Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość diana 22sos

jak przezywacie ostatni miesiac ciazy?

Polecane posty

Gość diana 22sos

Ja jestem w 35 tyg ciekawa.jestem.jak.się. Czujecie co myslicie czy macie stres

Gość Bądź sobą
w 35tc to ja rodziłam, więc nie pomogę :)

Gość Ciężarówa2121
Hej :) U mnie już 38tc 4d. Jak się czuję? Jestem już zmęczona bólami pleców, zgagą, obrzękami nóg, wagą. Z jednej strony chciałabym mieć już poród za sobą, z drugiej strach jest przed tym co nieznane. Nie jest dla mnie tak przerażający ból który czeka mnie przy porodzie, jak obawy czy z maleństwem wszystko będzie dobrze. Z racji tego, że to moja pierwsza ciąża to śpię jak zając pod miedzą. Nasłuchuję wciąż swojego organizmu, czy to może nie ,,już!". A jak u Ciebie?

Gość ja jestem w 30tc
i już mam dosyć chodzenia z brzuchem i najchętniej bylabym już po, ale oczywiście zdaje sobie sprawę, że nie byłoby to korzystne dla dziecka. W poprzedniej ciąży też juz miałam dosyć. Ostatnie 4tyg dłużyły mi się w nieskończoność. I owszem boję się porodu panicznie mimo iż wiem co mnie czeka.

Gość Bądź sobą
nie macie się czego bać :D ja panicznie bałam się cesarki, robiłam wszystko by jej nie mieć i co? i wyszedł stan przedrzucawkowy i uwierzcie mi, nie myślałam w ogóle o cc :) potem się tylko śmiałam z laski lat 36 pierwsze dzieci a cackała się z sobą jak z jajkiem... :D myślałam że tam posikamy nie raz z koleżanką jak już było po wszystkim :D Jak będą fajne dziewczyny na sali i to i te 3-5 dni po porodzie Wam szybko zleci, ja byłam 12 więc wiem co mówię :]

Gość diana 22sos
:) Nie wiem od czego zaczac. Jak tu poprzedniczka powiedziala tez czuje sie jak na szpilkach szczegolnie w nocy. Z dnia na dzien brzuch jest wiekszy. Jutro ide na spotkanie do poloznej , dodam ze siedze w Anglii. Sa moze dwa plusy: ze jakby co znieczulenie mam za darmo i ze podczas akcji porodowej- czyli przyj mala, przyj!:P jestesmy w malych salach osobno.Chyba dobrze jestem poinformowana ze w Polsce odbywa sie to w sali gdzie moze byc kilka kobiet i sa odzielone kotarami? Minusow widze wiecej moze przez to jak mi kolezanki z Polski gadaj i czytam na tym forum i innych str netowych o porodach i roznicach pomiedzy Polska a Anglia. Boje sie ze nie mialam usg w 3 trymestrze. Jutro po raz kolejny zapytam sie poloznej czy moze jednak sie zgodzi zrobic mimo ze oni mowia ze tu jesli nie ma medycznych wskazan (m.in ze dziecko nie rosnie, ze nie rusza sie, zly stan zdrowia matki-nie wiem jaki zly musialby byc) to nie robia. Mam opcje prywatenego usg ale juz sama nie wiem czy na pewno musze to robic. Poza tym tez juz waga mi sama w sobie przeszkadza i tez mam takie mysli ze fajnie by bylo balonik juz mniec ,,zdjety'' z drugiej strony wyobrazoam sobie porod jako horrorowy bol.. ale tez mysle o tym ze bedzie moje dziecko na ostatku tych ciepien

Gość diana 22sos
jeszcze jedno zauwazylam spadek energii :D leniwa jestem zeby cos zrobic doslownie musze sie zmuszac. A macie cos takiego ze nie spicie dobrze tylko tak jakby czuwacie?jakby to juz oragnizm przygotowywal sie do pilnowania dziecka?:D

Gość Ciężarówa2121
Jeśli chodzi o usg w 3 trymestrze to chyba nie masz się co przejmować :). Jak byłam 6 tygodni temu to nie dowiedziałam się kompletnie niczego nowego niż z poprzednich. To genetyczne do 13 tyg i połówkowe są ważniejsze. Na tym ostatnim to w sumie tylko widziałam serduszko, nerki, żołądeczek, pęcherz. A mierzenie główki, brzuszka i podawanie przybliżonej wagi przy tak dużym dzidziusiu jest już naprawdę ,,mocno przybliżone". No i podczas tego usg lekarz powiedział, że więcej już robić nie trzeba. Więc myślę, że jak sobie odpuścisz to tragedii nie będzie :). Gdybyś nie czuła ruchów lub coś w tym stylu to i tak musiałabyś pójść do lekarza

Gość diana 22sos
Dziękuję za podpowiedz :)Polozna wyczuwa normalnie polozenie dziecka mierzy brzuch słucha serduszka troche mnie uspokoilas :) mialam usg w 12 i.20.tyg

Gość nie wiem skad przekonanie
Ze super porodowki to tylko za granica ;) diana u nas tez kazda sala porodowa jest oddzielnie. Dostosowane sa do porodow rodzinnych. Moze jakies male szpitale w razie wysypu rodzacych musza sobie jakos radzic. Ale moja mama ponad 30 lat temu rodzila na sali pojedynczej i jjak sie kiedys jej zapytalam czy to prawda z tymi kotarami to mnie wysmiala. Ze normalnie sale sa pojedyncze. Potem na pologu w zaleznosci od szpitala sa sale pojmedyncze,podwojne lub kilkuosobowe. na szczescie i umnie znieczulenie jest darmowe dla kazdego na zyczenie.