Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sandraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Okres po cesarskim cieciu....Kiedy?

Polecane posty

Gość sandraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

W#itam. jestem ponad 3 miesiace po porodzie cc. I dalej nie mam okresu. Biore tabletki antykoncepcyjne, ale jednak sie stresuje przez ten brak okresu. Dodam, ze karmie piersia. Raz mielismy taka mala przygode zanim bralam talbetki pekla nam prezerwatywa ale wzielam tabletke 72h po. Po kilku dnich dostalam obfitego krwiawienia po tych tabletkach...

Gość pomarańczowa w tym temacie
ja mialam po okolo pol roku

Gość vvgggg
tabletka po w trakcie karmienia piersią? Na tym polega działanie tej tabletki, że złuszcza wyściółkę macicy razem z jajeczkiem, zapłodnionym lub nie. Raczej cc niewiele ma wspólnego z okresem, dostałam po 4 miesiącach przy dziecku wyłącznie na piersi, karmionego na żądanie.

Gość vvgggg
chyba, że nie było jajeczkowania wtedy bez.

tabletka po głownie blokuje owulację więc nie siej paniki. Ale skoro bierzesz anty to po co ta po? namieszałaś sobie strasznie z hormonami. Ale ciąża to na pewno nie jest. A jeśli karmisz piersia to okresu nawet kilka miesięcy może nie być.

Gość vvgggg
* karmionym na żądanie ;)

powinnaś wykluczyć ciążę zanim zaczęłaś brać tabletki zrobiłaś to?

Gość Ametystkkka
Strasznie namieszałaś tymi tabletkami, daj czas żeby teraz to wszystko się wyciszyło.Nie można brać tabletki PO w czasie karmienia. Jeżeli masz dalej problemy idz do ginekologa jest też na stronie Wpadka.pl możliwość rozmowy z panią ginekolog ona ci tam też może wszystko wyjaśnić.

a jakie bierzesz tabletki antykoncepcyjne? Ja jestem trochę ponad 3 miesiące po cc. Biorę cerazette - tabletki anty dla karmiących, bez przerwy, okresu jeszcze nie miałam, dzisiaj dostałam lekkiego krwawienia, trochę się przestraszyłam, ale wyczytałam, że to możliwe przy tych tabletkach. Po poprzedniej cc karmiłam 8 miesięcy, też brałam tabletki dla karmiących, bez przerwy, okres dostałam jak je odstawiłam (czyli ok 9 miesięcy po cc :-))

po cc karmiłam piersia 3 miesiące i brałam cerazette od tego cerazette nie miałam okresu w ogóle i po skończeniu karmienia jeszcze pół roku w ogóle tym się nie przejmowałam a jak cos cię niepokoi to najlepiej poradź się gienia

Gość ale jaja jak berety
ja dostalam po ponad m-cu jak przestalam karmic, czyli łacznie po pol roku

Gość nnnnnbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb
ja dostaalam zaraz jak skonczylam krwawic po porodzie (cc) czyli miesiac po mimo iz karmilam okres mialam miesiac miesciac