Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gdzie kupujecie tanio

Gdzie kupujecie tanio takie rzeczy jak:

Polecane posty

1. pieluchy 2. chusteczki 3. deserki i czasami kaszki (bo obiady raczej wiekszosc robi samodzielnie, bo taniej ...kasze zreszta tez) 4. rozne drobiazgi dla dziecka jak sie cos zniszczy albo trzeba dokupic (kubek, sliniak, nocnik itp.) 5. bielizne (bo wiadomo, ze tej trzeba najwiecej) np. body 6. smoczki uspokajacze na wymiane 7. jakies ubania inne niz bielizna jak trzeba cos dokupic od czasu do czasu 8. jaka dajecie wode do picia w ciagu dnia (dzieciom na stalych pokarmach, a nie samym mleku i tym na mleku modyf.) Wymienmy sie informacjami.

Gość tam gdzie akurat robię zakupy
Jak jestem w sklepie to kupuję nie szukam specjalnych TANICH SKLEPÓW :O Jak trafię na promocję pieluch to fajnie jak nie to biorę i po 55zł za paczkę. stać mnie na dziecko.

Gość mama na dwa etatyy
1. Pieluchy- orginalne pampersy w rossmanie 2. Chusteczki - w biedronce Dada (lawendowe) 3. Sliniaczki, skarpety i rajstopki i bodyw lumpeksie (piore, sliniaki gotuje a potem wszystko prasuje) 4. Nocnik trudno popsuć, pierwszy kupiłam za 17zl

Gość na tabliczce znamionowej
DO tam gdzie akurat robię zakupy - TYLKO SIE NIE ZESRAJ Z DUMY :o

Gość mama na dwa etatyy
ogolnie z kasą u nas nie jest źle, jednak wychodzę z tego założenia, że ciuchy o ile nie są zniszczone, uplamione to mogę kupować w lumpeksie. Pampersy orginalne dla mojego dziecka są najlepsze, a przygodę z nocniczkiem dopiero zaczyna. Jedzonko sama robie, deserki kupne- biedronka albo rossman

W 4. nie chodzi o to, ze nocnik ma sie popsuc, tylko ze czasami trzeba takie rzeczy po prostu kupic (np. po raz pierwszy) rozumiesz

Gość mama na dwa etatyy
jeżeli chodzi o nocnik to nawet w pepco widziałam z 5zł, zalezy jaki chcemy. My mamy bez bajerów - muzyczek itp. W formie siedziska. Kupowaliśmy w sklepie dziecięcym

Gość mama na dwa etatyy
tam gdzie akurat robię zakupy :Wg Twojego toku rozumowania większość osob nie stać w Polsce na dzieci a je mają. a 55 zl za paczkę orginalnych pampersów to nie jest majątek, pokazujący jaka bogata jestes. Kasa to nie wszystko moja droga !

Gość mama na dwa etatyy
8. Moje dziecko ma 9 miesiecy: dostaje soki, wodę niegazowaną i takiej tez używam do mleka modyfikowanego. Większość ciuszków w lumpeksie, nawet bielizne dla dziecka.

Gość buhahhahahahhahahahahehehehehe
tam gdzie akurat robię zakupy - następna głupia pipa hehhe

Gość Atomium
1. Tesco (Baby Essentials) 2. Tesco (4-paki zielonych My Baby's), czasami Lidl (zielone Toujoursy) 3. Rossmann (głównie Babydream) 4. Ikea! i czasami Rossmann, ale głównie Ikea 5. Pepco! (te markowe odrzuty z koszów są rewelacyjne!) 6. Rossmann (Babydream!) 7. Tablica (poluję głównie na zadbane skandynawskie używki z opcją odbioru osobistego) 8. Żywiec Zdrój (wszyscy ja pijemy)

Gość ubran szukaj w..........
tam gdzie akurat robię zakupy - " stać mnie na dziecko." - nie zesraj sie tylko. To, że ktos kupuje na promocjach to nie znaczy, że go na dziecko nie stać, a oszczędzac warto. autorko dużo fajnych ubrań, bielizny itp jest w pepco i w textil market. Na allegro tez znajdziesz fajne rzeczy, jak kupisz większa ilość to nawet doliczając rpzesyłke wychodzi taniej niz w niektórych sklepach. Nocnik tez w pwpco kupiony. najdroższe ubrania i sprzęty moim zdaniem są w sklepach z ubraniami i sprzetem tylko dla dzieci. Tam chwilami ceny aż przerażaja.

Gość mama dziewczynki
zawsze patrze na ulotki gdzie jest promocja na oryginalne Pampersy . ostatnio były w Kauflandzie za 35.90 (activ baby ) . Chustki tez kupuje w Kauflandzie albo dady z biedronki. Body i inne ubranka w Pepco albo lumpeks .

Gość ubran szukaj w..........
no i o lumpie zapomniałam. Sa w niektórych naprawdę super spodnie, bluzy, sweterki, które wyglądaja jak nowe a kosztuja kilka zł.

Gość MłodaMama300000
1. pieluchy - kupowałam DADA z Biedronki XXX 2. chusteczki - też DADA XXX 3. deserki i czasami kaszki (bo obiady raczej wiekszosc robi samodzielnie, bo taniej ...kasze zreszta tez) - nigdy nie dawałam córce żadnych deserków a kaszki tzw. owsianki robiłam sama. XXX 4. rozne drobiazgi dla dziecka jak sie cos zniszczy albo trzeba dokupic (kubek, sliniak, nocnik itp.) - Tesco, Pepco lub Auchan. XXX 5. bielizne (bo wiadomo, ze tej trzeba najwiecej) np. body - w Tesco z serii F&F mają duży wybór i czasem 30 albo 50 % taniej. XXX 6. smoczki uspokajacze na wymiane - smoczki kupowałam róznie, wszedzie raczej ta sama cena. XXX 7. jakies ubania inne niz bielizna jak trzeba cos dokupic od czasu do czasu - promocje w Tesco, Pepco i dużo dostawałam po innych dzieciach. XXX 8. jaka dajecie wode do picia w ciagu dnia (dzieciom na stalych pokarmach, a nie samym mleku i tym na mleku modyf.) - daje pic z kubka niekapka ale to tak jak córka skończyła 1,5 roku, wczesniej butelka, teraz jak córka ma prawie 3 to pije z kubka plastikowego. Wymienmy sie informacjami.

