Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość heeeelp!

Dobry środek przeciw łupieżowi

Polecane posty

Gość heeeelp!

Poradźcie mi dobry i sprawdzony środek na łupież. Kupiłam kiepski szampon w drogerii i teraz mam efekty :( śnieg na głowie i strasznie swędzi mnie skóra nie wiem jak mam iść na uczelnię mam ciemne włosy i to okropnie wygląda :(((

Ale to niekoniecznie łupież, skoro twierdzisz, że pokazał się po źle dobranym szamponie... Łupież ma podłoże chorobowe! To, co opisujesz, to klasyczny przykład przesuszonej złym kosmetykiem skóry... raczej kup dobry szampon do suchych włosów, on nawilży również skórę głowy i "sypanie" powinno zniknąć.

Gość heeeelp!
a możesz mi polecić jakiś konkrety nie chcę już testować na swojej głowie kolejnego szamponu

Mimo szczerych chęci trudno jest mi cokolwiek konkretnego polecić, ponieważ ja akurat mam odwrotny problem - moje włosy się od zawsze przetłuszczają, więc działam zupełnie innymi szamponami ;) Ale jeśli mogę Ci coś radzić, z własnego doświadczenia, to raczej kupiłabym ziołowy szampon typowo polskiej firmy, a nie któryś z szeroko rozreklamowanych produktów w kolorowych butelkach ;) U mnie sprawdziły się f-my Joanna lub Malwa oraz inne, które promują naturalne kosmetyki np z rzepy czy aloesu - w Rossmannie masz dość dobry wybór - tylko poczytaj etykietki :)

Ja z całego serca polecam szampon przeciwłupieżowy Seboradin. Nie tylko usuwa łupież ale i zapobiega nawrotom. U mnie poradził sobie już po 2 myciach teraz używam go tylko profilaktycznie raz w tygodniu także na pewno pomoże :)

Gość Khadi
alpecin dostepny w aptece lub nizoral plikanie wlosow w occie( rozcienczonym z woda, ostanie plukanie po umyciu wlosow) wcieranie nafty kosmetycznej, zwykly szampon pokrzywowy

Gość olka798
Dla mnie bardzo dobrym środkiem na łupież jest szampon Dandrene http://lupiez.milejdi.pl od zawsze dawna borykałam się z tym uciążliwym łupieżem i nic mi nie pomagało byłam zła nie tylko na siebie ale już na cały świat bo miałam tego dość... Ale w końcu zamówiłam właśnie ten szampon i pomógł mi rewelacyjnie już po 4 tygodniach łupieżu nie było widać;)

Gość Szyszunia8
Własnie kupiłam sobie ampułki przeciwłupieżowe seboradinu, wcześniej miałam te na wypadanie włosów. Świetnie się sprawdziły i myślę, że te również pomogą :)

Gość TinaMaria
Dziewczyny widziałyście, że do jutra do 22:00 jest na ich fb mini konkurs www.facebook.com/MocWlosow/?fref=ts i można taką kurację ampułkami seboradin przeciwłupieżowy wygrać!!! sama biorę udział i może w końcu coś wygram:P

Gość Griiil
Fajne są szampony przeciwłupieżowe Chantal, naprawdę działają i to szybko.

Gość gość
Wypróbuj na łupież serię szamponów Elastabion z Floslek. Jedyne co na mnie podziałało.