Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mamuskakuby

JAK POZBYLAM SIE TORBIELI ENDOMETRIALNEJ

Polecane posty

WItam. Piszę tutaj aby podzielic się z Paniami,ktore tak jak ja od lat walczą z torbielami endo. Ja o swojej torbieli dowiedzialam sie ok 6 lat temu,miala wtedy ok 5.5 cm wielkkosci,ostatnie usg pokazalo,ze ma juz 7 cm,mialam skierowanie na operacje ,zapisalam sie ,ale stchorzylam nie poszlam,panicznie boje sie narkozy i tak chodzilam z tą moją torbiela.W miedzyczasie przeczytalam w necie,ze jaks dziewczyna pozbyla sie takiej torbieli dietą i okladami z oleju rycynowego,postanowilam,ze i ja sprobuje. Jadalam tylko kasze grayczaną z warzywami,co drugi dzien ryba z kasza i warzywami,owoce,ale tylko kwasne.Zero slodyczy,zero nabiala i zero tłuszczu,do tego codziennie omega 3 forte,codziennie wieczorem okaldy na lewy jajnik z oleju rycynowego na noc. I tak o to ku mojemu OLBRZYMIEMU zaskoczeniu na ostatnim usg z 20 lutego tego roku torbieli brak,uwazam,ze to cud,ze to badziewie mi zeszlo,przez tyle lat pilam ziolka i nic a tu oklady i dieta pomogly,pisze o tym bo moze ktorejs z Was rowniez pomoze,sprobujcie nic nie tracicie a mozecie wiele zyskac. Pozdrawiam Jezeli ktorejs z Was pomoze napiszcie

Tak, tak, olejek rycynowy może zdziałać cuda. Jestem jego fanką. No i dieta.ja mięśniaka pozbyłam się przy pomocy siemienia lnianego. jak tak dalej pójdzie, to lekarze pójdą z torbami:-) Pamiętaj jednak,że coś, co przyczyniło się do wytworzenia się endo, może nadal istnieć. Najczęściej są to toksyny przenikające z jelita grubego. Teraz na nie musisz skierować swoją uwagę, jak dbać o nie, jak oczyszczać....to długi temat.Możesz zrobić test z soku buraka i zobaczyć, czy mocz nie zabarwia się na różowo...