Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sfasfafsa

mamy ktora szybko poszla do pracy

Polecane posty

Gość sfasfafsa

ktora z was szybko poszla do pracy?po 6miesiacach?nie mowie o tych co musialy, a o tych co chcialy? moj syn ma 6miesiecy a ja juz nie moge wysiedziec w domu:( pracy nie ma-pipidówa

Gość co jest grane noo
ja to bym mogla siedziec w domu caly czas nienawidze pracowac

Gość ,,,,,,,,,,,,..................
ja nie musialam, ale poszłam, bo mi brakowalo mojej pracy, kontaktu z ludźmi, poza tym w ciagu dnia wpadalam do domku do maluszka na jakies 2h:)

Gość sfasfafsa
u nas brak babci-tylko niania:( niania pożre cala pensje:(

Gość po czterech
miesiacach wrocilam :( ale tutaj gdzie mieszkam kobiety zazwyczaj wracaja po 3 miesiacach... niestety nie przysluguje tu nikomu platne macierzynskie, wychowawcze czy L4... siedzenie w domu z dzieckiem = brak dochodu.

Gość hhhallka
Ja wrocilam po 2,przerwalam macierzynski,siedzenie w domu to byla dla mnie mekka

Gość fanka anka
po czterech a gdzie mieszkasz??

Gość po czterech
fanka anka- mieszkam w USA

Gość z synem poszłam po 4 m-cach,
z córka jak miała 3 m-ce.poszłam bo chciałam bo lubie swoja prace,bi nie moge wysiedziec z tyłkiem w domu:),bo wiem ze jak sie spełniam zawodowo to jestem lepsza mama..

Gość GRAZYNKA1
tydzien po porodzie

Gość qwerasdfzxc
ja wrocilam kiedy dziecko mialo 3 miesiace, a do momentu powrotu cale dnie plakalam w poduszke, ze musze w domu siedziec...

Gość po 2 miesiacach wrocilam
bo chcialam

Gość Jabardzo
Wróciłam do pracy jak synek miał siedem miesięcy (macierzyński + zaległe urlopy). Jezu jak ja odpoczęłam w pracy, poza tym człowiek musi się ładnie ubrać, umalować, zrobić włosy. Dzięki Bogu z synkiem siedzi babcia za 20zł dziennie - sama się ofiarowała i jeszcze obiad ugotuje. Mam raj:)

Gość jyterrefd
jak to czytam to cieszę się fajnie spędziłam czas na macierzyńskim i urlopie wypoczynkowym ze swoim maleństwem, poszłam do pracy po 7 miesiącach. Bardzo lubię swoją pracę a dzieci kocham najbardziej na świecie. Gdybym miała wybór to przeszłabym na pół etatu na czas wychowawczego.

Gość tak z ciekwosci ???
po co wam dzieci jak nie lubicie sie nimi zajmować?

Gość po 2 miesiacach wrocilam
ja sie zajmowalam. Jestem stomatologiem i mam w domu wlasny gabinet, po 2 miesiacach przyjmowalam tylko kilku pacjentow stalych wiec pracowalam srednio 2-4 godziny dziennie:) Nie uwazam zeby to bylo duzo

Gość bidaz nedza przez swiat
miesiacach wrocilam ale tutaj gdzie mieszkam kobiety zazwyczaj wracaja po 3 miesiacach... niestety nie przysluguje tu nikomu platne macierzynskie, wychowawcze czy L4... siedzenie w domu z dzieckiem = brak dochodu. xxxxxxxxxxxxxxxx jaka chora story patologia doslownie nie wierze ze tak jest

Gość bidaz nedza przez swiat
ja mieszam w irl i siedze od poczatku ciazy, i bede ok 5 lat bo che 2 dziecko, mam zasili dotacje , zlobek ok 1000e

Gość do mieszkajacej w Irlandii
nie musisz wierzyc, Twoja sprawa....

Gość po czterech
niestety ale tak tutaj jest i jak mowie kolezankom, ze w Polsce mozesz isc na 100% platne L4 i siedziec tak przez cala ciaze, a potem jeszcze pol roku z dzieckiem w domu i dostawac za to pieniadze to nie wierza... Tutaj matka ma prawo do 12 tygodni macierzynskiego urlopu, ale jesli nie ma specjalnego ubezpieczenia na tymczasowa niezdolnosc do pracy to niestety nie dostanie zadnych pieniedzy, a jesli nawet ma to ubezpieczenie to moze liczyc na wynagrodzenie do 60% swoich zarobkow... tak jest czy sie komu to podoba czy nie.