Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiedzialam ze tak bedzie

Wyjazd z pracy a malutkie dziecko. Co byscie zrobily na moim miejscu?

Polecane posty

Kiedy decydowalam sie na dziecko wiedzialam, ze bede musiala godzic kariere zawodowa z macierzynstwem. Oczywiscie moglabym zrezygnowac z pracy, ale nie chcialam i nie chce, bo to wbrew moim pogladom. Moj synek przyszedl na swiat w listopadzie tamtego roku i ma 5 miesiecy. Jestem na macierzynskim jeszcze, ale juz dostalam propozycje wyjazdu za miesiac dosc daleko. Nie jest to wyjazd dlugi, bo raptem na 2 tygodnie, ale przez nejblizsze 3 miesiace bede tak wlasnie rpacowac czyli wyjezdzac raz w miesiacu na tydzien lub dwa. Dzis sie mnie zapytali czy podalam i chce przyjac ta propozycje (nie ukrywam, ze wiaze sie to z awansem) czy rezygnuje (wtedy cale moje wysilki w pracy i sukces idzie na marne bo stoje w miejscu). W zasadzie podjelam decyzje po rozmowie z mezem, ale najpierw chcialabym zobaczyc co inni by zrobili na moim miejscu. Prosze wiec o krotkie odpowiedzi przyjelybyscie propozycje wizaca sie z pewnym awansem czy jednak nie i spisaly na straty swoje wczesniejsze wysilki?

Gość kossa na kamień
twoje decyzje, twoja odpowiedzialnosc za decyzje

oczywiscie, ze to moja decyzja i jest prawie podjeta, bo po samej propozycji wiedzialam, ze bede musiala musiala podjac ta decyzje. Takze mysmy juz o tym rozmawiali z mezem i nie tylko i dlatego chce jeszcze zapytac innych co by zrobili

Gość potrej
przede wszystkim nie zdecydowałabym się na dziecko w takim momencie swojej "kariery". Najpierw zapracowałam na awans, dostałam go a potem zaszłam w ciążę z drugim dzieckiem, w tej chwili karmię piersią i pracodawca nie może mnie wysłać w dłuższą delegacje, na szczęście nie ma potrzeby, wystarczą kursy kilkudniowe z noclegiem w domu. Nie zostawiłabym niemowlęcia na tydzień czy dwa.

Gość a z kim zostawisz dziecko
?

Gość kossa na kamień
nie sugeruj sie, to NIE MA ZNACZENIA

Gość ja bym jechala przeciez
kontakt z dzieckiem bedzie nie zpaomni cie na pewno

nie moglam czekac z dzieckiem. Wiedzialam, ze mnie te podroze czekaja, ale myslalam, ze pod koniec roku dopiero. Dziecko ma ojca wiec to oczywiste ze tatus bedzie sie opiekowal:)

Gość mamusia oliwci.w
A masz pomoc rodzicow albo tesciow? Jesli tak to zabierasz mame i dziecko na wczasy:) ty pracujesz a oni czekaja na ciebie w hotelu.

Gość a z kim zostawisz dziecko
tatuś niepracujący jest? jak tak, to chyba nie macie wyboru, ktoś na rodzinę zarobic musi :P

Gość Jednak na pomaranczowo.
Kiedys tu pisala dziewczyna ktora miala jednorazowa propozycje wyjazdu na miesiac i zostawienia niemowlaka pod opieka ojca i zostala zaatakowana przez matki polki ze jak to, zostawic dziecko, ze to trauma bedzie dla niemowlaka itp. Wiec po co ci takie oceny skoro decyzje i tak podjelas? Od siebie dodam ze bym sie zgodzila. Dziecko sie przyzwyczai do takiego stanu rzeczy, a dzieci rosna na tyle szybko ze nie ma co rezygnowac z dobrej pracy na ich rzecz bo poniej zostaniesz sama i z niczym. Przeciez nie wyjezdzasz na zawsze!!!

niestety ja nie moglabym zabrac ich ze soba, bo po pierwsze podroz za dluga dla dziecka jest a po drugie ani mama ani tesciowa nie beda opiekowac sie wnukiem. Moja mama pracuje, a tesciowa mieszka bardzo daleko z tesciem

to oczywiste chyba, ze skoro wracam do pracy to bedzie opiekunka wiec to nie ma nic wspolnego z wyjazdem, bo opiekunka tak czy siak przychodzic bedzie, a maz bedzie zajmowal sie synem po pracy.

Gość Znów będę mamą...
Zgadzam się z Jednak na pomarańczowo. Dziecku nic nie będzie, a takie gadanie - najpierw zapracowałabym na awans, nie decydowała się na dziecko, ble ble ble. Tylko dla nastolatków świat jest czarno-biały.

a przepraszam bardzo, ale gdzie ja zrobilam blad? Chyba ze masz na mysli jakas literowke i to oczywiscie jest powod do wyzywania mnie:O

Ja bym pojechala. Co innego wyjazd na pol roku czy rok a co innego 3 razy po 2 tyg. Szybko minie a dziecku nic nie bedzie bo przeciez ojciec nie wyjezdza.

Gość mam3l..
No to wez ze soba opiekunke i dziecko. Co za problem?

pisalam, ze nie wezme dziecka, bo to za dlugie podroze. Poza tym musialabym oplacic bilety, pokoj sobie i dziecku i jeszcze opiekunce, zainwestowac w zywienie opiekunki, bo przeciez ze mna do pracy chodzic nie bedzie i jesc tam. Poza ty i tak wtedy bym synka widywala chyba tylko wieczorem.

Najkrócej mogę powiedzieć, że tak, przyjęłabym taką propozycję w pracy gdybym miała kogoś zaufanego, kto zgodziłby sie na tak długo zostać z dzieckiem

Gość moj dwuletni z cycka wiec nie
ciezka sprawa.ja zachodzac w ciaze wiedzialam,ze poswiecam sie i siedze do 3 r zycia z dzieckiem.