Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trzesilapkaaa

trzesawkaaaa

Polecane posty

Gość trzesilapkaaa

mam taki problem ze jak jem w towarzystwie to trzesa mi sie rece. drugie danie jakos zjem ale zupy nie dam rady.niedlugo mam spotkanie rodzinne w restauracjii i nie wiem jak sobie poradze czy nie wyjde na dziwaka jak np odmowie zjedzenia zupy

Gość trzesilapkaaa
ale dziwnie to zabrzmi bo nigdy nie mialam alergii w domu wszystko wcinam. czy ktos tu meczy lub meczyl sie z takim problemem?

Gość trzesilapkaaa
ziolowe nic nie daja niestety

Gość ettrtyttyer
polecam troche morfiny, lub duzo kodeiny (z tych dostepnych) nic ci sie nie bedzie trzeslo, tylko jest mozliwosc, ze nie dotrzes na obiad, tylko do lozka :D

Gość upppppppppppppp
no o tym nawet nie mysle. raczej cos z beta blokerow zazyje o ile uda mi sie zalatwic.mam w domu betaoc ale nie wiem czy jest skuteczny

Gość spróbuj zjesc tabliczke
Czekolady najlepiej gorzkiej

Gość upppppppppppppp
na pewno nie zadziala bo jak jem sporo slodyczy i to nie ma na to wplywu.mi nie trzesa sie z braku magnezu tylko ze stresu jakiejs fobii

Gość uppppppppppppppppp
a moze jest tu ktos kto tez mial taki problem i udalo mu sie z tego wyjsc?

Gość upppppppppppppp

Gość na rece trzesace
zaatw sobie propranolol, najlepszy lek na trzesace rece to nerwica.. mam to samo,nie zjem zupy wsrod ludzi bo nie trafie lyzka do ust na wlasnym slubie wzielam propranolol, rewelacja, zero trzesawek biore propranolol teraz jak mam jesc w sztywnej atmosferze poza domem, palec mi nie drgnie

Gość upppppppppppppp
proplanolol mozna lączyc z alkoholem? jaki lekarz ci zapisal?jaka dawke bierzesz?nie uzaleznia? w stresie trzesly ci sie tylko rece czy rowniez nogi szybkie bicie serca?

Gość upppppppppppppp
nie zdaze juz zalatwic tego propranolu ale mam w domu Beto zok i betaloc.czy te tabletki sa podobne do proplanolu? bo to tez chyba betablokery

Gość upppppppppppppp
up

Gość upppppppppppp
up

Gość diagnostyk psychiczny
to fobia społeczna

Gość erfe
ja bym powiedziala ze cos mnie kreci po zoladku, wiec wole zupe dzis odstawic :) albo ze nie mam ochoty na zupe :)

Gość upppppppppppppppppppp
wiem ze to fobia ale chce sobie jakos pomoc i zyc normalnie a nie cale zycie chowac sie w kacie.mam juz tego dosc. przez fobie stracilam duzo w zyciu.nie mam meza dzieci itp itd. chcialabym sprobowac z tym proplanolem ale osoba ktora napisala tego posta juz tu nie zaglda i nie wiem ile zazywala kto jej zapisal czy lekarz rodzinny czy psychiatra czy mozna brac doraznie czy po odstawieniu nie jest gorzej

Gość upppppppppppppppppp
up

Gość na rece trzesace
hej propranolol zapisal mi psychiatra ale wystawi tez lekarz rodzinny jezeli ladnie poprosisz, niektorzy sie nie zgadzaja mimo ze to zaden psychotrop!!!!! ja bralam tabletki 10 mg, spokojnie wystarczyly !!!! dwie tabletki -czyli 20 mg, godzine-poltorej przed stresujaca sytuacja a slub byl mega stresujaca, trzeba bylo zjesc rosol przy calej rodzinie !!!!! kazdy sie patrzyl reka nawet nie drgnela!!!!

Gość na rece trzesace
jezeli chodzi o alkohol, na pewno nie mozesz wziac propranololu i wrocic do domu wstawiona po wodce czy kilku duzych butelkach piwa ja na swoim slubie wzielam 20 mg propranololu i wypilam 2 duze lampki wina- wiecej i tak bym nie wypila bo nie wypada na wlasnym slubie smierdziec i sie chwiac teraz biore propranolol przed kazda stresujaca sytuacja, ostatnio mialam obiad w towarzystwie szefowej i obych mi ludzi, mega stresujaca sytuacja ,wzielam propranolol,rewelacja propranolol tez jest w tabletkach 40 mg

Gość na rece trzesace
ja biore tylko doraznie ,przed jakims obiadem sluzbowych ,spotkaniem duzym rodzinnym ( np jakas daleka rodzina meza ktorej nie znam- wtedy sie stresuje) jak jem np z moja rodzina ktora znam doskonale i czesto sie spotykam- rece mi nie drza wcale! ja mam stwierdzona nerwice ,boje sie ze ludzie mnie oceniaja, skupiam sie na kazdym ruchu lyzeczka, wydaje m isie ze jak ktos na mnie patrzy to mnie ocenia opakowanie starcza mi na bardzo dlugo, biore maksymalnie 4 tabletki w miesiacu gdy jednak ty bardzo czesto bierzesz udzial w stresujacych sytuacjach to radze skonsultowac ci sie z lekarzem, bo wtedy tabletki pewnie trzeba brac regularnie ,okreslone dawki ja mam zapisane 20 mg propranololu 1,5 godziny przed stresujaca sytuacja,mam objawy nerwicy tylko przy jedzeniu, czasami przy podpisywaniu dokumentow ale to coraz rzadziej

Gość upppppppppppppppppp
dzieki za odpowiedzi. ja ma to przy jedzeniu przy malo znanych osobach, czasami przy podpisywaniu sie w urzedach, przy wystepach publicznych i gdy mam komus podac kawe herbate(oprocz bliskiej rodziny) sekretarka bym nie mogla byc. to troche ogranicza ta dolegliwosc.szkoda ze nie ma leku ktory by z tego wyleczyl a nie tylko pomagal doraznie.ale coz dobre i to:-)

Gość komu udalo sie wyjsc z
tego problemu??czy sa jakies lepsze leki od propranolu,ktory jest betablokerem starszego typu