Większość rzeczy kupuję na allegro. Ciuszki często zamawiam na stronie smyka i 5/10/15. Czasem też jakieś używki na allegro. Ciuchy jedzenie smoczki najczęściej kaufland tesco lub rosmann. Poluje na promocje na pieluszki czy chusteczki bo się opłaca. Mleko modyfikowane najtaniej w intermarche mają i tam kupuję.

Gość mama dwóch dziewczynek
Pieluchy /pampers/, chusteczki, deserki, kaszki najczęściej kupuję w auchan/realu. Kupuję większe ilości i mam na długo. Soczki ostatnio kupiłam w selgrosie dużą ilość. Rajstopki, śliniaki, body itp. kupuję w hurtowni dziecięcej, mam kartę stałego klienta i czasami zajeżdżam i kupuję np. 10 par rajstopek /wola/, skarpetek itp. na cały sezon. Ubrania kupuję w sieciówkach, trochę przez internet. Nie używam rzeczy używanych i z lumpeksu, nie oszczędzam też na dzieciach, ale jak się coś uda kupić w promocji to się cieszę ;-) W hurtowni rajstopki wola wychodzą po około 10-11 złotych, a w sklepie 15-17zł. Nie widzę sensu przepłacać za ten sam towar. Nie mówiąc o wyborze, bo z tej hurtowni towar jedzie na sklepowe półki...

Gość Wilmaaa
1 Dada z Biedronki 2 Babydream bo są bez chemii mimo ze trochę suchawe 3 Babydream bo są bez cukru 4 Babies R Us z Toys R Us 5 sklepy z angielską odzieżą (czyli na dobrą sprawę takie specyficzne lumpeksy) 6 Auchan 7 sklepy z angielską odzieżą 8 Nałęczowiankę, Żywiec Zdrój, Nestle Aquarel i czasami inne

Gość ijgf
Ma 8 mies 1 -3 Pieluchy, chusteczki, kosmetyki, mleko mm i kaszki kupuje w rossmanie Obiady i desery robie sama 4 - 7 Allegro, Tesco lub Pepco 8. Wodag gotowana z filtra, soki i herbatki

Gość fjidosjsfjs
pieluchy- dady z biedrony albo tourjours z lidla a na noc pampersy,z ależy gdzie się promocja trafi, zwykle znajdowałam dobrą cenę w tesco kaszki i jakieś tam jedzonko, chusteczki w rossmannie bodziaki w c&a- tanio mają a mięciutkie i wytrzymałe butelki, smoczki- mi tam wystarcza zapas kupowany różnie :P ciężko mi powiedzieć ubranka uwielbiam wyszukiwać na all ale równie dobrze można na coś fajnego trafić np w pepco ty tam, nadęta autorko z postu powyżej, jednych stać i wydają bezmyślnie kasę, innych stać i jeszcze zaoszczędzą :P

Gość fjidosjsfjs
a woda z kranu

Gość zonaKraka
Pieluchy i chusteczki- patrzę na stronę Promobaby i kupuję tam gdzie mi wychodzi tanio, licząc dojazd i to czy w tym sklepie zrobię więcej zakupów. Jak była bardzo dobra promocja, to kupowałam więcej. Wcześniej używałam tylko jednych chusteczek które nie uczulały, teraz żadne nie uczulają więc gdziekolwiek kupuję tanie. Deserki i kaszki- kupowałam rzadko, ale raczej w jednym ze sklepów w których robiłam zakupy, czyli głównie Biedronka albo Auchan, w zależności od promocji, albo w Rossmann. Śliniaki, kubki- jakieś pojedyncze w Ikei, a tak w hipermarkecie, nie porównywałam szczególnie cen bo rzadko się to kupuje. Smoczki- jak wyżej. Bielizna- body w TESCO, skarpetki z abs z allegro, rajstopy i zwykłe skarpetki jak się trafiło, jakieś wyprzedaże. Inne ubranka- używane- kilka sztuk z Allegro, sporo w lumpeksach, trochę dostał, nowe głownie z wyprzedaży- z H&M, albo rzadziej Smyka, kilka z hipermarketów. Woda- zawsze w domu odlewamy do dzbanka przegotowaną wodę i taką pijemy.

Gość ooooo jestem jaka jestem
pampersy oryginalne i chusteczki pampers sensitive przeważnie w Tesco albo Realu zależy, gdzie jest promocja: chusteczki: 28zł za 6 paczek pampersy: ostatnio za "4" dałam 99,95 jest aż 162 sztuki ciuszki przeważnie na allegro.pl zabawki również na allegro.pl mleko m. Hipp najtańsze w Rossmanie: 800g - 41zł zupki przeważnie gotuję sama deserki obojętnie gdzie, tam gdzie akurat robię zakupy

Gość gość
Super akcesoria dla malucha, np. smoczki znajdziesz w www.esska.com.pl my tam kupowaliśmy, konkurencyjne ceny a smoczki naprawdę dobrej jakości i służą niemal przez cały okres zapotrzebowania na nie przez malucha;) Polecam