Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Madżana

KRUK windykacja miał ktoś doczynienia

Polecane posty

Witam, mam pytanie odnosnie firmy windykacyjnej KRUK. Miałam szkodę zalane przez sąsiada mieszkanie. Zgłosiłam szkode do mojej firmy ubezpieczeniowej MTU. Wypłacili mi z ubezpieczenie pieniążki. Szkoda była w czerwcu 2011 roku. A dziś dostałam z Kruka list, że mam napisać dane sprawcy zdarzenia łącznie z jego adresem nr telefonu, adresem mail i podpisem. Poniewaz jest potrzebne do postępowania regresowego. Jakim prawem ja mam podawać im takie dane. Ja kaskę dostałam a oni jak chcą odzyskać to niech się zgłoszą do spółdzielni a nie do mnie po takie dane. Wszystko było zgłoszone notatka była a oni mi taki list pisza. Muszę im odesłać takie informacje?

Gość guesswhoo
Odpisz że nie posiadasz takich danych.możesz podać numer lokalu

ale zastanawiam się po co oni mniue o to pytają ? ja mam za nich odwalać pracę takie dane firma windykacyjna powinna sama zdobywać.

Gość hbgfcdseahnbet
Ty masz podac im dane sasiada? Chyba ocipieli ;-) Pisma nie ignoruj. Napisz do nich: W odpowiedzi na Panstwa pismo z dnia .... adresowane do ..... z uwagi na ustawe z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych oswiadczam ize nie moge Panstwu udzielic informacji dotyczacych osob trzecich. Z jego adresem, z jego telefonem, z jego e-mailem? Oni wiedza, ze to nielegalne. Tak tylko probuja ;-)

Gość dasfdssfds
Nic im nie odpisuj, po prostu to olej. Za dużo sobie ten mały, pazerny kruczek pozwala :classic_cool:

Gość hbgfcdseahnbet
No na latwizne ida ;-) Jak dostana takie krotkie i na temat pismo to sie o...a.

hbgfcdseahnbet dzięki za odpowiedź napiszę do nich list podam tylko adres spółdzielni mieszkaniowej niech sami zdobywają takie dane. Ale zastanawaiłam się czy mają prawo prosić mnie jako poszkodowaną o takie dane i jeszcze podpis sprawcy. Oni sobie wyobrażają ze ja do niego pójdę a on jeszcze mi się podpisze??

Gość hbgfcdseahnbet
Nie nie maja prawa. Do wielu rzeczy nie maja ale probuja. Czasem ludzie podaja... Czasami ktos nie wie co zrobic, dostaje pismo i jest przestraszony itd. Niech ida do spoldzielni. Spoldzielnia tez powinna odeslac ich z kwitkiem bo tez obowiazuje ich ochrona danych. Sasiad moglby przyjsc do Ciebie i zapytac sie jakim prawem udzielasz informacji o nim... Ty pewnie tez nie chcialabys aby ktos podawal Twoje imie, nazwisko, adres, numer telefonu, e-mail i cholera wie co jeszcze. Nie daj sie. Napisz krotkie pismo, napisz im, ze nie mozesz udzilac informacji o osobach trzecich i zaproponuj aby skontaktowali sie ze spoldzielnia. Piec minut roboty i klopot z glowy!

Gość gość
Ja miałam. Ogólnie mega spoko bo na raty sie umowic spoko da

Gość gość
no kruk jeden z lepszych jest jak o podejscie chodzi

Gość gość
bo traktuja cie jak czlowieka, anie jak niektorzy - jak chodzaca kasiore

Gość gość
nie wierzę, że to kruk tak zrobił. ktoś się podszywa pewnie

Gość Filip

no z tego co słyszałem lepiej kruk niż ktoś inny, da się z nim dogadać 

Gość Bartłomiej

znajomi mówili że z krukiem da się dogadać

Gość Gabriella

spoko, podchodzi po ludzku 

Gość Piotrek

zgadzam się z przedmówcami, da się z nim dogadać 

Gość Mateusz

kruk jest spoko, podchodzi po ludzku, można na spokojnie ustalić raty i spłacać powoli