Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anonimmek

Czy możliwe, że jestem w ciąży?

Polecane posty

Gość anonimmek

Zacznę może od początku: pierwsze kilka stosunków seksualnych z moim partnerem odbyliśmy z prezerwatywą. Niestety dwa razy nas zawiodła i pękła, jednak nie doszło do wytrysku. Później dostałam oczekiwaną miesiączkę i mogłam rozpocząć antykoncepcję hormonalną. od tego czasu nie używaliśmy prezerwatyw, a pierwszy stosunek odbyliśmy w 6 dni po pierwszej tabletce. Niestety od dłuższego czasu bardzo boli mnie podbrzusze, urosły mi piersi i są bardzo czułe na dotyk. Dodatkowo wczoraj wymiotowałam po zjedzeniu śniadania. Pozostał mi tydzień do okresu i nie wiem czy powinnam się martwić, że jestem w ciąży. Bardzo proszę o wasze opinie. z góry dziękuję :))

Gość mozesz napisac o
to moze byc skutek uboczny brania tabletek,tez tak mialam....

Gość mozesz napisac o
aaa i prezerwatywy pekaja bo zle je zakladacie :O najpierw trzeba pozbyc sie z niej powietrza,jesli jest to zrobione niedokladnie-zle wtedy pekaja.

Gość anonimmek
no właśnie biorę tą opcję pod uwagę, więc staram się nie panikować, ale mimo wszystko trochę się martwię. Chciałabym zrobić test ciążowy, ale nie wiem, czy wyjdzie wiarygodny kilka dni przed spodziewana miesiączką.

Gość anonimmek
prezerwatywy były zakładane poprawnie, bardzo o to dbaliśmy, a mój partner mówił, że nigdy mu się to nie przytrafiło. niestety pękła nawet ulta safe :))

Gość mozesz napisac o
przed miesiaczka nie rob testu,czekaj na okres,ja po tabletkach tez tak mialam,cyce jak donice,bol brzucha.plamienie,bol glowy i takie inne cuda.Twoj organizm musi sie najpierw przyzwyczaic.Nie panikuj ;)

Gość mozesz napisac o
I to ze wymiotowalas to nic nie znaczy,hormony szaleja...Ja na nieszczescie wymiotuje i mam biegunke juz ok 2 tyg przed kazdym okresem-taki moj urok ...i za kazdym razem podejzewam ze to ciaza :O

Gość anonimmek
dziękuję bardzo, jestem już spokojniejsza. niestety muszę iść do lekarza po receptę, a nie chciałabym dowiedzieć się tego u niego sama. Jednak z testem faktycznie poczekam, a lekarzowi powiem, że mam plamienia i sie krepuje. Poczekamy do okresu :)

Gość mozesz napisac o
Nie martw sie bedzie dobrze:)

Gość mozesz napisac o
sluchaj,watpie zeby po 2 tygodniach od niby zaplodnienia zebys miala objawy czegokolwiek,pozatym ja jestem takiego zdania ze jak sie juz trujesz hormonami to po co uzywac dodatkowo prezerwatyw.... niby jest jakis tam malutki procent wpadek,ale moim zdaniem to spotyka tych ktorzy nie uwazaja,tzn maja np biegunke,biora antybiotyki,zwymiotowaly tabletke zapomnialy jej,tutaj moze byc ryzyko i wtedy lepiej dodatkowo zabezpieczyc sie prezerwatywa,poczytaj sobie o tym.

Gość anonimmek
tak wiem i nie stosujemy teraz prezerwatyw. używałam ich przed tabletkami i wtedy pękły, a jestem na 16 tabletce pierwszego opakowania, czyli teoretycznie do zapłodnienia mogło dojść ponad 23 dni temu, bo wtedy miała miejsce ta sytuacja z pękniętą gumką. Jednak nie miał miejsca wytrysk, więc tez uważam to za bardzo mało prawdopodobne i nie panikuję, ale te wymioty troszkę mnie przestraszyły. Tak jak Ty ufam tabletką i dużo o tym czytałam, więc nie używamy dodatkowych zabezpieczeń.

Gość mozesz napisac o
wymioty naprawde nie musza swiadczyc o ciazy ;) na to by bylo zdecydowanie za wczesnie,nie stresuj sie ,dobranoc

Gość anonimmek
dziękuję, bardzo mi pomogłaś, dobranoc :))