Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Asia 123456

Odbudowa kości pod implanty

Polecane posty

Gość Asia 123456

Czy ktoś z forumowiczow miał odbudowywana kość pod implanty? Jeśli tak, to czy zabieg przebiegł bez komplikacji, jakie jest ryzyko? Dziękuję za odpowiedź.

Gość Ja miałam mieć, ale
ze strachu zrezygnowałam.

Gość Asia 123456
Ja też mam obawy, ale w moim przypadku jest to konieczność. muszę uzupełnić brak w uzębieniu, ponieważ zaczynaja osuwac się górne zęby. niestety mam stracha :(

Gość Asia12345607
Witam. Może jednak ktoś miał wykonany zabieg uzupełniania kości pod implant zębów?

Gość nie obawiaj się znieczulenie
zrobi swoje może być po zabiegu obrzęk,ewentualnie ból,na wszystko przygotuje Cie lekarz,powinien miec lód do przykładania,i ketonal jakby Cie bolało pokwikłania?nie nie ma czego sie obawiac,powodzenia

Gość gość
pewnie temat już nieaktualny. 3 dni temu miałam zabieg odbudowy kości jakąś biomasą. moja kość jest zbyt cienka, aby można bezpośrednio w niej zamontować implant. zabieg nie należy do przyjemnych. jestem raczej strachliwa (-; i gdybym wcześniej wiedziała jak zabieg będzie wyglądał - nie zdecydowałabym się na niego. no ale teraz jestem już po. mam nadzieję, że najgorsze już za mną i kolejne etapy nie będą już tak nieprzyjemne. oczywiście jestem opuchnięta, mam krwiaka pod okiem. generanie wyglądam jakbym dopiero co zeszła z ringu (-; dziś (3 dzień) na szczęście opuchlizna przestała narastać.

Gość zuzannaanna
I jak było podczas tego zabiegu? Bolało? Ja ostatnio dowiedziałam się, że będę musiała mieć przeszczep kości pod implanty:/ Znalazłam już na http://www.declinic.pl/ klinikę do której chciałabym się z tym zgłosić ale trochę się boję. Jeszcze nigdy nie miałam takiego zabiegu.

Gość gość
Hej ja właśnie też ale dopiero w lipcu ,już raz nie poszłam bo się przestarszylam ale już niemige chodzić Szczerbata tez się boje czy to zabieg pod narkoza bo mi lekarz mówił ze tak

Gość gość
Zabieg odbudowy kości mialam bez narkozy. Nic nie bolalo. Sam zabieg ok. Natomiast teraz boli okropnie. Ketonal obowiazkowo. Napuchlam mam nadzieje ze nie bedzie gorzej. Sam zabieg ok. Jeśli nie ma innego wyjścia to warto sie zdecydowac. Pozdrawiam

Gość gość
Witam,mam mieć taki zabieg za około miesiąc. ?Niestety daleko od miejsca zamieszkania. mam wracać autem jakieś 1500km. ile dni po zabiegu mam sobie planować podróż?

Gość Po zabiegu

Zabieg podbicia zatoki, odbudowe kosci i implantacje mialam ok 2 tyg temu.

Sam zabueg trwal 40 min i nic nie bolał.

Po zabiegu regeneracja trwała ok tygodnia gdzie odczuwałam ból i byłam spuchnięta, leki ketonal i antybiotyk bardzo pomagał i nie był to ból z którym lek sobie nie poradził.

Teraz czeja mnie zdjęcie szwów.

Robiłam zabieg w Szczecinie i chirurg który go wykonywał na bardzo duże doświadczenie. Napewno nie wachałabym się zrobić ponownie, strach na wielkie oczy a ja bardzo się bałam zabiegu, ale nie było tal strasznie.pozdrawiam i mam badzieje że pomogłam 🙂

Jestem dzień po zabiegu augmentacja kości szczęki w znieczuleniu miejscowym.Zabieg był bezbolesny, po “zejściu” znieczulenia ból był naprawdę niewielki.Cała  noc przespana,starałam się tylko nie leżeć na tej stronie twarzy.Rano niewielka opuchlizna,która nie przeszkadza w wyjściu na zewnatrz.Teraz tylko czekam na usunięcie szwów.Do wszystkich niezdecydowanych-nie ma czego się bać

Myślę, że aby taki zabieg przebiegł bez komplikacji należy wybrać dobrego specjalistę. Mój brat miał podobny problem, z polecenia wybrał Eurodental i jest bardzo zadowolony z efektów. Na początku się bał ale wyjaśnili mu wsystko dokładnie i teraz mówi , że nie było czego się bać.