Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość EDFAGB

CZY MOGĘ UCIĄC GAŁĄZ Z DRZEWA SĄSIADA ?

Polecane posty

Gość EDFAGB

GAŁĄZ TA ROŚNIE NAD MYM PODWÓRKIEM , ZACIENIA, WCHODZI W OKNO, SMIECI - POLUBOWNIE NIE DOGADA SIE BO JESTEŚMY SKŁÓCENI . CZY ZGODNIE Z prawem moge uciac te gałaźż?

Gość kapitan Hak
poczekasz az na niej usiadą dzieci sąsiada?

Gość KJGNTHG
WYDAJE MI SIĘ,ŻE TAK

sasiad powinien to zrobic. A najlepiej jesli pojedziesz do urzędu czy gdzies tam i sie zapytasz zeby zaoszczedzic sobie problemow w razie czego. Ale przekonana jestem ze mozesz. Bo to co jest na Twojej posesji wlacznie z galęziami jest Twoje.

Gość EDFAGB
sąsiad czesem odlewa się na moje podwórko przez siatkę - wsadza fiuta w oczko i robi swoje. Czy moge z godne z prawem odciąc tę częśc która wystaje po mojej stronie siatki?

nic nie ucinaj bo koles sie potem oskarzy o niszczenie drzewa,a jak jest duze to kary ida w tysiacach. pozwij go do sadu.moja znajoma przez takiego sasiada musiala wyciac cale,ogromne drzewo.

Gość TAKIE SĄ PRZEPISY!
Skoro gałąz jest po Twojej stronie, zaciemnia teren, wchodzi w okno nie musisz mieć skrupułów, zetnij i po problemie. Na wszelki wypadek radzę zrobić zdjęcie gdyby sąsiad miał jakieś uwagi. Wszystko po Twojej stronie terenu należy do Ciebie:D Sąsiad nie ma prawa głosu!

Gość Jaki widzisz problem?
Uważam ze powinnaś wyciąć ta gałąz która jest na Twoim terenie, skoro do sąsiada nie dociera? Przecież nie wycinasz drzewa tylko gałąz która wchodzi do Twojego okna.Na wszelki wypadek napisz pismo do Urzędu Miasta, ale oni w tym temacie nie zechcą zabierać głosu. POWTARZAM; nie chodzi o wycięcie drzewa ale gałęzi.

Gość Jadzia999
Boze,gratuluje fascynujacego tematu :D

Gość kup krem
powinnaś najpier poprosić sąsiada o ucięcie tej gałęzi, jeśli nie poskutkuje to masz prawo ją obciąć jeśli zwisa nad twoim terenem ;-)