Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość igattttttt

tantum rosa pomoże?

Polecane posty

Gość igattttttt

Czy tantum rosa pomoże na pieczenie i swędzenie w miejscu intymnym. co mogę jeszcze bez recepty. Plizzz pomocy bo od wczoraj chcę się zadrapać - nie mam żadnych uplawów

Gość zxzs
Clotrimazolum. Ale jeśli to grzybica to bez globulek ani rusz a one są na receptę.

Gość wróżka i czarownica
Probiotyki dopochwowe, które szybko i skutecznie kolonizują pochwę w lactobacillus dostaniesz bez recepty. Mi pomaga invag. Jeśli to grzybica to idź do ginekologa a probiotyk i tak profilaktycznie.

Gość ++aśka++
Jeżeli bardzo Cię swędzi i jak masz podrażnienia to posmaruj się provag żelem, który złagodzi dyskomfort i szybko ci ulży. Nie ma on ograniczeń wiekowych i mogą go stosować alergicy, dlatego po każdym umyciu w celu właściwej pielęgnacji okolic intymnych się nim smaruj. Koniecznie musisz pójść do ginekologa, najlepiej byłoby gdybyś dostała skierowanie na posiew z pochwy. Tak jak pani wyżej radzi, probiotyki też na pewno pomogą.

Gość provag żel
to chyba nie namolna promocja tylko on jest dość tani-tzn starcza na dłużej i to sie opłaca i pewnie stąd tyle osób używa. A co do tematu to najlepiej działa/szybko i tanio/maść clotrimazolum, a jeśli już probiotyki to tylko dopochwowe bo zaczynaja działać szybciej niż doustne. Jak po kilku dniach nie przejdzie to do lekarza-nie ma wyjścia.

Gdy mi się wdała infekcja to nie czekałam na wizyte, tylko poszłam do apteki a nie pytałam na forum, bo moze sie rozwinąc cos poważniejszego. Pani w aptece doradziła mi multi gyn acti gel, ale radziła abym jak najszybciej poszła z tym do lekarza. Tym bardziej, że nie wiadomo co mi dolega, a niektóre środki mogą pogarszac objawy a do tego radziła zrezygnowac ze współżycia. od dawna nie mam z tym problemu, bo jak tylko poczuje, iż mam otarcie pochwy to smaruje tym zelem, wiec bakterie nie gromadza sie.

Gość crazol227
Mój ginekolog odradza mi irygacje pochwy, gdyż wypłukuje się też dobre bakterie, lepiej zrobisz jak udasz się do ginekologa, zawsze możesz zrobić sobie posiew mikrobiologiczny z pochwy, wtedy leczenie będzie jeszcze bardziej skuteczne. Pamiętaj aby po leczeniu zastosować probiotyk np. dopochwowy lactovaginal, aby odbudować i wzmocnić swoją mikroflorę.

Gość agula8
ja raz zaczęłam stosować tantum rosa do podmywania ale nie za bardzo przynosiło efekty,irygacie sobie odpuściłam bo się naczytałam że robi wiecej złego niż dobrego. W sumie bardziej pomógł mi lactovaginal i clotrimazolum. A najlepiej lekarz:)

ale kto tu mowi o irygacjach? ja pewno nie ja. stosuje profilaktycznie żel do smarowania multi gyn ale nie sluzy on do irygacji. nie korzystam z plynow do higieny intymniej bo gorzej pochwe mi wysuszaja. a na wlasna reke nic dopochwowego nie bede stosowac, bez przesady.