Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kac_Soho

dwie godziny temu wróciłem samolotem rejsowym LOT z Londynu

Polecane posty

Gość kac_Soho

byłem tydzień w Londynie na szkoleniu, znam dobrze Londyn i w tym mieście pracowałem w czasach studiowania kilka lat temu, potem znowu przez pół roku , mieszkałem w najgorszych dzielnicach dorabiając się , nie zawsze za przejazd TUBE płaciłem oszczędzając pół funta ale powiem Wam, wtedy nie było aż tylu Polaków w Londynie i można było zarobić funty na budowach albo na myjce w restauracji , w jeden tydzień zarabiałem tyle co górnik w ciągu roku pracy razem z trzynastkami , angole nas Polaków chętnie zatrudniali do pracy płacąc 2,5 funta za godzinę pracy ale to co ostatnio zobaczyłem na ulicach Londynu to poraża, Polacy - nie znający słowa po angielsku koczują w jakiś tekturach na ulicach, grzebią w śmieciach, rzebranina, zjadają śmieci, czekają na zlewki z restauracji i biją się o wylewki dla świń , porażka i żenada , po cholerę tam chcecie jechać do UK , żeby rzebrać o śmieci ?

Gość nie ma czegos takiego jak
a w jakich latach mieszkałes w UK. 2.5 funta? miedy to byłl ... chyba za komuny

A co ma do tego lot LOTem? o.O TUBE masz na mysli metro? Lingwisto? Boze, to jest dopiero przykre, tylkowa polaczkowosc rozbijajaca sie po Londynie. Woza sie TUBEm... Aha, co za styl i klasa.

Gość angielka od wczoraj
chyba cie pogrzało, coś ty tam palił w tym londynie?

Gość 2 i pol funta? smieszna kasa
Moja starsza jest zwykla nauczycielka w szkole co prawda prywatnej ale ma 50 zl za godzine lekcyjna

Gość kaleka_dziewica_23
a co to jest samolot rejsowy?

Gość nie ma czegos takiego jak
PaniFlorencja- tobie to chyba brakuje seksu bo jestes taka napuszone... czepiasz sie jednego durnego słowka a nawet nie odniosłas sie do ogolnego sensu jego wypowiedzi... tak tylko aby mu przywalic... zalosne

Gość janekrys niezalogowany
ale cos w tym jest co autor pisze. ja czasem jezdze ze znajomymi po samochody do belgii to kupa choloty z jaka sie tam spotykam to glownie polacy i ukraincy

Gość rezerwuj ten styl
pamietam, ze cos koło 2006 roku legalna minimalna stawka za godzine to było cos ala 5 funtów... kupel wyejchał wtedy jakos...moze ktos pracował za mniej "na jana"ale za 2.5? jakas sciema to pahcnie

Gość janekrys niezalogowany
Kolesie robia za zuli, ida ulica i pluja flegma co 5 metrow, dostawiajac wszedzie gdzie to mozliwe kurwe donosnie i wyraznie pokazujac z jakiego sa panstwa. Dziewczyny zachowuja sie jak prostytutki nawet jak nimi nie sa. Ostatnio spalem w takim malym hoteliku w Lille na granicy francusko belgijskiej to w pokoju obok polke posuwal jakis murzyn ktory poznal ja na dole w reastauracyjce. To jest zalosne

Gość Oh prawik
Lansuje sie w tube, kurwa mac haha idiota. Nie podoba ci sie to sie nie patrz na biedote. Ja zebrakow nie widuje, ale widocznie nie bywam w takich uroczych miejscach ;)

Bo ta wypowiedz nie ma sensu, powielanie schematow, slyszelismy to setki razy, wszyscy to juz wiemy. Nic nowego, mozesz isc.

