Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak sie zabrac do tego

jak wyslac paczke sprzedajac na allegro

Polecane posty

mam pytanie dopiero co moje poczatki na allegro mam troche w domu nie potrzebnych mi rzeczy ale kompletnie nie wiem to robic z wysylka jaka wysylka? np sprzedam cos za 10 zl - np jaies ubranie albo ksiazke ( niezbyt ciezkie) to musze to zapakowac - ale w co ? jakis karton ? papier i na poczcie wyslac ? powiedzcie mi ile cos takiego kosztuje , skad wziac karton, czy musi byc karton ? gdzies kupuje sie jakies opakowania ? no i mam pytanie np takie bo mam do spsrzedania np gitare , wiec jak ja zapakowac i waga bedzie juz ciezka , wiec jak to z zaplata na poczcie ??? bo np jak kupujacy wysle pieniadze na konto .... a ja skad mam wiedziec ze wysylalac te gitare sporo zaplace na poczcie .. jak to jest ? ja w ogole nie orientuje sie, pomozcie :(

Gość tak to jest jak sie za zonateg
najpierw sprawdz orientacyjne ceny na poczcie i taka kase ustal za wysyłkę, kupujący płaci za towar+wysyłkę

aha, cos takiego .. a jak np towar jest ciezki, np to jest materac przeciwodlezynowy , to ja na poczte mam z nim isc , czy np w domu zwazyc i na poczcie zapytac jaka cena i wtedy umieszczam cene za wysylke tak ? a pytanie jeszcze w co pakowac ???? nie wiem czy sie zabierac za to , bo wiecej kasy wydam niz zyskam :(

taki materac to lepiej kurierem, z tego co wiem to przesyłki kurierskie są do 30 kg ta sama cena. to musisz zobaczyć jaka firma ma najlepsze warunki. a jesli chodzi o inne przedmioty, zalezy co. jak np pojedyncza książka czy album, to możesz wysłać jako list (pamiętaj, że zawsze polecony, bo w razie czego można składać reklamację na poczcie). jak coś delikatniejszego to zawsze z jakimś usztywnieniem i koperta bąbelkowa, a czasem lepsza jest paczuszka. tak samo jak są to małe rzeczy, np bluzka czy jakaś drobna biżuteria, to można do koperty to spakować. a jeśli są to większe gabaryty, to paczka. same pudełka można kupić na poczcie ale tak naprawdę dowolne możesz wziąć (tylko najlepiej zeby było gładkie w miare albo owinąć je szarym papierem). na poczcie płacisz w zależnosci od ciężaru (na stronie poczty masz cennik), ale jest tez cos takiego jak paczka gabarytowa, kupuje sie to na poczcie - zawsze maja wystawione jakie sa wielkosci - i wtedy tam do 20 kg mozna napakowac, i to sie oplaci jak masz wiecej rzeczy, cos ciezszego.

Gość taaaaa....
z daleka śmierdzi podszywem... nie można być tak... nieświadomym świata.. materac na pocztę chcesz zanieść żeby go zważyć..?! Takie rzeczy sie kurierem wysyła.

zawsze mozesz tez zaproponowac odbiór osobisty w Twoim miescie, niech sobie ktos podjedzie

hej do osoby - tak to jest sie do ... - dzieki wielkie :-) ja do tej pory nic nie kupowalam na allegro, wiec nie mam pojecia tym bardziej jak sprzedawac a do osoby niezyczliwej - wiesz ja troche starej daty jestem , sierota , nie kazdy az tak zna sie na wszystkim itp

spoko :) kazdy kiedys zaczyna.

Cześć wszystkim . Dla początkujących nadawanie przesyłek jest kłopotliwe, a co gdy paczkę będzie trzeba nadać zagranicę ? ja mialem ten sam kłopot. Znalazłem jednak firmę z Zielonej Góry eurobox24.pl . Zostałem naprawdę mile zaskoczony. Bezproblemowo, szybko, tanio, kurier odbiera paczkę z domu płacimy na konto i nic nas nie interesuje więcej. Pomogło to naprawdę w rozwoju firmy na rynku europejskim. Z czystym sumieniem polecam.

Gość Olakwiatkowska14033
Hejka jeżeli chodzi o wysyłkę tanio to ja korzystam z tej stronki i tutaj kupuje wszystkie koperty, kleje itp w bardzo niskiej cenie :) Bardzo jestem zadowolona bo jakość dobra a ceny dużo mniejsze. https://www.tmkserwis.pl/

Gość gość
jak przeczytalem tytul i podpis to walilem lbem w poduche.....

Gość Justyna89

Nawiązując do tematu wysyłki, najlepiej Korzystać z brokera - do niczego cie nie zobowiazuje. a tymbardziej sa takie firmy, ktore zapewniaja materialy do pakowania przesylek. Np. Zlapkuriera.pl nadaje przez nich czasem i jak potrzebne sa mi koperty albo folie to zamawiam u nich i to za darmo dostarczają.

Gość uczciwy doradca
42 minuty temu, Gość Justyna89 napisał:

Nawiązując do tematu wysyłki, najlepiej Korzystać z brokera - do niczego cie nie zobowiazuje. a tymbardziej sa takie firmy, ktore zapewniaja materialy do pakowania przesylek. Np. Zlapkuriera.pl nadaje przez nich czasem i jak potrzebne sa mi koperty albo folie to zamawiam u nich i to za darmo dostarczają.

nie poelcam zlapkuriera.pl bo tam pracują oszuści mi raz weszli do domu i ukradli telefon i 200zł 

uważajcie na tych złodziei

Gość Inez
Dnia 28.12.2018 o 11:22, Gość uczciwy doradca napisał:

nie poelcam zlapkuriera.pl bo tam pracują oszuści mi raz weszli do domu i ukradli telefon i 200zł 

uważajcie na tych złodziei

O czym Ty piszesz człowieku? Jak Zlapkuriera mogło Ci wejść do domu ?? Banialuki. Przecież to pośrednik Internetowy. I to z super cenami na paczki