Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lecter1

Napadowe bóle odbytu

Polecane posty

Proszę o poradę gdyż od paru lat borykam się z "napadowymi bólami odbytu" są bardzo bolesne i nieregularne... do tej pory nie byłem u lekarza ale chciałbym się przebadać dla świętego spokoju... jakie badania mogą mnie czekać i o co mogę prosić lekarza? Chce iść w tym tygodniu w tej sprawie. Może się mylę ale nawet gdyby nic nie wyszło do lepiej sprawdzić aby nic się gorszego nie zrobiło... Ktoś to miał? Pozdrawiam i liczę na pomoc.

podstawowe badanie proktologiczne i po jego wyniku lekarz decyduje co dalej (może to być coś co da się wykryć palpacyjnie - np. szczelina, uchyłek). są też bóle odbytu niespowodowane żadną dolegliwością zdrowotną tzw. napadowe bóle odbytu. oczywiście najpierw trzeba poszukać przyczyny zdrowotnej i dopiero po jej wykluczeniu, zgodnie z kryteriami rzymskimi stwierdza się wyżej wymienioną dolegliwość.

Gość MisiaBellla
życze powodzenia, nie martw się, bedzie dobrze!

SleepingSun czyli początkowo palcem i jak to wykona i nic nie wyjdzie to następne badania a jak one nic nie wykaża to stwierdzą "Napadowe bóle odbytu" tak? Dobrze zrozumialem?

Bole od tak ? ja mam znowu tak , ze np. przy uprawianiu seksu partner wsadzi mi palec to czuje takie jakby pieczenie . Czasami mnie tez swedzi... wstydliwa sprawa... mam nadzieje , ze to nic nie jest bo do lekarza wstydze sie isc... a Tobie zycze powodzenia i bedzie dobrze ;)