Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pisałam jużdziś tutaj

córka podczas sikania płacze ma 19 msc

Polecane posty

córka 2 noce ze 1-2 razy się budziła z płączem wczoraj i dzisiaj zauważyłam że jak córka sika to marudzi nie za każdym razem ale jednak marudzi i myślę nad tym by zrobić jej wyniki badań moczu i potem iść do lekarza ale jak u tak małego dziecka mam pobrać mocz do pudełeczka ? pojecia nie mam

Gość ja robiłam na nocnik
w aptece kupuje się takie specjalne woreczki do pobierania moczu- bardzo łatwe w obsłudze- przykleja sie na pipcie i już

Gość ciezarowka31
a moze przeziebila pecherzyk sobie idz do lekarza lbo wygrzej ja kocykiem elektrycznym

Gość nie zastanawiaj sie
tylko pobierz mocz i oddaj do badania to moze byc infekcja ukladu moczowego u dziewczynek to czesta przypadłosc ze wzgledu na bliskosc odbytu jesli widzisz ze dziecko odczuwa dyskomfort podczas siusiania nie nalezy tego bagatelizowac takie badanie nie kosztuje majatku a do lekarza warto sie wybrac , kup woreczek dla dziewczynek jest instrukcja jak nalezy go przykleic to nic trudnego

Gość nie zastanawiaj sie
co do grzania kocykiem elektrycznym nie zawsze jest to wskazane

Gość oallaalalal
tylko przezd pobraniem moczu dobrze ją umyj

a powiedzcie mi czy lepiej pojechać jużdzisiaj do apteki i kupić ten woreczek czy poczekaćdo rana ? - przepraszam za głupie pytania ale strasznie się przejęłam :( zastanawia mnie to gdzie ja mogłam ją przeziębić :( przecież ubieram ją a może przeziębiłam ją tym że w łazience jest u nas ponad 26 stopni ciepła a jak przenoszę jąw ręcznikach to w pokojach jest 20-22 ? czy to mogło to spowodować ? w sobotę wykąpałam ją po raz pierwszy w naszej wannie po praz pierwszy bo w domu mamy starego dziadka któy też z tej wanny kożysta więc może jakieś bakterie to spowodowały ? ale wannę bardzo dobrze umyłam i przed jej kompielą jeszcze wykąpał się mąż i po jego kąpieli również umyłam ja już nie wiem :(

kocyka elektrycznego w domu niestety nie posiadamy

Gość Mama dwójki.
Kup juz dziś i rano zawieź do laboratorium. Może zrobiła kupę a ty późno zauwazylaś i nie zmieniłaś od razu pieluszki. To najczęstszą przyczyną.

Gość zonaKraka
Woreczek lepiej już dzisiaj, bo nam zalecali pobieranie pierwszego porannego moczu, zresztą możesz mieć wynik tego samego dnia lub następnego rano jak wcześnie zawieziesz. Nie ma co czekać. A z woreczka oczywiście do pojemniczka, więc i pojemnik sterylny kup.

Gość alez nie popadaj w paranoje
ze zaraziła sie od starego dziadka bo to absurd gdybys tak to rozpatrywała musiałabys wogole z dzieckiem nigdzie nie chodzic niczego nie dotykac bo wszedzie sa zarazki i bakterie a my zyjemy z nimi w pewnej symbiozie , u mojej cory była taka sama historia jak u was diagnoza koncowa - infekcja drog moczowych przyczyna moze byc zle wytarta pupcia po kupie- niewłasciwie zbyt długie noszenie nieczystego pampersa polecam rano złapac mocz i oddac szybciutko do analizy