Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosiullekkXYZ5

Marzenia... po ciąży :)

Polecane posty

Gość gosiullekkXYZ5

Czy wy też czujecie się czasem takie trochę ograniczone? Pomijam już, że przez 9 miesięcy nie można napić się mojego ukochanego winka czy martini :) Brzuszek rośnie, czasem jest jakiś przypływ energii, ale co z tego, skoro i tak ciężarna niewiele może:/ O czym marzycie? Jakimś dobrym jedzonku, alkoholu, papierosku :P, aktywności fizycznej? Ja już nie mogę się doczekać: A) białego wina i deski serów pleśniowych B) intensywnych zajęć zumby C) letniej jazdy na rowerze A jak u Was z marzeniami poporodowymi? :)

Gość xnbchfaaaaa
Za mną od miesięcy chodzi tatar.... Jeszcze tylko miesiąc do porodu, potem pewnie trochę zejdzie na karmienie piersią i nareszcie wszamię mój przysmak hahahahahahahaha

Gość hdddddddddddddd
Lampke mala wina wypilam w ciazy raz, na sylwestra, bylam w polowie ciazy. Papierosy rzucilam w 10 t.c. Zachcianki? Mialam jedna-batonik Bajeczny raz na jakis czas. Rowerem nie jezdze. Zumba? Nie mam na to kasy i czasu. Wstalam o 4.30 rano, wyszlam do pracy (gdzie nie siedze bez ruchu), skonczylam o 14, o 15 odebralam dziecko i teraz sobie odpoczywam. Obiad juz mam na dwa dni. Umyje naczynia, zrobie budyn, porysuje z dzieckiem, zagramy w chinczyka i juz bedzie pora na kilacje, mycie i spanie. Moze poczekam na meza, ale wroci dopiero o 23.

Gość bombinek8807pzo
moim najwiekszym marzeniem jest orgia z mężem - od 2 miesiecy mamy posuche ze wzgledu na zly stan szyjki :/ nie pytajcie, jak daję radę :/

Gość ja o zumbie,siłowni
I czekoladzie. Jestem w połogu,wiec ruch juz niedługo,ale czekolada jeszcze musi poczekac.

Gość a ja nie marzę
O niczym innym jak tylko żeby Poprostu urodzić... Jestem już po terminie i chce uniknąć wywoływania porodu...

Gość nicht do wiary
ja zaczynam 6mc, mam ochote na zimne piwko i papieroska ale jeszcze troche do tego se poczekam

Gość o tatarze,spaniu na brzuchu
I jezdzie na rowerze :)

Gość ja o zumbie,siłowni
Co złego w wywoływaniu? Poczekaj na roczny macierzynski hehe

Gość nie bój się wywowływania
nie bój się wywowływania porodu. przecież i tak wszytskie drogi prowadzą do celu - wkróce będziesz tuliła w ramionach swojego maluszka :)

a ja marzę, żeby skończyły mi się nudności... no i może o małej lampce czerwonego wina :) papierosy rzuciłam w 6 tygodniu i marzę o tym, żeby do nich wrócić :/

Gość ja jestem po porodzie
i dalej czekam. Kaemie piersią wiec dieta jeszcze bardziej restrykcyjna niż jak byłam w ciąży :O Na rower nie wiem kiedy będzie mi dane wsiąść, wiadomo szwy na kroczu, moją kuzynkę po 3 latach od porodu dalej coś ciągnie w miejscu szycia, poza tym kto mi sie dzieckiem zajmie? Ja marzę tylko o tym żeby mnie sutki przestały boleć od karmienia, w ogóle marze o końcu karmienia (tylko dzidziusia mi szkoda więc karmię póki mogę). Marzę żeby dziecko przesypiało całe noce i żebym wieczorem mogła kawe wypić i muzyki przez słuchawki posłuchać

Gość a ja nie marzę
Nie boję sie wywoływania ale chciałabym tego uniknąć bo niecierpie szpitali i jak wywołują to dłużej sie leży. Po za tym jakoś wolę żeby samo sie zaczęło.

Gość zoskkkaaaNNN
hm, to jest własnie to czego nie rozumiem wsród rodzących : ta nieustanna panika. pomyśl lepiej, że zostało Ci już tak niewiele czasu i za moment maleństwo bezie juz z Tobą :) czy to naprawdę az takie wazne, czy to będzie sn, cc, czy wywołanie? liczy się efekt :) ale poczywiscie bardzo mocno trzymam za ciebie kciuki, bys mogła ominąć wywołanie .

