Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lalusiaaaaaaaaaaaaa

czy jest tu ktoś, kto dostał mandat od policji i go nie zapłacił ?

Polecane posty

Gość tom33
Nie wiesz i się nie dowiesz puki ta się nie zgłosisz....idź teraz spokojnie spać jak wstaniesz to jedź do US ,bo telefonicznie informacji Ci nie udzielą....nie panikuj odsetki są niewielkie ale zapłać ,będziesz mieć Św.Spokój.

Gość pytanie techniczne....
Tylko nie wiem czy roboczych. Chyba tak.

Gość Głupie tematy na kafe
Raz mnie kanar złapał i zarządał legitymacji Dałam,ale w szkole mieliśmy taki zwyczaj że legitymację rozdawano i każdy sobie sam wypełniał na ławce i potem przewodniczący klasy je zbierał i odnosił do podbicia pięczęcią szkoły Ja swoją wypełniałam zawsze tak by nie była czytelna Pismo lekarskie Potem kanar biegł za mną przez pół drogi i wywiad przeprowadzał jak to nazwisko a jaki numer domu? A ja udawałam że nie mówię lepiej niż piszę i tak nigdy mi wezwania nie dochodziły do domu;)

Gość lalusiaaaaaaaaaaaaa
powtarzam, że chcę zapłacić ten mandat, ale teraz nie mam takiej możliwości finansowej ... w piątek dostałam awizo, na odebranie którego mam 14 dni i zastanawiam się, czy odebrać teraz, czy po upływie tych 14 dni, to jest 22, i mandat zapłacić na początku kwietnia, bo dopiero wtedy będę w stanie

Drugi raz to może nie będe pisała bo nie chce instrukcji zamieszczać

.

No to tak zrób.

Tak a pozniej sie okaze ze to Twoje awizo to jakas reklama :D

Gość lalusiaaaaaaaaaaaaa
przepraszam, kafe mi świruje i raz mi się wszystko wyświetla, raz nie ... naprawdę, nie wiem co robić, a zapożyczać się nie chcę

Gość lalusiaaaaaaaaaaaaa
no dobrze, niech będzie reklama... :D tylko zastanawiam się, czy w przeciągu tych 14 dni, które mam na odebranie przesyłeczki, nie przyjdzie mi do domu komornik

Gość tom33
A komornik napewno nie będzie Cię nękał za tak drobne pieniądze tylko poczeka aż kwota urośnie .

Gość lalusiaaaaaaaaaaaaa
to co ? mam odebrać te pismo 22go, zobaczyć, co w nim jest, a później myśleć co dalej ?

Gość lalusiaaaaaaaaaaaaa
w ogóle wściekłam się, bo zatrzymali mnie, wypisali mandat, próbowałam negocjować, ale się nie dało ... parę dni później jechałam z koleżanką, której przydarzyło się to samo, ale skończyło się na upomnieniu ... a dodam, że tak, jak ja, jechała w godzinach wieczornych

Gość tom33
Oczywiście....myślisz że unikniesz konsekwencji jak pisma nie odbierzesz.....?:-)

Gość lalusiaaaaaaaaaaaaa
nie nie, w żadnym wypadku, tylko z tego co wiem, to zazwyczaj data zapłaty wypada na ileś tam dni, po odebraniu pisma

Gość lalusiaaaaaaaaaaaaa
popełniłam błąd i wiem, że muszę ponieść konsekwencje. dla jednych kwota 200zł to mało, dla innych wręcz przeciwnie. na chwilę teraźniejszą i wcześniejszą nie dysponuję i nie dysponowałam takimi pieniędzmi

Gość tom33
No,no koleżanka nie zapłaciła a ty tak....i czujesz się pokrzywdzona?

Gość lalusiaaaaaaaaaaaaa
w pewnym sensie tak ... bo taki sam powód zatrzymania, ja kilka dni wcześniej dostaję mandat, oczywiście bez żadnej dyskusji o zmniejszeniu jego wysokości, a za parę dni, koleżanka, od tych samych policjantów, dostaje tylko pouczenie. czy to jest sprawiedliwe ?

No wlasnie odbierz ta korespondencje i tak nieznajomosc tresci nie zwalnia Cie z niczego.

Gość tom33
Takie jest życie....im prędzej to zrozumiesz tym lepiej .

Gość lalusiaaaaaaaaaaaaa
odbiorę ją, tylko jeszcze nikt nie odpowiedział mi na pytanie. na awizo zaznaczone jest 14 dni od dostarczenia. to czy stanie się coś, jeżeli odbiorę to 22go ?

Gość tom33
Odsetki już ci lecą,data odbioru pisma niema znaczenia,liczy się data zapłaty....jeszcze czegoś nie wiesz?

Gość żę tak powiem
Odsetki Ci lecą, ale termin zapłaty od momentu odbioru pisma, zapewne masz wyznaczony (np 7 dniowy termin do zapłaty w tym piśmie) także ja polecam odebrać w ostatnim dniu, bo nawet jeśli nie odbirzesz w ostatnim dniu to i tak będzie skutkowało to tym, że to pismo zostanie uznane za dostarczone w tym ostatnim możliwym do odebrania dniu.

Gość kobieta cafeee
data odbioru pisma, ma znaczenie!!! Poczekaj do konca terminu awizo. Terminy reguluje kodeks postępowania administracyjnego art 44 kpa " 3. W przypadku niepodjęcia przesyłki w terminie, o którym mowa w 2, pozo-stawia się powtórne zawiadomienie o możliwości odbioru przesyłki w termi-nie nie dłuższym niż czternaście dni od daty pierwszego zawiadomienia. 4. Doręczenie uważa się za dokonane z upływem ostatniego dnia okresu, o któ-rym mowa w 1, a pismo pozostawia się w aktach sprawy."