Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olus1993

Bol piersi i podbrzusza w 18 dniu cyklu.

Polecane posty

Gość Olus1993

Witam was drogie mamy i kobiety starajace sie o malenstwo. Chcialabym zapytac o przyczyne swoich dolegliwosci. W tamtym miesiacu nie moglam dostac @ dlatego lekarz przepisal mi luteine podjezykowo przez piec dni po 1 tabletce. Miesiaczke dostalam 23 lutego 4 dnia zarzywania leku. W tej chwili jest 18 dzien mojego cyklu. Do 13 dnia cyklu kochalam sie z moja polowka bez zabezpieczenia. Od 14 dnia cyklu, wlasnie wtedy, gdy mialam sluz konsystencji bialka kurzego jaja ktory utrzymywal sie do 15 dnia cyklu czyli jeden dzien, mam bole podbrzusza, czasem lzejsze, czasem mocniejsze z przerwami. Na dodatek od wczoraj wieczorem bola mnie piersi. Bola mnie takze plecy. Wszystko wyglada jak przed miesiaczka, tylko sporo za wczesnie. Nigdy tak nie mialam i stad nasowa sie moje pytanie, czy moge byc w ciazy? Cieszylabym sie gdyby tak bylo, ale zastanawiam sie czy moze byc jakas inna przyczyna. Z gory dziekuje za odpowiedzi i porady.

Gość mozesz lub nie mozesz
to jak wrozenie z fusów w dniu "planowej" miesiączki robi się test ciążowy ja polecam zrobić beta HCG z krwi, w"wykrywa" ciążę od piwerwszych dni powodzenia :)

Moja droga, w tym cyklu w którym mi się udało zajść w ciążę to od razu po zaniknięciu śluzu płodnego miałam bóle okresowe, do tego stopnia tak mocne że wspomagałam się Nospą. I okazało się że dzidzia mieszkanko szykowała w brzuszku :). A normalnych cyklach parę dni przed okresem czułam te bóle, a tym razem miałam bardzo szybko. Ale póki co, nie napalaj się, bo rozczarowanie boli :(. Mimo wszystko trzymam kciuki :).

Gość Olus1993
Jestem nastawiona tak pol na pol. Ale ciekawosc jest silniejsza ode mnie jak napewno wiecie same po sobie. Nigdy tak nie mialam dlatego takie mysli mam w glowie. Dodam, choc wstyd sie przyznac :-) mam od dwoch dni wzdecia. Tego tez nie mialam tak czesto.

Gość Olus1993
Czy ktoras z was miala moze taki przypadek, ze w 13 dniu cyklu zaszla w ciaze?

Gdy ja zaszłam w ciążę, to takie objawy, o jakich piszesz, zaczęłam mieć dopiero w okolicach terminu @. Ale jak wiesz, każda może przechodzić to inaczej, więc wszystko jest możliwe. Ale powiem ci tak, że przy każdym nieudanym cyklu widziałam od początku mnóstwo "ciążowych" objawów, a w cyklu w którym zaszłam byłam pewna, że się nie udało, bo nie miałam ani jednego ;). Podejrzenia zaczęłam mieć dopiero jakieś 3 dni przed terminem @, gdy pojawił mi się inny śluz niż zazwyczaj w tej fazie cyklu.

Gość Olus1993
To gtatuluje upragnionej fasolki :-) my ogolnie z narzeczonym nie staramy sie, choc chcielibysmy miec dziecko lecz najpierw zbieramy na slub. Kochamy sie bez zabezpieczenia tak na granicach mojej owulacji. Nie staramy sie takze zapobiegac ciazy. Jak zajde, to bedziemy sie cieszyc. Z tymi objawami mam pierwszy raz. Dzis znow zaczelismy kochac sie bez zabezpieczenia. Czy w 18 dniu cyklu tez jest duze prawdopodobienstwo zajscia w ciaze?

Gość Olus1993
?

