesteś w tym dobry/nie masz zdolności to się zamęczysz i sukces i dobre zarobki wcale nie są gwarantowane. Tak naprawdę najlepiej rozpoznać swoje zdolności, zastanowić się, czy jakiegoś hobby nie można przekuć na działalność i wyciągnąć z tego kasy. Ja np. wiem, że nie nadaję się do uczenia, nawet gdyby zarobki w tym zawodzie były świetne to nie wpakuję się w prowadzenie szkoleń i tego typu rzeczy;)

Gość jakie studia
a jezyki obce? myslicie ze taka filologia angielska bylaby dobrym posunieciem?? co mozna po takich studiach robic?

Gość cjdhdjdfdjgdh
architektura, owszem jesli masz uklady, wlasna firme, znajonosci i nie planujesz zakladac rodziny. praca po 18 godzin na dobe, nie ma zlecenia nie ma roboty. praca glownie na umowr o dzielo , max 3 tys wyciqgniesz w biurze. zero czasu dla siebie . stres, uzeranie sie z mezczyznami, kobiety traktuja z gory, elektrycy, lonstruktorzy, instalatorzy, drogowcy:. sami faceci. trzeba byc mega twarda baba zeby sobie rade. zlecenia nie rosna na drzewie. rozchodza sie wsrod znajomych.... ciezki i stresujacy chleb......

Gość teraz po studiach
jest glownie kasa w TESCO. Zastanow sie co jest twoja pasja i w tym kierunku idz, a nie szukaj kasy, bo bez pasji (lub koneksji) jej nie zrobisz. A jak cos robisz z pasja, to bedziesz w tym na tyle dobra, ze zawsze z tego wyzyjesz.

Gość proponuję
medycyna-stomatologia

Gość Hmm,...
Geodezja i szacowanie nieruchomości. Mąż to kończył w Olsztynie. Jest kasa, jest praca. Lub na nauczyciela, tak dobrze nikt nie ma

Gość mlekovitaaaaa
Ja jestem po inzynierii srodowiska,sieci i instalacje sanitarne,pracuje w biurze projektowym,zarabiam srednio 6000 netto/miesiac,jak jest wiecej zlecen to nawet wiecej Ale jak nie masz bystrego umyslu to idz na historie,geografie itp i zostan nauczycielka faktycznie oni maja raj

Gość co za ludzie,,,
sorry, ale nie zgadzam sie z niektorymi z Was, ja poszlam za pasją i doopa, male zarobki, przekwalifikowalam się, nie lubie zbytnio tego co robię,ale kasa konkret... sorry, ale ludzie pracuja dla pieniędzy, przynajmniej ja...nie jestem wolontariuszem:P a pasja po godzinach

Gość jakie studia
to pochwal sie na co sie przekwalifikowalas:)

Gość co za ludzie,,,
przygotowuje projekty graficzne dla znanych firm:) i tak dla jasności jako świezynka nigdy bym sie nie przebiła, znajomy mnie polecil tu i tam i poszło...