Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ,jkjhjhghf

Są tu jakieś mamy po ciąży 20 kg na plusie, schudłyście potem ?

Polecane posty

Gość ,jkjhjhghf

Mi zostało 20 kg na plusie. Karmiłam nic nie schudłam.

Gość zxzs
Tak zleciało samo i to dość szybko -efekt obrzęków i zatrzymania wody u mnie to był,.

Gość AnoV
Ja przytylam 18 kg, zaraz po porodzie spadlo mi 10 i w pierwszym tygodniu 3. 5 zostalo, ale sie nie martwilam, bo akurat dzialaly mi na plus (przed ciaza bylam bardzo szczupla). Ostatnio troche znowu schudlam-2 kg.

Gość ,jkjhjhghf
ja też miałam obrzęki, ale 15 kg już spadło, w pierwszym miesiącu, potem ciiiisza

Gość a przed ciążą byłaś szczupła?
Jeśli tak, to wrócisz do swojej wagi mniej więcej w 3 miesiące. U mnie przynajmniej tak było. Przed ciążą 45, w ciąży 65 i 3 miesiące póżniej znów 45

Gość autorko............
przytyłaś w ciąży aż 35 kg? Strasznie dużo.Możesz napisać jaka była tego przyczyna?

Gość ,jkjhjhghf
zaczęłam tyć od pierwszego miesiąca, lekarz powiedział, że to przez to iż wcześniej byłam zawsze na dietach i organizm się broni, po drugie, od 20 tygodnia zaczęłam puchnąć, najpierw pewnego dnia w lato znikły mi kostki , 2 dni leżałam z nogami w górze, trochę zeszło, ale z rozmiaru buta 37 przeszłam na 39. Do dziś noszę 39. Buty sprzed ciąży głeboko w szafie leżą, ubrania też.... Mało piłam wody, do dziś mało piję, nie mogę się zmusić. Jak leżałam w szpitalu na te obrzęki, to w 2 dni spadły mi 4 kg. A dziś pół roku po cc, spadło tylko te 15 kg, nadal nie mogę obrączki założyć, chociaż zauważyłam, że w miesiąc ostatni tylko 1,5 kg spadło..... Ćwiczyłam na tyle ile czasu miałam.....

Gość ,jkjhjhghf
chyba pójdę do endokrynologa, może hormony sie nie ustabilizowały, dopiero pierwszy okres po ciąży dostałam..... Może prolaktyna spadnie, bo choć miesiąc nie karmie nadal mam pokarmu trochę....

Gość autorko............
a powiedz mi ile przytyłaś do 20 tygodnia? Najprędzej wizyta u endykrologa pomoże-jak Twoja tarczyca?Musisz zbadać wszystkie hormony płciowe.I jeżeli nie karmisz piersią to dieta i ćwiczenia.Dasz radę:)

Gość malutka100000
Jak nadal dużo jesz to waga Ci nie spadnie mimo że karmisz ;) wiem po sobie. Najpierw przeanalizuj swoje menu a potem zastanów się nad problemami zdrowotnymi. Ja miałam na plusie 17kg i to zrzuciłam, w sumie w ciąży przytyłam 25kg ale też byłam opuchnięta. Nie ma co się martwić na zapas jak źle się odżywiasz to chudnąć nie będziesz.

Gość ,jkjhjhghf
do 20 tygodnia przytyłam coś ok 6 kg. Właśnie próbuje znaleźć dietę dla mnie, bo albo się głodzę i mi sie w głowie kręci jak podnosze małego a to niedopuszczalne, albo jem kiedy mam czas i czasem zjem więcej z napadu głodu.

Gość ,jkjhjhghf
i mało pije, 2 herbaty i 2 szklanki wody..... Nie wiem dlaczego tak.