Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anikar

Pomocy! Co na opryszczke u 3,5 latka?

Polecane posty

Gość Anikar

J.w. synkowi zaczęła się lekka infekcja i dzis rano zauważyłam u małego opryszczke mna górnej wardze. Nigdy wczesniej nie mial nic takiego i dlatego nie wiem cio moge dawać tak małemu dziecku.

Gość jezeli od poczatku była szczep
czosnek ma antybiotyk, a opryszczkę powoduje wirus, ale stosowałam to w ciąży i pomoglo:D

nie pytaj mnie jak to działa ten czosnek, ale działa, synowi zawsze znika po 2 dniach

Gość za...do
ja stosuje zmywak. najpierw go przepiorę w ręku i wypłuczę a potem przez chwilę przytrzymam przy opryszczce i ze dwa trzy razy. nic nie działa lepiej a już wszystko próbowałam. dwa góra trzy dni i po opryszczce nie ma śladu.

Gość jezeli od poczatku była szczep
jaki zmywak??

Gość Izabelka......... ...:)
ale z tym czosnkiem to dosyc boli więc nie wiaodmo czy dziecko da sobie rpzyłożyc czosnek. Ja bym polecala masc cynkowa. Najlepsze sa oczywiscie plasterki ale nie wiem czy dla tak malego dziecka sie nadaja...chyba tak.

Gość rapatapa
jest taka maść tribiotic,to trzy rodzaje antybiotyku w takiej maleńkiej saszetce za ok 2 zł.smaruj małemu na samą opryszczkę,dla mnie to najskuteczniej i najszybciej goi opryszczkę. sa inne maści jak np hascovir.Opryszczka to wirus ale samego pryszcza można goić antybiotykiem,to dziecko,będzie dotykało pryszcza,antybiotyk miejscowo pozwoli go szybciej wygoić.

Gość Izabelka......... ...:)
najbardziej to polecałabym ci iśc z dzieckiem do dobrego dermatologa. Nie wiem od którego r.z. mozna brac np. heviran ale czym szybciej sie go wezmie tym większe prawdopodobieństwo, że opryszczka juz nie wystapi. Kiedyś te tabletki nie były tak znane tylko maści sie używało i ja od dziecinstwa sie meczyłam z opryszczkami ( wszystko rpzez babcie, ktora zawsze wnuki musiala wycalowac na powitanie nawet jak miala opryszczke ) przy zmeczeniu, przy przeziebieniu itp itd masakra jakas. Brałam heviran jakies 3 lata temu ale u mnie poskukowalo tym ze mam ja rzadziej. U dzieci jest większe prawdopodobieństwo wyleczenia z opryszczki

Gość hkhkjk
rapatapa - Tribiotic nie nadaje się na opryszczke:/ posmaruj maścią Hascovir ok.10zł w aptece bez recepty. Ewentualnie do tego Heviran ale to już na receptę.

Gość hkhkjk
Heviran mogą brać nawet mniejsze dzieci, przecież przy ospie też się go podaje.

Gość princessaofpersia
Potwierdzam, tribiotic absolutnie nie jest na opryszczke!!!