Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość śmiechoterapia

Niemieckie/czeskie biuro podróży z I ligi

Polecane posty

Gość śmiechoterapia

Orientuje się ktoś?

Gość znowu 10 osób pisze..,,,
o co konkretnie pytasz w polsce masz te same biura w dużej mierze. niby tui jest dobrym niemieckim biurem ale polski oddzial jest mocno zadłużony i przynosi same straty a akcje doluja od dawna i ja osobiście nie zdziwie się jak upadnie jeszcze w tym roku. oczywiscie polski tui niemiecki ma sie doskonale ale to niezalezne spolki akcyjne gdzie polska spokojnei mzoe upasc. masz jeszcze neckermana a czeskich nei znam.

Gość śmiechoterapia
Nie chodzi mi o polskie oddziały niemieckich biur. Chodzi mi o niemieckie biura dzialające na terenie niemiec. Szukam wakacji i wiem, ze niemieckie biura za tę samą cenę oferują lepsze warunki.

znowu sie cos zacielo

Gość mozesz napisac o
no to chyba tui,czy thomass cook

to znaczy ze nic nie wiesz i powielasz idiotyczne slogany. polskei oddzialy niemieckich biur oferuja nizsze ceny .zreszta wystarczy wejsc na strone tui.pl i tui de aby porownac. poza tym jak chcesz cos najtanszego to moze sie okazac ze bedzie najdrozsze bo biuro splajtuje.

thomas cook to angielskie biuro nie niemieckie w dodatku o ile sie nie myle to chyba jakies bankructwo oglosilo w poprzednim roku :D

Gość mozesz napisac o
DER,Neckermann,

Gość mozesz napisac o
No ok tego nie wiedzialam ze oglosili bankructwo,ale wlasnie czytam ze juz wyszli na prosta

Gość śmiechoterapia
Słuchaj, skoro zamierzasz tu sadzic takie teksty, ze "nic nie wiesz" to moze już sobie daruj i nie trac swego cennego czsau na odpowiedzi.

Gość mozesz napisac o
zreszta ja co roku juz od 5 lat zamawiam przez neta ze stronki neckermana albo last minute de i jakos nigdy nic sie nie stalo ;)

skoro piszesz że "wiesz" to ci piszę że nie wiesz bo jesteś w błedzie. zamiast się obrażąc to powinnas podziękować że wyprostowałem twoje bledne myslenie :D

a co sie mialo stac :D ? ja napisalem tylko ze jest drozej.

oczywiscie to co napisalem dotyczy kierunkow na ktore sa czartery z polski.

Gość mozesz napisac o
autorko ja bym chyba(jezeli juz koniecznie chcesz biuro) wziela Tui,bylam kiedys z nimi we wloszechi bylo super,tylko nie porownywalam wtedy warunkow z polskimi biurami wiec Ci nie pomoge :(

Gość mozesz napisac o
http://www.tui.com/buchen/ibe/start/ansicht/liste/startDate/2013-07-01T00%3A00%3A00%2B02%3A00/endDate/2013-10-15T00%3A00%3A00%2B02%3A00/duration/14/countries/1327/region/1296/airports/DUS/cHash/349bcf7ab58a7d3770685ed9c66b3c5b/hotelId/eaf5a38a04141ff9fe3ada693c6d7828/category/1/?tx_xibe_ibe=TRAVELTAINMENT a tu polskie,ten sam hotel,nie wiem jak euro stoi ale ten z niemiec wyjdzie chyba minimalnie drozej http://www.tui.pl/wakacje-samolotem/blisko-i-cieplo/wyspy-kanaryjskie/teneryfa/hotele;show,2317,riu-arecas-tfs31032?hotel=873&m=h&transport=1#wylot=WAW&data_od=od%201%20Lip%202013&data_do=do%2015%20Lip%202013&dt_from=11-07-2013&os_dorosle=2&len=14

nie tak minimalnie drozej :D a po drugie dolicz przelot do frankfurtu,monachiu8m czy berlina. lotem to astronomiczne kwoty w porownaniu do ceny wycieczki. nie przypadkeim polski tui bankrutuje po prostu u nas rynek uslug turystycznych ma bardzo niskie ceny wiec kilak turoperatorow musi jeszcze zbankrutowac.

Gość śmiechoterapia
wielu moich znajomych kupuje wycieczki w Niemczech - za te same pieniądze otrzymują wyzszy standard, lepiej położone pokoje, większe. A dolot do Berlina (np. Tegel) - już nie stanowi problemu . AirBerlin się kłania.

Gość mozesz napisac o
no zapomnialam o tym dojezdzie do niemiec,rzeczywiscie nie wiem czy sie oplaci... no chyba ze autorce nie zalezy na kasie

Gość mozesz napisac o
Autorko a tak z ciekawosci gdzie sie wybierasz???? ja w tamtym roku zamawialam urlop i wlasnie z Berlina byl nawet 150 euro tanszy niz odemnie z dsseldorfu,az niemozliwe,pozatym niektore biura maja tez promocje,czyli dojazd,bilet ale na pociag na lotnisko,czyli musialabys tylko wjechac do niemiec ;)

Gość śmiechoterapia
Myślałam o Minorce.

Gość śmiechoterapia
Albo Korsyka bądź Sardynia.

Gość śmiechoterapia
Myslałam też o Kefalonii ;)

wielu moich znajomych kupuje wycieczki w Niemczech - za te same pieniądze otrzymują wyzszy standard, lepiej położone pokoje, większe.>>bzdury. ludzie wychowani w poprzedniej epoce myslacy ze co niemieckie to lepsze i ze niemcom daja lepsze towary a to co sie nie sprzeda to idzie do polski. pokoje sa te same a niemcow traktuje lepiej obsluga bo daja wyzsze napiwki jak pojedziesz z polskiego biura i bedziesz zostawiala tyle co niemiec to beda cie traktowac tak samo a nawet lepiej bo niemcow nikt nie lubi za gburowaty sposob bycia. pomijam jzu ze trzeba dosc dobrze znac niemiecki bo umowy nie sa spisywane potocznym jezykiem. zreszta szkoda mojego pisania widac ze jestes ograniczona masz podane wyzej ze ten sam hotel na niemieckiej stornie jest drozszy a ty ciagle swoje jak mantre. no ale zawsze jest wyjasnienie polakow kwateruje na pewno w piwnicach a niemcy maja pokoje z balkonami :D

Gość mozesz napisac o
Piekne miejsca,wiesz moze i w tym cos jest z tymi pokojami,ja porownania nie mam,ale zauwazylam ze niemcow wszedzie traktuja inaczej,niestety

jeszcze tylko napisze ze jest cos takiego jak rudolf rejssen mozesz leciec z niemiec a umowe spisac po polsku. nie wiem jakie to biuro poza tym ze oferty ma jedne z najtanszych. mozna tez wykupic za 80zl dostep do merlinX tam masz wszystkie oferty prawie. agenci z tego korzystaja.

Gość śmiechoterapia
Znowu 10 osób pisze: napisalam Ci wyżej że szkoda Twego CENNEGO czasu, nie? Nie ma potrzeby byś się produkował :) Nikt tego nie potrzebuje.

Gość mozesz napisac o
ja juz sie najezdzilam po swiecie i duzo widzialam,nie wiem czy niemcy sa lepiej traktowani przez napiwki czy dlaczego,ale tak niestety jest :(

Gość śmiechoterapia
Co do umowy: mąż zna niemiecki prawniczy. Mozemy spisac umowę po niemiecku.