Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamaananaaba mamamam

Coraz mniej czasu a ja nie mam dalej pracy.

Polecane posty

28 marca mija termin skladania podan do przedszkola. A ja dalej nie mam pracy.

Niestety niewiele masz czasu, ale w razie czego rozglądnij się za prywatnym? Niektóre proponują naprawdę niewysokie ceny, zależy gdzie mieszkasz oczywiście, ale u nas w Krk niedawno przeglądałam i znalazłam przedszkole gdzie czesne wynosi 150 pln przy pozostawianiu dziecka do 5 h dziennie. Byłam w szoku że takie niskie ceny, a przedszkole całkiem sensowne się wydaje..

mam 2 prywatne jedne ulice dalej od domu a 2 na 2 koncu miasta. Do czerwca corka bedzie chodzic do przedszkola.A potem koniec. ale w prywatnym niewiem jakie ceny sa.

Gość z krrakowaa
gdzie takie przedszkole w Krakowie za 150 zł?? coś mi się wierzyć nie chce ;)

Gość eeeedddeeeedee
ja tam sciemnilam co pewnie sprawdza:) Ale ja szukam pracy od września i co jak znajdę w maju to co zrobię z dzieckiem? Ze teraz nie mam pracy nie znaczy, że jej nie znajdę od września. Albo nawet jakby pracowała to zawsze mogą mnie zwolnić i co wtedy można dać, bo w dniu zapisów miałam prace. To chory kraj. Kryteria są nienormalne samotne mamusie żyjące tak naprawdę w konkubinacie a tatusiowe odbierają dzieci :) haha haha

mi tez sie nie chcialo ale jest :-) okolice - Plac Bieńczycki, z tym że lokalizacja super nie jest z tego co widzialam na fotkach, ale warunki dobre, rodzice zadowoleni:-)

musze sie isc przejsc zobaczyc i dowiedziec sie w prywatnym. bo niedawno bylam w prywatnym przedszkolu u mnie i tam wynajmuja sale na urodziny dla dzieci. I byla tam taka tablica a na niej lista dzieci i oplaty za przedszkole. Zdziwilam sie bo bylo niewiecej niz 400zł za miesiac. a to przedszkole prywatne. mozliwe ze tak malo za prywatne? dodam ze male miasto ok.25 tys. mieszkancow.

ededeee - masz rację, niestety system jest bardzo "kulawy" ale co zrobić..ciężko zweryfikować która mama jest naprawdę samotną i w ciężkiej sytuacji,..

załamana mamo - czesne w krakowie wynosi w przedszkolach oprywatnych roznie, ale jak patrzylam na oferty a przejrzalam ich masę, to były i takie za 900 i takie za 400 pln za cały dzien. Tylko do tych cen musisz doliczyc jakieś 200 pln - wyzywienie mniej wiecej 10 pln dziennie kosztuje, czasem wiecej powiedzmy 12. Obok naszego osiedla jest przedszkole prywatne - kost 380 pln, plus wyzywienie, wychodzi za calosc ok 600 pln. do 5 h - 500 pln z wyzywieniem,

pomyslalam sobie tak.Zloze papiery normalnie do panstowewego.Tam corka bedzie chodzic do konca czerwca. Jesli sie nie dostanie- a wiem ze sie nie dostanie. Jesli w prywatnym oplaty byly by nie duze to posle ja do prywatnego. A czy prywatne sa czynne caly rok.Czy np. okres lipiec i sierpien sa zmakniete- na okres wakacji.?

to już zależy od przedszkola, prywatne ają swoje zasady - ale nie spotkalam takiego ktore jest zamkniete przez dwa miesiace, niektore dzialaja caly rok, niektore maja np 2- 3 tyg przerwy lub jeden miesiąc max.

sa

wyczytalam ze pobyt dziecka w prywatnym u mnie wmiescie to koszt 600zł.

up

Gość Floria loria
po co podnosisz temat, coś Ci jeszcze rzeba doradzić? Czy ktoś ma Ci znaleźć pracę, bo zupelnie nie czaję Twojego toku myślenia???

tak. kto byl w podonej sytuacji i jak ja rozwiazal?

Gość Floria loria
Znasz kogoś kto prowadzi firmę? Znajomy, klotolwiek? Możesz poprosić o podpisanie zaświadczenia ze pracujesz? daje pieczątke. no i tyle. corka zostaje dalej w przedszkolu. ja innegowyjscia nie widze, jesli pracy ie znalazlas a chcesz koiecznie zeby byla w tym przedszkolu..chociaz jak juz jest o to czemu mają ja wyrzucic nie rozumiem

bo nie pracuje. juz cale miasto przedszlam.Z pytaniem o prace. Poskladalam cv i trzeba czekac.

Gość wswszsxcaa
w biedronce potrzebują na kase.

Gość wswszsxcaa
na kafeteri pracy nie znajdziesz

na kase nie pojde do marketu.Bo nie kazdy sie do takiej pracy nadaje.

Gość malutka100000
ile razy jeszcze będziesz zakładać te same tematy? skomlesz i pitolisz bez sensu, wyjście jest proste czego tu oczekujesz na kafe że ci prace znajdziemy?

jakie wysjcie proste??????????? jesli pracy znalesc nie moge. juz pisalam ze przeszlam miasto. Zlozylam cv gdzie sie dalo. nic wiecej zrobic nie moge.