Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasienkasz23456789

zgłosić sie do szpitala czy nie?

Polecane posty

Gość kasienkasz23456789

Witam! Chcialam prosić Was o rade bo już sama nie wiem co mam robić. 2 marca dostałam goraczki około 38 do tego towarzyszyły mi objawy typowe dla anginy czyl prawie brak glosu i silny ból krtani. Ponieważ byłam po za swoim miastem a dowod osobisty zostawiłam w domu do lekarza poszłam dopiero 6 marca kiedy goraczka mi już teoretycznie ustała. Lekarz stwierdził angine i przepisał mi Amoksiklav i Biotyk. Ból gardła mi minał chrypa takze goraczka tez ustała. W niedziele 10 marca dostałam silnego kaszlu i temperatury w okolicach coś około 38. W poniedziałek 11 marca poszlam do lekarza stwierdzil ze Amoksliklav nie działa i przepisał mi Azycyne i Flumycon. Od wczoraj temperatura utrzymuje mi sie w okolicach 40 spada po lekach ale po paru godzinach wraca, mam straszny kaszel i katar. Bola mnie stawy, odczuwam dosc silny bol w klatce piersiowej oraz boa mnie nerki. Mąż twierdzi że takie już uroki chorowania i powinnam się wyleżec w łóżku to mi przejdzie. Mama twierdzi iż powinnam zgłosić do szpitala ponieważ nie widać żadnej poprawy tylko stopniowo mi sie pogarsza. A ja nie wiem co mam robić. Dodam że choruje przelekle na astme, ale alergie oraz posiadam podwojny uklad kielichowo miedniczkowy oraz kamice nerkowa.

Gość kasienkasz23456789
prosze niech ktos mi cos poradzi

Gość Izaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
kochana według mnie to maz juz zapalenie płuc albo inne dziadostwo, to ze goraczka wzrosła, nie pomaga drugi antybiotyk to bardzo zle, taka infekcja z której nie mozna wyjsc bywa objawem białaczki.. masz juz powikłana chorobe i musisz działac no chyba ze chcesz sie wpedzic w jakąś sepse. Idz do lekarza popros o RTG płuc, zrób badania krwii, CRP i Ob bez tego w ogóle nie wychodz z przychodni

Gość kasienkasz23456789
Bardzo dziekuje za odpowiedż. Boje sie tylko że ktoś mnie uzna za panikare albo coś pod ten desen. Lekarz rodzinny u którego byłam w poniedziałek kazał mi sie zglosic dopiero za tydzien gdyby ten antybiotyk mi nie pomógł.

Autorko nie patrz na lekarza rodzinnego!! Zgłos sie do szpitala,tak jak radziła mama,nie jestes żadna panikarą,meza nie słuchaj,przeciez nie jest jasnowidzem.Długo masz te objawy,powracajaca goraczka i kaszel,to moze byc to co napisała moja poprzedniczka,nie lekcewaz tego.