Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lasowaja

KUBEK NIEKAPEK AVENT - pomóżcie!

Polecane posty

Gość lasowaja

Witajcie drogie mamy! Mój synek skończył roczek chciałabym mu kupić kubek niekapek z AVENT-a ale nie wiem jaki bo jak zaczęłam szukac na allegro to sa z miękkim i twarym ustnikiem który będzie lepszy?? Z góry dzięki za pomoc

Gość no wiesz...
moja córka najpierw pila z takiego z miękkim ustnikiem. Szybko go poprzegryzała i problem był w dokupieniu drugiego ustnika, bo nigdzie nie mogliśmy znaleźć. Teraz pije z takiego z twardym ustnikiem. Myślę jednak, że dla Twojego dziecka będzie lepszy taki z miękkim ustnikiem. Moja córka jest jednak starsza i pije więcej mleka niż przeciętne dziecko.

Gość no wiesz...
moja córka pije z niekapka tyko mleko. Wątpię, żeby dała się namówić na picie mleka z jakiegokolwiek innego kubka. Ale oczywiście jeśli kubek do picia wody/herbatki itp to spokojnie już nie niekapek

Gość roczne dziecko zaduze na nieka
pek? boze ta kafeteria mnie rozwala zaraz przeczytam ze noworodek jest za duzy na butelke powinien od razu nozem i widelcem. Moja 2 latka pije z niekapka bo to jedyny kupek z którego nie wylewa i nie moze myć sobie nóg herbatka :) Mamy avent. Do tej pory mielismy miękki ustnik a teraz od kilku tygodni zmienilismy na twardy i myślę że wtardy lepszy bo łatwiej go domyć w środku. Tego miękkiego nie bylam w stanie bo jak tam coś wkladałam do środka to się wyginał i nie docieralo do wszystkich szczelinek.

Ja uwazam ze niekapek jest nie zdrowy, nie wazne czy pije z niego mleko czy wode. Skoro ma rok to potrafi juz pic z takiego kubeczka, wiec nie widze problemu. a niekapek jeszcze gorszy jest niz butelka ze smoczkiem.

Do pani u gory. dla twojej informacji noworodek nie ma zebow wiec smoczek nie ma jak mu zaszkodzic. jesli chcesz psuc zeby swojego dziecka to twoj problem, ale nie namawiaj do tego innych mam. Rany 2 latek z kubka niekapka, idz do dentysty to ci powie cos na ten temat.

Do pani u gory. dla twojej informacji noworodek nie ma zebow wiec smoczek nie ma jak mu zaszkodzic. jesli chcesz psuc zeby swojego dziecka to twoj problem, ale nie namawiaj do tego innych mam. Rany 2 latek z kubka niekapka, idz do dentysty to ci powie cos na ten temat.

Gość roczne dziecko zaduze na nieka
Natka byłam u dentysty ma super zgryz, mało tego chodzimy do logopedy który stwierdzil ze niekapki są dostoowane do ust dziecka i mniej szkodza niż smoczki bo inaczej dziecko musi układac jezyk zeby z nich pić tak więc masz info z d. Który to roczniak pije sam ze zwyklego kubka i nie wylewa? Moje dziecko pije ciągle i w dzien i nieraz w nocy budzi się na picie. Taki okres w życiu większosc dzieci to rpzechodzi. Jak miała kubek kapek to się bawiła pieciem a tak to jest ok nie rozlewa i spokój. A ide stąd bo to forum dla przewrażliwionych mamusiek ktore wierza w kazdą bajeczkę jaką usłysza w tv i nie pozwalają dzieciom być dziećmi!

No widzisz a ja nie wiem skad Ty masz te info i nie wiem w jakim swiecie zyjesz. nie znam dziecka ktore rozlewa z tego kubka co wyslalam link. mojej kolezanki synek jak mial 8 m to zaczal z niego pic. autorko to Twoje dziecko i Twoja decyzja.

Gość ale to przecież
to jest dokładnie to samo co niekapek z twardym ustnikiem. Tylko inna firma produkuje.

Nie jest to samo bo nie ma dozownika. to jest zwykly kubek z dziubkiem. Woda sama leci, dziecko nie ssie.

Gość mama malucha drugiego
dla mnie ten kubek to jakieś nieporozumienie, używaliśmy go trochę przez kilka miesiecy ale szybo przestał trzymać, w przypadku kiedy dziecko 10 miesięczne samo z niego piło jest on już bezużyteczny a w zasadzie zdjełam gumową zatyczkę z ustnika i pije z niego jak z kapka ale ja muszę poić. Butelek nie używa, czasami przez sen dam mu trochę wody z butelki i pociągnie. Pił przez słomkę ale krótką i nie wiem czy są tak małe bidoniki, żeby miał siłę zassać.

Gość mama malucha drugiego
mówię o Avent a nie tt