Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość groszowewakacje/

Wakacje za grosze - kto planuje??

Polecane posty

Gość groszowewakacje/
Nie wiem o co chodzi bo mnei chwile nie było :D Ze niby ja jestem modka??

Gość znowu 10 osób pisze..,,,
nie ty jesteś nierozgarnięta bo myślisz że to do Ciebie. ta która zapomniała nicku zmienić wie do kogo piszę.

Gość groszowewakacje/
no jakas nie w temacie jestem :D a na poczatku to był topik o wakacjach :classic_cool:

Gość Jola888
Naprawdę tanie wakacje i to w Hiszpanii można znaleźć za pośrednictwem wyszukiwarki www.starnerja.com

;) ja co roku. Chociaż w tym planuję trochę zaszaleć i pojechać do SPA ;) podoba mi się oferta Głęboczka, ponieważ mają fajne zabiegi z winoterapii. Poza tym mają tam swoje winnice i winiarnie ;)

Gość Pannakota
Ja jestem miłośniczkom naszych polskich gór :) Wypoczynek w górach to dopiero coś.. święty spokój, brak tłumów, a jakie widoki! No i koszty też groszowe.. jesli chodzi o noclegi w gorach to mozna znalezc naprawde magiczne miejsca za niewielkie pieniadze jak np. tutaj http://www.noclegi-relax.beskidy.pl/

Gość Tymonka7777
Za małe pieniądze można polecieć teraz do Hiszpanii - www.tanie-loty.com.pl/tanie-loty-do-Hiszpanii.html

Gość kamillaa33334
"jestem miłośniczkOM", ale debilka :o

Ja jeżdżę nad polskie morze i nie przepłacam. Jestem zakochana w Kołobrzegu. W tym mieście nuda nie istnieje. Ostatnio byłam tylko na 3 dni, ale i tak jestem zadowolona. Zatrzymałam się w przytulnym hotelu. Sam design pokoju mnie po prostu zaskoczył, dawno nie widziałam równie ładnego pokoju. Cenowo też było ok, w sam raz na moją kieszeń. Gdybyście szukali noclegu to mogę polecić stronę http://www.noclegi24h.pl/miasto_Ko%C5%82obrzeg.php Ja swój hotel właśnie tam znalazłam.

Gość KamaDab
Za około 300 zł można polecieć liniami Ryanair do wielu miejsc w Europie, problem jednak jest taki, że na miejscu może być dość drogo - czasami nie znajdzie się noclegu poniżej 50 zł. Jeśli chcemy tańszy nocleg to albo darmowy z couchsurfingu albo trzeba wybrać jakiś tańszy kraj. Teraz jest dość tanio w Grecji, Bułgarii, Czarnogórze. Tanie noclegi można znaleźć również na Słowacji, Węgrzech czy w Czechach. Jedzenia swojego nie opłaca się brać - najlepiej kupować na miejscu w supermarketach lokalne produkty które są zawsze najtańsze. Najlepiej też lecąc samolotem spakować się tylko w bagaż podręczny bo za bagaż główny się płaci. Do bagażu podręcznego zmieścimy się jadąc na 7-10 dni a jeśli na miejscu będziemy prać to i na miesiąc. Przed wylotem polecam skorzystać z generatora listy pakowania aby zabrać tylko rzeczy najpotrzebniejsze http://doplecaka.tipy.pl/. Pozdrawiam

To jest naprawdę super pomysł na wakacje! gdzie szukasz ofert noclegów? Ja myślałam nad wakacjami ale nie aż tak "odważnymi". Znalazłam stronkę www.WakacyjnyPirat.pl gdzie można za naprawdę niewielkie pieniądze wyjazd na wakacje a Wy co myślicie na ten temat?

Gość gość
jakie bylo moje zdziwienie jak znajomi placicli za nocleg 20 zł a my 100 zł w tej samej miejscowosci, warto szukac, my wzielismy pierwszy dom z brzegu, anwet nie hotel, za samo spanie ale nauka na przyszlosc

Gość gość
super

Gość groszowo
Mi chyba nawet się udało ;). Większość czasu spędzałam pod namiotem, pojeździłam trochę po Wielkopolsce w tym roku i było całkiem fajnie. Szukałam noclegów w Licheniu, za gorsze. Okazało się, że najtaniej było w domu noclegowym Anna (http://annadomnoclegowy.pl), bo nocleg zaczynał się od 20 zł! I to była dobra baza wypadowa dalej. Polecam serdecznie! Podocierałam do różnych miast, pooglądałam. Fajnie było ^^

Gość gość
a ja raczej na wakacjach nie oszczędzam, rzadko mam wolny czas, więc jak się już taki trafi to szaleję szukam eleganckich miejsc, gdzie można ciekawie spędzić czas, dobrze jak też jest spa. Wtedy i odpoczywam i dbam o siebie.

Gość ja tez tak mammm
zwykle podrozuje tanimi liniami, biorac tylko bagaz podreczny (to prawda, da sie spakowac na 10 dni w mala walizke, i to z palcem w d***e, ostatnio wyjechalam na 11 dni z walizka 'cabin size' i nawet niektorych ciuchow i butow nie nosilam, tyle mialam ze soba), korzystam z couchsurfingu (tu akurat nie ze wzgledu na koszty, bo np. w takiej Portugalii poza sezonem, nocleg w hostelu za dobe to koszt 8-9 euro, albo i nawet taniej, zalezy od lokalizacji), poznaje mnostwo ciekawych ludzi i utrzymuje z nimi kontakty (z niektorymi to juz po kilka lat mam staly kontakt, chociaz na odleglosc), kupuje 'laczone' bilety wstepow do muzeow, zamkow (jest troche taniej, jesli kupujesz bilet wstepu uprawniajacy do odwiedzenia dwoch/trzech miejsc, niz osobne bilety), stoluje sie raczej w niedrogich miejscach (kopalnia wiedzy na ten temat sa zazwyczaj moi 'gospodarze', ktorzy doradzaja mi, gdzie sprobowac najlepszych lokalnych potraw w przystepnej cenie), staram sie kupowac dlugoterminowe bilety komunikacji miejskiej, zamiast jednorazowych (wychodza nieco drozej), a najczesciej jest tak, ze z rana ruszam 'na miasto', biore do jednej reki aparat fotograficzny, do drugiej mape (w wielu krajach dostepne za free w punktach informacji turystycznej, albo za bardzo symboliczna oplata) i tak caly dzien spaceruje, robiac krotkie przerwy na posilki, zmeczenia zazwyczaj nie czuje, bo jestem zbyt podjarana zwiedzaniem :D polecam moj sposob kazdemu, kto lubi niezaleznosc i jest dobrze zorganizowany, aha, i nie jest maruda, ktora wszystko w d**e uwiera, wszedzie jest za daleko, za stromo, za slisko i za malo wygodnie :)

Gość Miraqq
Ja też podróżuje na własną rękę, rezerwuje tanie loty i hotele na stronie www.tanieloty-online.pl, podróżując z małym bagażem faktycznie nie wychodzi tak drogo. Noclegi zawsze wolę mieć wcześniej zarezerwowane, ale jak się robi to odpowiednio wcześniej to wcale nie wychodzi tak drogo. W tym roku planujemy zwiedzić najpiękniejsze włoskie miasta :)