Gość marzenia. marze zeby...
marze zeby.. moja kruszynka pezesypiala noce... i dalej tak sie pieknie rozwujala :-):-)

Gość buhahahhhahahaha
Po porodzie to dopiero się zacznie :D Co za laski, nie wiedzą, że przy małym dziecku nawet nie ma czasu pomyśleć o jakiejś zumbie czy lampce wina, ahahahahahahaa! Dobry żart, będziecie szczęśliwe jeśli uda wam się zjeść kanapkę w ciągu dnia i wypić łyk ciepłej kawy czy herbaty...Marzycielki :P

Gość do buhahahha
Nienormalna jestes? Z noworodkiem mialam czas na wszystko, a gdy bylam zmeczona, bo maluch w nocy pobudki robil, to ucinalam sobie krotka drzemke w ciagu dnia.Jadlam normalnie, dbalam o siebie i o dziecko normalnie, zylam normalnie. zumby i silownie mi niepotrzebne,a na lampke wina czas sie w weekend znalazl (nie karmilam piersia).

Gość oiuho9
buhahahhhahahaha - to masz bardzo ciezkie zycie :D ja ma 8mies. dziecko i chodze raz w tyg. na basen, yoge i silownie. do tego mala zasypia o 19stej i spi cala noc do 8rano wiec na lampke winka czy dwie i dobry film tez mam czas :D

Buahahahaha - może i czeka hardcor po porodzie - nie wątpię ;), jak ktoś jest dobrze zorganizowany, to może i dać sobie radę ze wszystkim, ale po pierwsze tutaj wypisujemy jakie mamy marzenia po ciąży - więc to subtelna różnica do tego do czego się teraz odnosisz. Jakie ja mam marzenia? - wypić cały Reeds, albo Malibu z mlekiem :) (bo w ciąży to pozwalam sobie od czasu do czasu na 1-2 łyki np. od męża, siostry, itp.) - ostry, zwinny seks :P. Bo teraz jest ciężko z tym. - czuć się lżejsza :). - o papierosach na szczęście nie myślę (bo przed ciążą paliłam paczkę dziennie), a teraz od czasu do czasu popalam e-papierosa z liquidem 0mg nikotyny. Ale myślę że zostanę przy e-papierosie, do fajek zwykłych nie mam zamiaru wracać. To chyba tyle ;).

Gość Gigi rrr33
a ja się zgadzam z buhahahha. Zaraz po porodzie (kiedy dziecię najwięcej śpi) będziecie obolałe i nieosojone z nową sytuacją, będziecie marzyły tylko o spaniu :D (mi gin powiedział przed porodem - niech Pani śpi, bo później juz Pani nie pośpi :D ) taka myśl za mną chodziła,ze a sumie niewyspalam sie jeszcze po porodzie, heheh nie ma kiedy. Ale może ja mialam niespokojne dziecko?

Gość Gigi rrr33
zresztą dopóki będziecie karmic piersią, możecie się pożegnac z reedsem i co niektórymi używkami, potrawami.

Gość oiuho9
ja tez uwielbiam redsa malinowego :) pycha :)

ja marzyłam jeszcze jak byłam w ciąży , o zimnym piwku hehh , a także o tym by w koncu móc normalnie siedzieć , czy się położyć ,niestety miałam straszne dolegliwości które nie dawały mi leżeć ,siedzieć , chodzić buhahahhhahahaha- to raczej zależy od dziecka , ja pierwsze miesiące miałam czas na wszystko , moje dzieci ,(blizniaki ), tylko spaly i jadly ,teraz dla odmiany nie mam czasu na nic ;p

Gość te 2 zgryzliwe mamusie
Sa chyba samotnymi matkami...

Gość oiuho9
wszystko zalezy od dziecka. moje na szczescie i odpukac jest grzeczne i od niemowlaka ladnie spalo ja po 4 tyg czulam sie juz super i moglam wrocic do normalnosci. piersia nie karmilam wcale. mysle ze duzo tez zalerzy od partnera moj jest prawie idealem takze moge sie spelniac i robic to na co mam ochote :)

Gość 226345
Ja nie mam dzieci ani nie jestem w ciąży, chociaż planujemy na wiosnę, i dziś właśnie wypilam sobie zurawinowego redsa, pyszny był hehe :)

Gość zazdroscimy redsa!
dziewczyno, nawet nie wiesz, ile kobitek ci tutaj zazdrosci tego redssaaaa..... aaaaaaa, niech juz będzie koniec kwietnia i się wreszcie rozpakuję!

Gość poleńka-79
moim najwiekszym marzeniem jest ... pozbycie się bólu pleców, który mi towarzyszy już od 3 miesięcy :/

Gość nsadnsmk
w obydwu ciążach jadałm sery pleśniowe, nie codziennie, ale jak miałam ochotę to sobie pozwalałam