Gość kac_Soho
nie ważne, zapomnijcie już o Londynie i UK, nie zarobicie tam NIC, szkoda czasu i zdrowia, teraz gdybym był w studentcich czasach to zwróciłbym uwagę na Skandynawię, czyli Norwegia albo Finlandia, w tych krajach jeszcze można forsę zarobić , o UK już zapomnijcie, za chwilę do UK przyjadą Rumunii i Bułgarzy i będzie bitwa na noże o kawałek funta

Gość bawarski kardynał w POlsce
janekrys niezalogowany- co ty opowiadasz ziomek przeciez Polacy to pokolenie JP2!!!

kac_Soho- nie przyjada... Rumunia i Bułgaria bedac w Unii nie jest w strefie schengen zeby było smiesznie. UK ich nie che a rzad camerona dał wyraznie do zrozumienia Unii, ze nie ma zamiaryu wpuszcac bułgarów i rumunów tak masowo jak polaków

Gość rzebranina
chyba bylas na szkoleniu dla debili🖐️

Gość kac_Soho
tak, w 1989 roku w czasach studentcich będąc po raz pierwszy w Londynie takie były zarobki , czyli 2,5 funta za godzinę pracując na czarno i Polak zarabiając 3 funty na godzinę to był w oczach Angolii bardzo dobry fachowiec i specjalista, ponad 3 funty żaden nie podskoczył w Londynie przed rozbiorem muru berlińskiego - mieszkałem wtedy w dzielnicy Brixton aby było taniej, czarni rzucali we mnie kamieniami , nie oberwałem kamieniem ale czarnych się bałem

a dlazcego rzucali w ciebie kamieniami :O

to ty stara dupa jestes? :) 45-50 lat:)

Gość Marta,23
SOho....? ożenisz sie ze mną? mam juz dosc spania w kartonie :\

w 89 roku to w Londynie nie było chyba zandych drapaczy chmur i jeszce mieli swój przemysł samochodowy :)

Gość kac_Soho
wtedy w 1989 roku Angole nas traktowali jakby nas Polaków tam zrzucono z Marsa, albo z innej planety, wszystko potrafiliśmy zrobić i wykonać na budowach , nikt nie marudził i nie brał wolnego , tak było, że kilku nas Polaków zabrał Paul do pub-u na piwo i na bowling , kręgli jeszcze nie było wtedy w Polsce , Paul POSTAWIŁ, dla niego to były grosze a dla mnie fantastyczne wspomnienia , tak, wtedy zarabiałem ponad 200 funtów tygodniowo i to było tyle co w Polsce zarobiłł górnik w kopalni przez cały rok , a dzisiaj do Londynu jadę tylko turystycznie albo biznesowo lub na szkolenie haha

no dobra i co z tego wynika????????????????? ale przed 2005 rokiem przeciez polacy nie mogli na stałe legalnie podjac tam pracy od tak z marszu wiec nie rozumiem czym sie chwalisz, czym sie dziwisz? włąsciwie o co ci chodzi

Gość Jnjdcjdnnckdmckd
Londyn jest przereklamowany.jest tu cholernie drogo.wynajem chaty a żarcie tez.

spróbuj wynajac tanio chate z centrum paryza i jedzenie tanie znajdz.. gwaratuje cie ze wrócic do londynu :)

Gość kac_Soho
ostrzegam tylko , zapomnijcie o Londynie , zapomnijcie o UK , w tamtych czasach, gdy byłem w Londynie było fajnie, była praca i przyzwoite zarobki, za wynajęcie pokoju za jeden tydzień płaciłem tylko 20 funtów i miałem do dyspozycji kuchnię i łazienkę a dzisiaj, zapomnij Polaku o Londynie, nie jedź do UK , chyba że jedziesz na zakupy ,

UK to nie tylko londyn.. zapewniam cie, ze wielu jeszce wyjedzie do UK z Polski i bedzie im sie opłacało bardziej niz klepanie biedy w w podkarpackiem

Gość kac_Soho
skoro chcą wrócić w czarnym worku do Polski to na własne życzenie, tam w UK trzeba być nadprzeciętnym aby dał sobie radę teraz w czasie kryzysu, nie ma sprawy , jedź ale miej świadomość, że tam na Ciebie nie czekają z bukietem kwiatów na powitanie

Gość fanzolisz banialuki
i masz chyab kaca ... w PL jest 14, % bezrobocie ... a 2/3 Polaków nie osiaga sredniej krajowej, która przypominam ci wynosi ponizej 1 funtów w przeliczeniu... kogo przed kim ostrzegasz... skandynawia powiadasz...w norwegii jest kupa polaków np spawacze... rynek pracy super ale kraj jest mały nie pomiesci az tylu emigrantów, małą jest ta ich gospodrka ... co ztego ze bogaci sa i maja rope

Gość fanzolisz banialuki
kac_Soho- a gdzie na POlakó czekaja z kwiatami, powiedz moze jest jakis kraj hahaha doranoc