Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakaśinna

Problem z alkoholem u partnera

Polecane posty

Gość jakaśinna

Mój partner ma problem z alkoholem. Od miesiąca nie radzi sobie i każdy najdrobniejszy kłopot topi w piwie, wódce, cokolwiek ma w domu. Jest przy tym zagrożeniem dla siebie. Ostatnio w złości ręką rozbił lustro i spowodował że lekarz założył kilka szwów na dłoń aż do przedramienia. Nie jest agresywny do mnie czy do rodziny z którą mieszka (na razie nie mieszkamy razem - tylko 3 miesiące znajomości). Wiem że to dobry człowiek. Od początku było perfekcyjnie. Prawie nosił mnie na rękach dosłownie i w przenośni. Teraz coś się zmieniło. Co raz częściej mówi że ma dosyć życia, myśli o śmierci. WIiem że już kiedyś tak w jego życiu było i też miał podobne myśli, podobnie postępował i oparło się to o lekarza i leki. Mam nadzieję że w najbliższym czasie znowu zacznie być normalnie. Czy jest jakaś szansa żeby pomóc w takim problemie? Czy ja mogę coś zrobić? Wiem że osobom czytającym moje słowa sprawa wyda się beznadziejna ale ja mimo wszystko jestem zakochana i nie chcę rezygnować i odchodzić :(

Gość niestety konczymy
ile on ma la ze on z rodzina mieszka?;/ facet 40 letni z rodzina mieszka? wtyd to nastolatek wymyka sie czym predzej od rodizny, a ten z fałszywa rodizna przystaje? Nie dziwie sie ze sie zmienił. nabuntowali go. Po co ci facet ktory daje sie tak łatwo nabuntowac przeciwko tobie? mysl o przyszłosci..on umrze a rodzina wyrzuci ciebie z domu wygna twoje dzieci,, ostatni chleb twoim dzieciom zabiorą..szkoda zycia z taka rodzina. Oni sie nie zmienia. Poniekad on im pokazal, ze mozna tak robic wobec ciebie.

Gość jakaśinna
Nie napisałam że on ma 40 lat :) oboje jesteśmy dorośli. Owszem z powodów rodzinnych na razie musi mieszkać z rodziną ale on ma własny dom i to u niego mieszka matka z siostrą i tyle. Mam dobre kontakty z jego rodziną od początku więc nie ma mowy o buntowaniu

Gość wredniucha100
"(na razie nie mieszkamy razem - tylko 3 miesiące znajomości). Wiem że to dobry człowiek. Od początku było perfekcyjnie. Prawie nosił mnie na rękach dosłownie i w przenośni. Teraz coś się zmieniło. Co raz częściej mówi że ma dosyć życia, myśli o śmierci. WIiem że już kiedyś tak w jego życiu było i też miał podobne myśli, podobnie postępował i oparło się to o lekarza i leki." przeczytaj to co napisałaś - zadałaś się z klasycznym alkoholikiem, który właśnie wrócił do ciągu alkoholowego!!! - niech ci czasem nie przyjdzie do głowy kontynuowanie tej znajomości dalej, albo wspólne zamieszkanie - spieprzysz sobie życie!!!