Gość mozesz lub nie mozesz
my staraliśmy się z mężem o dziecko dłuższy czas i o ile wcześniej zwracałam uwagę : płodne, niepłodne w swoim ciele doszukiwałam się "sygnałów ciąży" o tyle za każdym razem przeżywaliśmy rozczarowanie w cyklu, w którym zaszłam, nie zwracałam uwagi na nic, (ale sam lekarz mówił: nie zwracac uwagi, wyluzować się i działać po prostu) płodne, niepłodne, przecież plemniki mają też określony czas przeżycia w nas proponuję właśnie wyluzować :) uwierz, wiem, że łatwo się mówi, ale coś w tym jest w cyklu w którym zaszłam, nie miałam żadnych " objawów ciążowych", poza pobolewaniem brzucha i piersi, które zawsze też miałam przed okresem dlatego odpuściłam temat, aby znów się nie rozczarować, po 10 dniach zrobiłam test, a później betę - to była niespodzianka i tez Ci jej życzę i nie wiem dokładnie kiedy zaszłam, ale to raczej nie były te dni płodne

Gość Olus1993
no wlasnie, u niektorych to normalne, ze maja takie objawy ale u mnie tez. dzis biegalam z siostra niedlugo, przebieglysmy sie kawalek, i od tamtej pory tak strasznie boli mnie brzuch i kregoslup. Piersi coraz bardziej bola. moze to i nie ciaza jak niektorzy twierdza ale jakas przyczyna takich moich dolegliwosci musi byc.

Gość czemu kobiety myslicie
ze kregosłup zaczyna boleć w pierwszych dniach ciąży ?? kręgosłup boli, albo ze względu na obciążenie (rosnący brzuch) albo ze względu na ucisk na nerwa, który spowodowany jest również rosnącym dzieckiem ewentualnie rozsuwającymi się stawami, miednicą, ale to wszytsko później

Gość Olus1993
dlatego pytam czy ktos wie jakie moga byc inne przyczyny moich objawow. akurat plecy to najmniejszy problem. bardziej martwie sie o brzuch i piersi

Gość przycyzn może być
może jesteś w ciąży, może nie może to bóle przed okresem, może przy jajeczkowaniu, może ciążowe może może kręgosłup może boleć jeszcze z wielu innych powodów poczekaj do dnia okresu, zrób test ciążowy albo test z krwi beta HCG powodzenia

Gość Olus1993
Wiem ze to takie gdybanie. No coz nie mam innego wyjscia musze czekac jeszcze poltora tygodnia do okresu. Albo zdecyduje sie na to badanie z krwi

Gość Olus1993
dzis jest juz 23 dzien cyklu, czyli 10 dzien po stosunku. przez kilka dni brzuch mnie nie bolal tylko momentami. dzis znow boli. piersi dalej bola coraz mocniej. temperatura waha sie pomiedzy 36,4 a 36,8, ale mierzona termometrem elektronicznym gdyz rteciowe nie sa juz w sprzedazy i pod pacha. czyli z tego co wiem trzeba dodawac 0,5 do temperatury. juz nie wiem czy jestem w ciazy czy nie.

Gość Olus1993
Jak myslicie co moze mi byc?

Gość ales uparta, dostałaś rady wię
c po co ciągle pytasz o to samo nie widze żadnych niepokojących objawów

Gość Olus1993
no dziwne bo ja widze. stany podgoraczkowe nie sa u mnie normalne ani zadne objawy wyzej wymienione.

Gość gość
Ja mam to samo. Jestem w 20 dniu cyklu , mialam monitorowane jajeczkowanie przez ginekologa i od 2 dni bola mnie piersi i podbrzusie. Juz sie nie moge doczekac kiedy zrobie test

Gość Karo

Pozwole panie, że się dołączę. Mam podobny przypadek mija dzisiaj 35dzien cyklu i okresu nie mam,a piersi i podbrzusze boli mnie od tygodnia okropnie ,że również wspomagam się przeciwbólowymi lekami. Dodam ,że robiłam 2 testy i nie wykryto ciąży..😏🤔

Gość Oleksa

Ja jestem w 21dc w 18dc zrobiłam testy owulacyjne i wyszły 2 kreski w 19dc to samo jakbym mała tak późno owulacji a cykle mam 28dniowe. 12 dnia cyklu pecherzyk miał 19mm . Od 4 dni mam mocno bolące sutki.  Czy to juz mogarnąć być objawy? Ale wychodzi na to ze dopiero co mam owulacjje,  chyba że owu juz byłam a test owulacyjne wykryły wczesną ciążę?