Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Armaid

Czy do operacji na wyrostek robaczkowy będę musiała się rozebrać cała?

Polecane posty

już niedługo będę miała wycinany wyrostek robaczkowy. zastanawiam się czy do takiego zabiegu też będę musiała zdjąć majtki czy akurat bielizne zostawiam? mój kuzyn miał to kedyś ale nic mi nie może powiedzieć bo był mały i nie pamięta takiej operacji? jak myślicie?

na żadną salę operacyjną nie wpuszczą Cię w bieliźnie :O przed wjazdem ściągasz koszulę (pod koszulą nie masz nic) i przykrywają Cię prześcieradłem.

ale cała? wiem że chyba dają jakieś ich "kiecki" lekarskie ale czy potem będą oglądać krok czy tylko odsuną potrzebne miejsce na brzuchy jestem troche wstydliwa i zastanawiam sie czy bede goła od pasa w dół albo wyrzej prosze o szczere i poważne odpowiedzi (i nie mówcie o ginekologu)

SleepingSun ale jak to? ściągasz koszule i idziesz przez całą sale pełną ludzi na go?

nie, nie. najpierw przyjmują Cię do szpitala - przebierasz się w koszulę (bez bielizny), potem dostajesz taką niebieską tabletkę, po której będziesz miała bardzo dobry humor. potem na łóżko ruchome, jedziesz na salę operacyjną, przed nią ściągasz koszulę (na łóżku), przykrywają Cię prześcieradłem, wjeżdżasz na salę i przechodzisz na łóżko operacyjne. w tym prześcieradle wycina się miejsce na pole operacyjne. z resztą i tak Ci będzie to wszystko obojętne.

bo dostaniesz takie leki jako premedykację, które zniosą całkowicie lęki i stres. z sali będziesz pamiętała tyle co założenie wenflonu i maski a potem obudzisz się na sali pooperacyjnej.

Gość znowu 10 osób pisze..,,,
wcześniej cię golą więc jeśli pytasz czy będą cie oglądać to tak będą i przed operacja(pielęgniarka) i w trakcie pewnie też zależy gdzie masz umiejscowiony wyrostek bo on może mieć różne położenie. jedna osobę rozcinają na 3 cm a inną na 20

ogolić możesz się sama jeśli jest taka potrzeba (ja się nie spotkałam z tym, żeby do operacji brzusznych było to wymagane - wyjątkiem laparoskopie ginekologiczne - wtedy pełna depilacja okolic intymnych). natomiast z pewnością będą zakładać Ci cewnik, więc między nogi zajrzą (zazwyczaj robi się to już po zwiotczeniu mięśni - dobre szpitale dbają o komfort pacjentów).

Gość zzen
lekarz czyli obcy facet bedzie stał nad twoim nagim ciałem ,pomysl :)

SleepingSun a jeszcze pytanko. a poco cewnik? facetom też to zakładają? (z ciekawości o tych facetach)

Gość zzen
cewnik i dren to cię czeka po obudzeniu się na oiomie