Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pinacolada8439

Olejowanie włosów

Polecane posty

Gość pinacolada8439

Dziewczyny, olejujecie włosy? Ja właśnie nałozyłam olejek rycynowy zmieszany z arganowym i będę trzymac przez noc. Robię tak raz w tygodniu od jakiś dwóch miesięcy i zauważyłam znaczną poprawę wyglądu i kondycji włosów. Ciekawi mnie, jakich jeszcze olejków mozna uzyć, sama słyszałam jeszcze o kokosowym i jojoba, ale nie uzywałam. Może wymiana doświadczeń?:)

Gość gość
bardzo was prosze uwazajcie z olejonowaniem. przy zmieszaniu dwoch olejkow moze dojsc do reakcji chemicznej pomiedzy nimi. ja mialam wlosy do zapiecia stanika wymieszalam arganowy z rycynowym. niestety wlosy stracilam i lecze teraz skore i cebulki wlosow.

Gość gość
Przede wszystkim trzeba wiedzieć, jaki ma się rodzaj włosów - bo nie każdym służy każdy olej. Ja odkryłam dla swoich oliwę z oliwek i na razie się tego trzymam. Po innych - to była masakra. Olejuję albo na suche włosy, albo mieszam z odżywką do włosów - najlepiej na całą noc, ale jak nie mogę rano umyć, to chociaż na 2 - 3 godziny w ciągu dnia. Nie codziennie, ale ok. 2 razy w tygodniu. Myje codziennie. Często po myciu na jeszcze mokre włosy wcieram tę oliwę w same końcówki (1 cm), by je zabezpieczyć. Poprawa jest zauważalna, już nie mam siana na głowie, tylko całkiem ładne włosy. Oprócz oleju używam też innych preparatów.