Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość montarkanka

Problemy małżeńskie i rodzinne! Pomóżcie

Polecane posty

Gość montarkanka

Mam 28 lat. Jestem mężatką od 2 lat, mam syna którego urodziłam w wieku 19 lat. Ojciec dziecka okazał się zupełnie nieodpowiedzialny, z pomocą rodziców mogłam skończyć studia, pracować. Od poprzedniego partnera mam głodowe 500 złotych alimentów. Trudno, sama zarobiłam na siebie i dziecko. Prawie sama. Dwa lata temu wyszłam za mąż. Moi teściowie podzielili swój majątek w ten sposób że ich córka a moja szwagierka jest w takiej samej sytuacji jak ja kiedyś. Samotnie wychowuje syna.Teściowie postanowili zostawić córkę przy sobie a synowi czyli mojemu mężowi kupili dom ale niestety przepisali go tylko na mojego męża. Mój ojciec próbował interweniować w ten sposób że chciał dać połowe pieniędzy by wykupić ten dom. Niestety teściowie nie zgodzili się na to. I tutaj pojawia się kolejny problem. Mój ojciec postanowił mnie i bratu dać po 50% swojej firmy(musiałam z mężem spisać intercyzę) bo rodzice tego chcieli. Oprócz tego dał mi na konto sporą sumę oraz mieszkanie. Wrazie czego bym miała coś swojego, synowi rodzice przepisali dom w którym mieszka. Zresztą mój brat nie może mieć dzieci(robił badania, z tego powodu się rozwiódł). Więc powiedział że jak nigdy nie będzie miał własnych dzieci(bo lekarze nie dają mu szans) to wtedy przepiszę swoją część na mojego syna. I tutaj pojawiają się problemy Teściowie którzy kupili dom i zapisali go wyłącznie na mojego męża a szwagierkę zostawili przy sobie nie patrząc na to że ja teraz mogę zajść w ciążę i będę potrzebowała pomocy bym mogła dalej się rozwijać. Mój syn ma tylko jedną parę dziadków (moich rodziców) ponieważ mój były jedynie zaproponował alimenty(istnie w rubryce ojca ale dziecko nosi moje nazwisko) a jego rodzice nie chcą znać wnuka.A moi teściowie po prostu nie lubią cudzych dzieci. No i matka której nie podoba się to że ojciec zabezpieczył mnie finansowo na przypadek rozwodu, itp.

Gość ulica...
a jakie jest pytanie?

Gość truru
Kompletnie nie rozumiem o czym Ty piszesz i o co Ci chodzi komkretnie?

Gość montarkanka
PYTANIE JEST TAKIE: Jak rozwiązać ten problem z teściami oraz matką. Matce nie podoba się to że ojciec zabezpieczył mnie finansowo a teściowie postanowili że dom którą kupią przepiszą wyłącznie na mojego syna. Pogodziłam się z tym. Ale z drugiej strony ojciec dał mi pieniądze, kupił mieszkanie, przepisał połowe firmy.

Gość hdsndg
Kobieto jak Robis prowo to wysil sie bardziej. Przepisal polowe firmy-kuźwa jak ????? Co co to za forma prawa firmy byla?

Gość rodzynki w czekoladzie
weź nie zaśmiecaj tym nieudanym prowo wszystkich działów na kafe, bo i tak marnie Ci idzie

Gość świetna prowokacjjjaaaa
uśmiałem się 1/10 A jeśli Twoim rodzicom to nieodpowiada to niech zabiorą Cię do siebie. Na ich miejscu gdyby córka zaszła w nieślubną ciąże to zabroniłbym jej związku z innym mężczyzną.